iPhone 12 orijinal şarj adaptörü dışında bir adaptör ile şarj edilirse soru olur mu?

evil_gentoo

Centipat
Daha fazla  
Elimde iki tane şarj adaptörü var. Birisi 5.2v@2a alternatif akım adaptör. Diğerini tam bilmiyorum ama sanırım Redmi Note 12 orijinal şarj aleti ve 67W. Voltaj değerini ve akım türünü bilmiyorum. Bunlardan biriyle şarj etmeye kalkarsam telefona zarar vermem değil mi?

Sağ olun hocam o kadar para verip çöp etmekten korkuyorum :D. Profil fotoğrafınız çok güzelmiş.

Sağ olun hocam sanırım bir dizi karakteriydi kaç sene oldu hatırlamıyorum. Ben yine de orijinal adaptör almanızı öneririm. Ama Redmi'nin adaptöründen bir şey olmaz. Bende de 13 Pro Max var 1.5 sene Samsung adaptör kullandım bozulunca orijinal 20W adaptör aldım. Çakma şarj aleti olmadığı sürece bir sıkıntı olmaz.

Redmi Note 12 nin orijinal şarj aleti 11V 3A yani 33W. iPhone'unuzu rahatlıkla şarj edebilirsiniz cihaz yine kendi desteklediği kadar akım alır.

Şark ettiğiniz adaptör dandik marka olmasın yeter.
Farklı da olabilir, ağabeyim telefon almıştı, onun yanında geldi. Kablosunun içi kırmızı, ne olduğunu anlayabiliyorsanız.
Sağ olun hocam sanırım bir dizi karakteriydi kaç sene oldu hatırlamıyorum. Ben yine de orijinal adaptör almanızı öneririm.
The Queen's Gambit dizisinden Beth Harmon.
Orijinal adaptörü mümkün olunca alacağım, sağolun.

Yanlış hatırlamıyorsam 2017'den sonra ortak adaptörler kullanılmaya başlandı. Eskiden telefona uygun akımı adaptör veriyordu ama şimdi adaptör 200 Vda verse telefon veya başka bir cihas 12V destekliyorsa 12V güç çeker

Yanlış hatırlamıyorsam 2017'den sonra ortak adaptörler kullanılmaya başlandı. Eskiden telefona uygun akımı adaptör veriyordu ama şimdi adaptör 200 Vda verse telefon veya başka bir cihas 12V destekliyorsa 12V güç çeker
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunların sebebi nedir peki? Evet adaptör kötü ama ana nedeni nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Dandik şarj aletlerinde orijinal şarj aletlerinde olan güvenlik donanımları olmadığı için yüksek akım ve kısa devrelere karşı telefona koruma sağlamazlar. Akımı stabil vermeyip bataryanın ömrünün azalmasına da sebep olurlar.

14'lerde bu akımı çeken bir şey galiba yetersiz ve küçüktü 15'lerde bunu düzeltmişler sıkı bir fppro takipçisiyim bu sorun 14 serisine has.

14'lerde bu akımı çeken bir şey galiba yetersiz ve küçüktü 15'lerde bunu düzeltmişler sıkı bir fppro takipçisiyim bu sorun 14 serisine has.
12' de kullandım telefonu aklına gelebilecek her türlü sarj aletiyle sarj ettim 1.5 ayda bir %1 pil sağlığım gidiyodu genel bence normal abartılacak bir durum değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı