Khallesii
Kilopat
Daha fazla
Merhaba, başlıktaki karşılaştırma için çok fazla rehber ve video var ama nokta atışı olarak sadece belirli farklardan ötürü "şu, ya da bu" deniyor, bu da herkesin kişisel tercihine göre değişiyor. Bende bu sebeple kendim tercihlerimi anlatarak tavsiye isteyeceğim. Anlatarak ve benimkine yakın bakış açısı olanların da işine yarayabilecek şekilde sorularıma cevap ve tavsiyenizi isteyeceğim. Maalesef Türkiye şartları nedeniyle sürekli değiştirmek, hele hele bir iPhone almak mantıklı olmuyor artık. Ama gerek IOS'un hissiyatı, gerekse donanımı gereği Android telefonlara kıyasla ben daha çok tercih ediyorum. Bu sebeple bir telefon aldığımızda belirli bir süre ömürlü olması benim için önemli ama yani ben kendi birikimim gereği 1-2 yıl içinde yeni bir telefon alabilirim. iPhone SE'nin cezbedici tarafı işlemcisi A15 ve daha yeni çıktığından güncelleme desteği daha uzun. Ama bu 11 yerine tercih edilebilecek kadar büyük bir fark oluşturuyor mu? Belirttiğim gibi ben 1-2 yıl içinde yine birikim yaparak daha üst bir model alabilirim, buna göre 11'mi SE'mi olmalı? Tasarım olarak zaten 11 çok daha iyi, ikisi de IPS olduğu için bir farkları yok gibi. Batarya olarak incelemeden incelemeye daha uzun süre giden değişiyor fakat ortalamaı hep 10 dakika oluyor o yüzden benim için çok büyük bir fark yok. Stil olarak 11'in daha modern olması benim için en büyük seçim sebebi. En sonunda genel olarak iş kullanım süresine kalıyor, iPhone 11 sizce 1-2 yıl kullanmak üzerine bakıldığında SE 2022'nin yerine seçilebilir mi yoksa her şeye rağmen yüksek işlemci ve güncelleme desteği daha mı önemli?