iPhone 12 pil sağlığını korumak için ipuçları

chuivos

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 29 Aralık tarihinde iPhone 12 cihaz almıştım sıfır olarak, aynı zamanda arkadaşım da aynısından aldı (aramızda birkaç gün var.) Bugün benim pil sağlığım hâlâ %100, onun ise %90 civarına inmiş durumda. Bazen forumda görüyorum nasıl koruyabilirim şeklinde soruları. Dilim döndüğünce yardım edeyim;

1- %20-%80 arası kullanım; bir süre bu şekilde kullandım, telefon aldığım 5 ayda sadece 1 kez %100 şarj oldu (onda da uyuyakaldığım için) arada sırada dalıp 90'ı geçtiğim oluyor fakat genelde Max 87-88 civarında şarjdan alıyorum. İlk aldığım dönemde %80-85 arasında alıyordum fakat artık yetmiyor. O zamanlar ayrıca %20 altına düşürmemeye dikkat ediyordum, şu an sadece kapanmamasına dikkat ediyorum. Zaten telefonda çok oynayan birisi değilim, ondan genelde 1 gün çıkarıyor.

2- Arka plan uygulamaları; kullanmadığınız uygulamaları silmenizi öneririm, veya bildirimlerini kapatın önemli değilse. Ayrıca arka planda çalışmalarını da ayarlardan kısıtlayabilirsiniz. Böylelikle daha uzun bir pil ömrünüz olur günlük olarak.

3- Pil tasarrufu; mecbur değilseniz kesinlikle kullanmanızı önermem, çünkü tasarruf diye pili daha çabuk yoruyor ve zorluyor. Mümkün olduğunca kullanmamaya gayret edin ama tercih sizin tabii ki.

4- Telefonu soğuk veya sıcak ortamda bırakmayın; ne alaka diyebilirsiniz fakat bu gerçek, soğuk alanda bırakırsanız batarya daha çabuk kendini tüketir hatta telefon kendini kapatabilir bile, sıcakta bırakırsanız da fazla ısınma batarya üzerinde olumsuz etkilere yer açar.

5- Orijinal Adaptör ve Şarj Kablosu Kullanımı; Evet bu da önemli bir husus, adaptör pahalı olabilir biraz fakat iPhone'a o para verildikten sonra adaptör parası yanında hiç kalır.

6- Kablosuz Şarj; Mümkün olduğunca kablosuz şarj etmenizi önermem.

7- Yazılım Güncellemeleri; Yazılım güncellemeleri gelir gelmez güncellemeyin, bazen adaptasyon sorunu çıkabiliyor onun için belli bir süre beklemenizi tavsiye ederim.

Bunlar benim uyguladığım taktiklerdi, öyle şarjda oynamayın gibi klasik şeyleri söylemeye gerek yok zaten. Bunlara tavsiye ederseniz pil sağlığınız en azından bir süre daha kendini koruyacaktır. Sorusu olan sorabilir, yanlışım varsa da düzeltin.

Son düzenleme:
7- Yazılım Güncellemeleri; Yazılım güncellemeleri gelir gelmez güncellemeyin, bazen adaptasyon sorunu çıkabiliyor onun için belli bir süre beklemenizi tavsiye ederim.

Eline sağlık. Son maddeyi eğer pil sağlığını yani şarj sürenizi bu kadar düşünen biriyseniz hiç güncellememelisiniz o sürümden memnunsanız deyip ekleme yapayım.

Hocam adaptör samsung veya kaliteli bir markanın kablo da Apple'ın. 20W sıkıntı çıkar mı reddite falan baktığımda sıkıntı çıkmayacağını okudum.

Kasım'da İP13 almıştım hala %100. Tek önemli şey %20 ile %80 arasında şarj etmeniz gerekiyor. Günlük telefonu kapatıp açın ayrıca. Ve pil tasarrufunu hiçbir zaman kullanmayın zaten telefonu ağırlaştırıyor.

Hayır hocam, sorun olmaz. Kastettiğim herhangi bir yerlerde bulunabilecek replika adaptörlerdi.
Aldım hocam ben yine de Apple. Size bir sorum var hocam ben telefonu yeni aldım 80 olunca çıkartmaya çalışıyorum, peki ben şarjım 50 veya daha fazlayken şarja taksam zararı olur mu ömür kısaltma gibi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı