Dostlar selam, 2 seçenek arasında kaldım. Ve 1500 TL daha ucuz olduğu için iPhone 11 almayı düşünüyorum ancak iPhone 11'de kafama takılan 3 soru var.
- Güncelleme desteği ne zaman bitecek? Buna ek olarak uygulama indirme desteği ne zaman bitecek.
- İşlemci bakımından ileride sorun yaratır mı? A13
- Ekran kalitesi söylenildiği gibi çok sırıtıyor mu?
Aynı şekilde SE 3 içinde endişelerim var. Tasarım, küçük ekran, pil ömrü, kamera performansı vb.
sizden ricam en mantıklı tercihte bana yol göstermeniz. Tercihim sıfır almak.
Dostlar selam, 2 seçenek arasında kaldım. Ve 1500 TL daha ucuz olduğu için iPhone 11 almayı düşünüyorum ancak iPhone 11'de kafama takılan 3 soru var.
- Güncelleme desteği ne zaman bitecek? Buna ek olarak uygulama indirme desteği ne zaman bitecek.
- İşlemci bakımından ileride sorun yaratır mı? A13
- Ekran kalitesi söylenildiği gibi çok sırıtıyor mu?
Aynı şekilde SE 3 içinde endişelerim var. Tasarım, küçük ekran, pil ömrü, kamera performansı vb.
Sizden ricam en mantıklı tercihte bana yol göstermeniz. Tercihim sıfır almak.
SE 3 donanımsal olarak kat kat daha güçlü. Fakat küçük ve orta tuşu var. Eğer bunu kabullenirsen al. Geçen yıl ben kabullenirim deyip kendimi kandırmıştım. Sonra geri 11'e dönmüştüm. Şimdi 14 Pro Max kullanıyorum. Demem o ki senin hiçbir cihazı alınmaz gibi be.
Mağazaya gidip ekranlarına bak, eğer iPhone SE 3'ün ekran boyutu sıkıntı değil ise iPhone SE 3 tartışmasız daha iyi, ama eğer iPhone 11 almak istersen:
• Güncelleme desteği 2 yıl sonra bitecek, 3-4 yıl civarı güvenlik güncellemeleri alacak.
• A13 ileride sorun yaratır ancak daha 3-4 yıl sorunsuz kullanılabilecek bir işlemci.
• Ekranının LCD olması geceleri rahatsız ediyor, ancak piksel yoğunluğu olarak vs. iyi, yani çok rahatsız eden bir ekran değil.
Bu arada eğer iPhone 11 ile iPhone SE 3'ü karşılaştırmak istersen:
iPhone - Modelleri KarÅılaÅtırın
iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone SE ve daha birçok iPhone modelinin niteliklerini ve teknik özelliklerini karÅılaÅtırın.www.apple.com
İş tasarımda bitiyor, eğer SE3'ün tasarımını kabullenebilirsen tartışmaya kapalı bir biçimde SE3 daha mantıklı, 11'e göre minimum 3 yıl garanti yazılım desteği sunuyor. Ayrıca iPhone 11 kullanmış birisi olarak söylüyorum, kesinlikle 5 yıl boyunca götürmez. 2-3 yıl daha gideri var sonrasında günümüz için hemen hemen her alanda yetersiz gelmeye başlar.
Eğer Apple ekosistemine sahip değilsen 2 üründe mantıksız.
Teşekkürler hocam bunları biliyorum o yüzden bir fikir edinmek istiyorum arada kaldım açıkçası. Uygulama desteği kesilene kadar kullanma taraftarıyım ama güncelleştirme olayı benim de kafamda soru işareti, ama dediğim gibi SE'de şu anlık tasarım olarak sorun yapmasamda 1 yıl sonra sıkılma ihtimalim yüksek.
Hocam eğer tasarımından sıkılırsanız aldığınızın aynı veya hemen hemen aynı fiyatına satıp yeni telefon alırsınız hocam.
İşte bir yandan bu da kafamı karıştıyor, iPhone 11 alırsam 2 sene sonra satma imkanım pek olmayacak. Ama SE 3 güncel olduğu için satabilirim diye düşünüyorum.