iPhone 12, Lightning Yerine USB Type-C ile Gelebilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
iPhone 12, Lightning Yerine USB Type-C ile Gelebilir
iphone-12-usb-type-c-baglantisina-sahip-olacak-mi.jpg

Bu yılın sonuna doğru tanıtılması beklenen iPhone 12’nin USB Type-C ile beraber geleceği iddia edildi. iPhone 12 serisi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Daha önceden paylaşılan raporlarla beraber ...

Devamı: iPhone 12, Lightning Yerine USB Type-C ile Gelebilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Şu ekonomik kriz evrenselleşince iPhone için Apple bile ortaklaşma yoluna dönmüş duruyor, hani biz özeliz tavırları nerede? :D Neyse illa yolunu bulur gerekirse type-c mini yapar, takar ama kullanılmaz yaparlar gibi duruyor.
Yıllar önce millet Type C'nin ne olduğunu bilmeden MacBook'lara koydular.

Madem öyle biliyorlardı da iPhone 7, 8, X, 11'de neden yok yahu :) Type C koyma sebepleri kimsenin bilmemesi olabilir mi acaba :d
İleriyi düşünerek ve Thunderbolt için konuldu. Mobil kısımda geç geçmelerini ben de kınıyorum.

Apple kendi isteği ile TypeC ye geçmeyecektir aksesuar satışından çok iyi para kazanıyorlar. AB zorunluluğu yüzünden belki bazı bölgeler için yapabilirler.
Ayrım yapacaklarını sanmıyorum.

Apple'ı savunmak için yazmıyorum ama Type-C kültürünü geliştiren, özellikle Mac ve MacBook'larla beraber Apple'dır.

Fakat mobil tarafta Type-C'nin nimetleri yeni yeni kullanılmaya başlandı. Uzun süre boyunca iki yönlü takılabilmesi ve yüksek veri transfer hızı dışında kullanan kesim (mobil için) azınlıktaydı, bu özellikleri de Lighting zaten veriyordu.

Hani "Daha yeni geçiyorlar..." tarzı yorum yapanlara, bilgisayar ve mobil sektöründeki çoğu yeniliğin mimarının Apple olduğunu belirtmeme gerek yoktur hehalde. Eleştirilecek yanları var, fakat bu değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı