Rehber Microsoft Edge güvenli ağı ile Discord'a kolayca giriş yapma

Merhaba! Biliyorsunuz ki Discord'a erişim engeli gelmiş durumda. Birçok kişi DNS değişikliği, VPN kullanımı gibi yöntemlere başvurmuş durumda. Şimdi sizlere kullanımı kolay ve sürekli aç-kapa yapmanız gerekmeyen bir yöntem ile diğer faaliyetleriniz sırasında ağ performansınızdan kayıp vermeden, Discord'a Microsoft Edge üzerinden giriş yapabilmeyi anlatmak istiyorum.

"Microsoft Edge güvenli ağı" nedir?
Microsoft'un Edge tarayıcısına geçtiğimiz aylarda eklediği bir çeşit dahili VPN sistemidir. Aylık 5 GB ücretsiz kullanım limiti bulunuyor. Bu limit size az gelebilir ama sadece Discord için kullanacağımız için Discord üzerinden çok fazla yayın, dosya paylaşımı, sesli ve görüntülü sohbet kullanmayan kişilere fazlasıyla yeterli geleceğini düşünüyorum.

Adım 1:
Microsoft Edge tarayıcısını açıyoruz. Ardından tarayıcının sağ üst kısmında bulunan üç nokta işaretine basıp, açılan kısımdan ayarlara giriyoruz.
Microsoft-Edge-Ayarlara-Giris.jpg

Adım 2:
Sol taraftan "Gizlilik, arama ve hizmetler" bölümüne giriyoruz. Açılan sayfada bir miktar aşağı kaydırdıktan sonra "Microsoft Edge güvenli ağı" seçeneğine ulaşıyoruz. Kapalıysa aktif ediniz.
Microsoft-Edge-Guvenli-Agi-Ayari.jpg

Şimdi bizi 3 tane seçenek karşılıyor. "siteleri seç" veya "en iyi duruma getirilmiş" seçeneğini kullanmanızı öneriyorum. "Tüm siteler" seçeneğini seçerseniz gireceğiniz her site Microsoft Edge güvenli ağı ile açılır ve hem aylık 5 GB limitiniz hızlı bitebilir, hem de normal bir VPN açmaktan farkı kalmamış olur.

Adım 3:

Microsoft Edge güvenli ağı seçeneğinin hemen altındaki "güvenli ağ sitelerini yönet" seçeneğine basıyoruz. Ardından açılan sayfadan "bir site ekle" butonuna basıp discord.com adresini, ardından ise cdn.discordapp.com adresini ekleyiniz. Bu şekilde Discord'un yaygın URL'lerini eklemiş oluyoruz.
Microsoft-Edge-Guvenli-Agi-Site-Ekleme.jpg

Tüm bunları uyguladıktan sonra artık Microsoft Edge üzerinden Discord'a girdiğinizde otomatik olarak Edge güvenli ağı üzerinden bağlanacaksınız ve erişim engeline takılmamış olacaksınız. Her site veya tüm bilgisayar için VPN kullanmadığınızdan dolayı diğer faaliyetler sırasında ağ performansınızda bir kayıp yaşamayacaksınız. Yani sadece Discord'u Microsoft Edge güvenli ağı (VPN) üzerinden kullanmış olacaksınız.

Umarım bu rehber sizlere yardımcı olmuştur. Takıldığınız her noktayı çekinmeden sorabilirsiniz. İyi günler dilerim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam web sitesi biçimi yanlış hatası alıyorum.

Bende alıyordum. Direk Discord diye aratın tarayıcıda. Daha sonra Discord'una sitesine girin. Sonra sağ üstten VPN'e basıp ardından bu site için her zaman aktif et gibi bir yazı çıkacak yanındaki kutucuğu tikleyin. Böylece sorun çözülüyor. Bende çözülmüştü. Ama bende şöyle bir sorun oluştu. Eskiden yasak gelmeden önce Discord'dan bildirim falan geldiğinde kırmızı dairede sayı ya da parantez içinde logonun yanında sayı belirirdi. Ben Discord'a girip bildirimleri okuyunca logo normale dönerdi şimdi bu yöntemle Discord'a girince logonun yanında bildirim sayısı kalıyor.

Hocam web sitesi biçimi yanlış hatası alıyorum.
Son gelen güncellemelerden sonra artık URL'leri yazarken başına https:// veya http:// eklemeniz gerekiyor. Yani örneğin https://discord.com şeklinde. Microsoft Edge tarayıcısında sık sık bu tür değişikler yapıldığı için yapılan rehberler de kısa bir sürede işe yaramaz duruma gelebiliyor.

Ne kadar gerekli bir değişiklik olduğu tartışılır, zaten sayfa otomatik olarak çoğu durumda HTTP ise HTTP, HTTPS ise HTTPS olarak açılacağından bence bu gerekli bir değişiklik değildi, yalnızca kullanıcıların işini zorlaştıran bir güncelleme olmuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı