iPhone 12 hala alınır mı?

Bütçe
25000 - 37000
Hocam en son ne zaman amiral segment bir Android cihaz kullandınız da Android cihazlar kasıyor diyorsunuz? Amiral segment Android cihazların işlemcilerinden haberdar değilsiniz sanım. Kullandığınız A14 ya da muadili telefonlar ile iPhone cihazları karşılaştırmayın. APK yüklemek telefonunuzu kastırmaz, dondurmaz. Düşük seviye donanımlardan dolayı daha hızlı eskiyor giriş segment Android telefonlar. Ayrıca kimse size APK yüklemeniz için dayatma yapmıyor.

Ben fazla telefon araştırması yapmadığım için belki bilmiyor olabilirim. Dediğim gibi fazla telefon araştıran biri değilim son iki gündür araştırıyorum biraz gözüm iPhone telefonlara daldı o kadar. Samsung telefonlardan da S24 ve S23 araştırdım onlarda biraz pahalı diye bakmadım. Zaten belirttiğim gibi ya ikinci el ya da yenilenmiş alırım. 24.000 28.000 gibi fiyatlar yani baktığım iPhone 13 zaten.

iPhone telefonların daha uzun gitmesindeki ana sebep işletim sistemi evet Android'e göre daha kararlı daha uzun kullanım sunuyor ama Samsung'un işletim sistemi de yabana atılacak bir işletim sistemi değil.
İki tarafında fanı değilim bu arada yanlış anlaşılma olmasın. Eğer yeni çıkan modellerden bir telefon alacak olsam Samsung tercih ederdim sanırım. Hem fiyat olarak bi tık aşağıda oluyor hem de Apple'a göre daha fazla şey vaat ediyor ve yerine getiriyor. Benim düşüncem tabii ki bu

Ben fazla telefon araştırması yapmadığım için belki bilmiyor olabilirim. Dediğim gibi fazla telefon araştıran biri değilim son iki gündür araştırıyorum biraz gözüm iPhone telefonlara daldı o kadar. Samsung telefonlardan da S24 ve S23 araştırdım onlarda biraz pahalı diye bakmadım. Zaten belirttiğim gibi ya ikinci el ya da yenilenmiş alırım. 24.000 28.000 gibi fiyatlar yani baktığım iPhone 13 zaten.
Benim anlatmaya çalıştığım şey de zaten bu. Diyorum ki, 24-30K arasına tüm düz iPhone modellerinden birçok konuda önde olan S24 FE'yi alabiliyorsunuz diyorum. Hem de sıfır olarak. Aynı paraya daha kötü bir telefon almak istiyorsanız sizin bileceğiniz iş o. Ayrıca S24 FE 7 sene güncelleme alacak. iPhone 13 1-2 sene sonra son güncellemesini alır.

Konuları açan arkadaşlar, artık sadece iphone önerin yazsın başka bir cihaz almayacağım veya android de olur diye belirterek açsın artık şu iphone 11-12-13-14 çıkmazından bir cıkalım kurtulalım 😄 sonra iphone android çekiştirmesi bitmiyor sürekli aynı konular dönüp dolaşıyor

Samsung 10 GB sonrası dolduktan sonra bayağı kasıyor. Benim telefonum Galaxy A14 o bile kasıyor.

37 bine performans isteyen biri S22 Ultra alır (sıfırını interrnette bulamazsınız emaar square AVM'de satılıyor) yenilikçi adam S24 Plus alır 37 k ile illa iOS denilirse eski telefonu kapında yenile ile 14 alın derim.

Konunun üstünden baya zaman geçmiş ama 12 kullanan birisi olarak şunları söyleyebilirim;

• Bataryası iyi değil. Yani yüzde 95-100 batarya sağlığı ile bile 1 günü çıkartmıyor.
  • iOS 18’in ilk sürümlerinde telefon hiç yapmadığı saçma sapan hareketleri yapmaya başladı. Sonraki güncellemelerle çözüldü ama telefonun o pürüzsüzlüğü iOS 18 ile bozuldu. Keza bu durum iPhone 13’te de aynı.
  • Kamerası ve işlemcisi halen daha tatmin edici düzeyde, tabi satıldığı fiyat ekseninde konuşursak Samsung tarafında daha güçlü cihazlar var. Ama kendi kanımca bu fiyat eksenindeki telefonların eline su dökmez.
  • Ana sürüm güncellemesi desteği 1, bilemedin 2 seneye gidecek. Bu sene iPhone 11 iOS 19’u alırsa 2 sene, almazsa 1 sene ömrü var. Tabi şu anda 7 yıllık iPhone XS’in bile akıcı çalıştığı düşünülürse, güncelleme desteği kesildikten sonra 2 sene daha sorunsuz kullanılır düşüncesindeyim.

Genel hatlarıyla telefonun işlemcisi, kamerası ve akıcılığı halen daha mutlu eder. Ama şu anda satıldığı fiyattan alınır mı? Bence alınmaz. Şahsen Apple ekosistemim olmasına rağmen 4 yaşındaki bir cihaza 25-30K para bayılmazdım diye düşünüyorum. Rakiplerine kıyasla yaşının olması ve maksimum 2 sene güncelleme desteğinin kalmış olması en büyük handikapları diyebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı