Ben S22'ye verimli dediğimi hatırlamıyorum. Bir cihazın verimsiz olması onun kronik sorunlu olduğu anlamına gelmez. Kaldı ki bu arkadaşın yaşadığı problemleri herkes yaşamıyor.
İlk mesajımda dedim. Vapor chamber kullanılmayan cihazların hepsi çok ısınır ve oyunlarda throttle yaşatabilir. Yani videoda adamın söyledikleri bu adamın keşfettiği şeyler değil, halihazırda bilinen şeyler. Oyun oynarken Vapor chamber kullanılmayan bir cihaz kullanıyorsanız kılıf varsa çıkarmalı, ekran parlaklığını da %65-70 civarlarına düşürmelisiniz. Çok sıcak bir memlekette veya ortamda iseniz bu parlaklık %50'ye kadar düşürülebilir. Vapor chamber kullanılan bir cihazda bu kadar sıkıntı yapmanıza gerek yok, kılıfı çıkarsanız yeterli olur. Tabii Vapor chamber dedim diye rastgele bir Vapor chamber telefon da serin çalışır demek doğru olmaz. Tek tip Vapor chamber tasarım yok.
Sözün özü konudaki kimse S22'nin verimli bir SoC'a sahip olduğunu iddia etmedi. Sadece ekran süresi 11'e kıyasla düşük diye kalan her özellikten fedakarlık edilmez, konudakilerin ve benim söylemek istediğim tam olarak bu.
Telefonu kullanmadığın zamanlarda iPhone veya Android cihaz fark etmeksizin ekran parlaklığını %100 ve yenileme hızını 120 Hz bırakmak baştan aşağı saçmalık zaten. Kullanmadığın süreçte niye telefonu en yüksekte bırakasın?