Hocam 11 deneyimlediyseniz böyle bir şey demeniz biraz yanlış. Yan yana kullandığımda dahi farkı anlamadım. Dibine girmediğiniz sürece keskinlik çok fark edilmiyor. Ha renk olarak fark var tabii.
Hocam 12 ye bütçeniz yetiyor ise alın. Eğer zorlanacaksanız 11 alın. Hız olarak fark yok. 3-4 sene sonra belli olmaya başlar hafiften. Kamera olarak ise bence çok küçük bir fark var.
Hocam 11 deneyimlediyseniz böyle bir şey demeniz biraz yanlış. Yan yana kullandığımda dahi farkı anlamadım. Dibine girmediğiniz sürece keskinlik çok fark edilmiyor. Ha renk olarak fark var tabii.
Keskinlik artık günümüz sorunu değil diye düşünüyorum her telefon en kötü FHD çözünürlük ile çıkıyor zaten, bu kadar ücret ödeyip LCD panel almak hiç mantıklı değil. Renklerde çok fazla fark var.
Keskinlik artık günümüz sorunu değil diye düşünüyorum her telefon en kötü FHD çözünürlük ile çıkıyor zaten, bu kadar ücret ödeyip LCD panel almak hiç mantıklı değil. Renklerde çok fazla fark var.
Hocam deneyimlediğim için söylüyorum inanın 3-4K bandındaki 1080p ekranlar ile farkını anlamanız mümkün değil. Ayrıca 2K erkandan iPhone 11'e geçmiyorsanız farkı anlamak mümkün değil zaten.
Niye LCD paneli bu kadar kötülüyorsun ki? Büyük ihtimal sen AMOLED'in canlı renklerini daha çok seviyorsun ama bu LCD panellerin kötü olduğunu göstermez.
Bu arada AMOLED'ler efektif çözünürlüğe sahip değildir ama LCD sahiptir. Yani bir pikselin altında normalde 3 alt piksel bulunur: Kırmızı, yeşil, mavi. Gördüğün tüm renkler bu üç alt pikselin çeşitli şiddetlerde aydınlatılmasıyla oluşur. Fakat AMOLED ekranlarda her pikselde 2 alt piksel bulunur. Birinde kırmızı yeşil, diğerinde de mavi yeşil. O yüzden kırmızı yeşil ve mavi piksellerin birlikte kullanılmasını gerektiren durumlarda çözünürlük düşer. Çünkü kırmızı yeşil ve mavi yeşil alt piksellerinden oluşan her piksel kendinde olmayan alt piksele ihtiyaç duyduğunda çözünürlük de buna bağlı olarak düşer.