iPhone 11 Saçmalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saçmalık falan değil. Fiyatlandırmaların sebebini söylememe gerek yok herhalde. Herkesin telefondan istediği özellik farklı.

Parası olan kullansın arkadaşlar, siz fakirsiniz diye herkes fakir mi yaşasın istiyorsunuz Biz milletçe döviz oranları yüzünden teknolojiye karşı fakiriz ne yazık ki. Sinirinizi bir yerden çıkarmak istiyorsanız torunu yaşında kızlarla evlenip devletten milyarlarca lira destek alan godomanlardan çıkarın.

Diğer ülkelerde gayet uygun, erişilebilir cihazlar bunlar. Biz erişemiyorsak bu; onların suçu değil. Adamlar teknoloji üretiyor, çok doğal bir davranış değil mi?

Sheeple tayfasıda alınmış yazık size be.

Konuda benim dahil bazı kişilerin mesajları yanlış anlaşılmış. Biz almasınlar demiyoruz. Başkasının para verip kullandığı telefondan bana ne? Ben o kısma karışmıyorum. Ben, bir telefon için öğle yemeği yemeyenlei, 65 yaşındaki babasını çalıştıranları, bir yerlerini satanları, kredi çeken kişilerin amacını anlayamadığımı söylüyorum

Adama/kadına sorsan sana telefonun 1 özelliğini bile doğru sayamaz belki ama sırf olduğundan başka biri görünebilmek için, popülizmin etkisine kapılarak mal ile itibar ve saygı duyabilmek için yapıyor bunları.

Ezik olmayan, kendini kalıptan kalıba sokmayan insanlar böyle şeylere ihtiyaç duymaz zaten, kendini bir otomobil markası ile ya da telefon markası ile yüceltmeye gerek duymaz. İhtiyacı olduğunu alır. Türkiye'de bu işleyiş bu marka ile yapıldığından herkes iPhone'dan örnek veriyor, Samsung ile yapsalar Samsung derler.

Günün sonunda yine beni ilgilendirmiyor, kredi çekmişse yine ödeyecek o, yemek yememişse bir telefon yüzünden cefasını çekecek yine o Ben işin popülizm kısmının insanları nasıl eline aldığına değiniyorum

Türkiye'de de adamlar bunu çok iyi beceriyor. Bu kadar vergi gören bir teknolojik alet hangi Amerikalı, hangi Avrupalı alır sorun kendinize. Ben söyleyeyim, hiçbiri almaz. Ama bir Türk sırf hava atmak için alır

Taraflı videoları izlemeyi sevmem. Şu videoyu izledikten sonra rakiplerinden aşırı üstün olduğunu göreceksiniz zaten.
Insan kanalin isminden utanir bu sözü söylerken. Aradaki fiyat farkina değecek hiçbir avantaji yok Iphone modellerinin. Telefon konusunda bilgisiz olunca, amacınız hava atmak olunca böyle videolar size hoş geliyor tabii.

Iphonedo kanalındaki kişi güzel de anlatiyor, incelemelerini severim ama asla ve asla aradaki fiyat farkını hiçbir zaman Iphone modelleri hak etmedi hak etmeyecekte. Karşısında eski Android yok artik, Android kesinlikle daha mantıklı bir sistem fiyat performans olarak.

Amerika, Asya ve Avrupa pazarlarinda Iphone modelleri fiyat olarak çok uygun, sadece Iphone modelleri Android cihazlari da çok uygun. Elektronik her şey çok ucuz, PC donanimlari ve arabalarda aşırı ucuz.

Türkiye'de yaşayan insanlarin maddi durumları belli sırf hava atmak için maddi durumu iyi olmamasina rağmen gidip Iphone alan insanların telefon konusunda bilgisi olsaydi aradaki fiyat farkina değmeyeceğini bilirdi. Sadece Iphone modellerine değil diğer firmalarının da aşırı fiyatlı telefonlarina laf atiyorum, iş sadece Apple ile bitmiyor. Üzerine vergiler, dolar kuru eklenince de ortaya fahiş fiyatlar ortaya çıkıyor.

Bir telefona 3000 TL'den fazla para bulmayı doğru bulmuyorum, 3000 TL bile Türkiye şartları için aşırı pahali bir değer. Saydığım pazarlardaki cihazlarin birim fiyatini düşündüğümüzde hak olan birim fiyat 1000 olmalidir, üstü de israfa kaçar.

Hakki Alkan ve Iphonedo izleyip Iphone telefonlar şahane demek aymazliktir.
Üstelik İphone 11 çok pahalı da olmayacak. Benim tahminim internetten 6500 TL civarına bulunabilecek.
XR bile 6200 TL, öyle senin tespitlerine göre de ucuz olmayacak. Androidler, Iphonelari tahtindan indirdi indirmeye de devam edecek. Bilinçli olanlar durumun farkinda. Eski hantal Android'de yok artik Apple'nin karşısında. Güncelleme almayan Android telefon da kullanılamaz olmuyor. Apple'nin garanti ve teknik servis desteği herkesten iyi, bir zahmet iyi olsun o kadar pahali cihaz satıyor. Android'in güncelleme desteği olarak Iphone ile baş edememesi de çok normal. Android markalari Iphone gibi yilda 3-4 telefon çıkarmıyor. Android dünyasında rekabet fazla ve her segmentte hitap eden cihazlar var. 3-4 telefona güncelleme vermekle 20-30 telefona güncelleme desteği vermek ayni şey değil.
@BilgisayarKurdu Diğer pazarlarda her telefon ucuz doğal olarak Iphone modelleri de çok uygun. Sorun işte burasi orasi değil, vergiler bir yandan kur bir yandan fiyatlar aşırı derecede pahali. Sadece Iphone değil Samsung ve Huawei tepe modelleri de inanılmaz derecede pahali. En saygili duyulmasi gereken firma Xiaomi Türkiye şartlarında.

Diğer pazarlardaki insanlar Iphone alabilir fiyatlar uygun, rakipleri de ondan daha da uygun o ülkelerde. Iphone oralarda kesinlikle daha ulaşılabilir bir cihaz.

Son düzenleme:
Benim param olsaydı kesinlikle iPhone kullanmazdım. O fiyata asla değmez.
Emin ol ki o fiyata araba bile alabilirsin. iPhone 11'i Note 10 ile F/P olarak karşılaştırmak imkansız. Ama özellik olarak bakarsan bazen Samsung bazen Apple önde ama fiyata değeceğini sanmıyorum.
Ben iPhone alanları eleştirmedim, iPhone'u eleştirdim. Samsung'un üst seviye telefonlarının üstü bile Apple'ın üst seviye telefonunun en düşüğünden de ucuz. Verdiğiniz örnek ise muazzam. 1000 TL'lik telefon ile 10000TL'lik telefon karşılaştırmak. Evet İphone 11 hayvan gibi işlemci ama sırf bir özellik güçlü diye diğer özelliği baya bi kısmak harika.
Dostum tekrardan söylüyorum ben iPhone alanları değil iPhone'u eleştiriyorum. Eleştirim nasıl böyle yanlış yöne çekildi anlamadım ki

Sanırım anlamak istemiyorsunuz. Fiyatların pahalı olma sebebini yukarıda açıklamışlar. Sizin almamanız kimsenin umrunda da değil. Başkalarının alması da sizin umrunuzda olmasın. Lütfen konuyu kapatalım.

Bakın ben alanları değil firmayı eleştiriyorum. Ben mi anlatamıyorum, siz mi anlamıyorsunuz?

Apple iOS ekosistemine sahip bir cihaz yani iOS istiyorsan başka telefon yok. Android cephesinde yüzlerce seçenek varken neden Samsung alırlar onu anlamam zaten hiçbir zaman. Yalancı, işi gücü reklam, telefonu değerinin 2 katı üstünde satan bir firma. Note 10'a paslanmaz çelik diyip alüminyum olduğu anlaşılınca sitesindeki paslanmaz çelik yazısını alüminyum olarak değiştirmesi, iPhonelar'da jack girişi yok diye bir ton dalga geçip Youtube'a video çekip sonra telefonlarından jack girişini kaldırınca videoları da silmeleri ki Note 7'nin patlama skandalını da es geçiyorum. Samsung elinden dondurması alınmış bir çocuk gibi açıkcası. Android alcak olsam ya Xiaomi, Huawei ya da Oppo alırdım sanırım. Bir diğer konu evet iPhone alan kendini statü olarak bazılarından üstün görüyor. En yakından örnek vermek gerekirse, iPhone X cihazımı satarken almak için yazan bir abi vardı. Açıkcası dış giyimi bir telefona 5-6K verecek gibi değildi ve elinde olan motoruyla takaslamak istiyordu. Bildiğiniz mondial motorla takaslamak istiyordu. Ben de buna karşıyım. Paran varsa ve iOS istiyorsan alırsın. Ben iOS'daki rahatlığa hiç bir telefonda erişmedim. Tüm App'ler belirli bir Apple onayından geçtiği için önüne gelen App yazamadığı için de güvenilir ve akıcı.

Kanalın adı "iPhonedo" fakat taraflı videoları izlemeyi sevmezsin. Rakiplerinden çok çok üstün neyi var acaba?
Videoyu izleseydin sadece kamerası ile bile en büyük rakibi Note 10 u nasıl açık ara fark ile geçtiğini görürdün.
Çok manidar bir kanaldan video attın, tebrikler
Kanalın adını boş verirsek inceleme videosu gayet tarafsız bir şekilde yapılmış. Görünen noktalara değinmiş görünmeyen noktalarda kararı size bırakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…