iPhone 11 vs XR

11'deki ön kamera daha iyi. Gece modu da var XR'da yok. Bir de işlemci bir tık daha iyi. Başka bir farklılık yok. 1 sene daha güncelleme alması için de 11 alınabilir.
 
iOS işletim sisteminin Android'e göre daha optimize çalışması bile yeterli bence. Güncelleme desteği ve diğer ufak özellikler olarak da bence iPhone daha garanti bir tercih gibi geliyor bana.

11'in güncelleme desteği S22 ile eşit aşağı yukarı. XR ise hem S22'den hem de S23'ten daha erken desteğini yitirecek.

Ek olarak aynı yılda çıkmış cihazlar değiller. iOS her ne kadar stabil olsa da 4 senelik teknoloji fark bir zahmet olsun.
 
Merhabalar, size bu bütçede önerim eğer daha fazla bütçenizi çıkartamıyorsanız (çıkarsa 2,5K farkla iPhone 12 var, panel dışında çok fark etmeyecektir ancak panelde önemli) eğer iPhone XR veya iPhone SE (2) olur, evet iPhone 11 daha güncel ve daha iyi bir cihaz ancak piyasadaki fiyat farkına da değecek kadar değil (dipnot, İPhone 11 kullanıyorum ona rağmen fiyatına değmez). Birde ikinci el bakıyorsanız iPhone XS diğerlerine nazaran çok daha mantıklı olacaktır.
 
İşte diyorum ki o tercihi yaptıran nedir? Daha iyi bir yanı olmalı ki tercih edilebilir olmalı.
Bana göre de daha iyi. Sebepleri Apple'nin servisleri ve güvenliği daha iyi geliyor. App Store'da daha az casus yazılım var.
 

Geri
Yukarı