Uğraşmazsın hocam. 3U Tools programı eksper gibi. 3U Tools ile kontrol et ve al gönül rahatlığıyla. Zaten 13 Pro alsan daha çok eski, milletin yıllarca arka cebinde gezmiş cihaz değil bir iPhone 7 değil.2. düşündüm ama pek uğraşmak istemiyorum.
Kendimin kullandığı modeller çok değişiklik gösteriyor. Performans farkı ileride çok daha fazla hissedilecek. Güncelleme farkı cabası. İkinci el alacağı 12 Pro’nun bataryası sıfır alacağı 13’e göre elbette aşınmış olacak. 12 Pro serisine o kadar gereksiz fiyat çekiliyorken neden sıfır cihaz almasın?Yapma ya, Gece modunda portre çekebilmesi, Lidar sensörü , 6GB RAM(13’te 4GB) olması sence gereksiz mi saydıkların dışında, avantaj değil mi bunlar? Kendin iPhone 13 kullanıyorsun diye bu kadar alınganlık yapma hocam.
Biliyorum ama 12 Pro daha iyi fotoğraf çekebiliyor gene de. Örnek RAW fotoğraf çekmenin kalitesini sadece çeken bilir.
Gündelik herhangi bir kullanıcının hissedeceği performans farkı yok. Render falan almıyor %99 kimse. Kamera ve RAM artısından ötürü de 12 Pro çok daha iyi. Sırf Pro ibaresi var diye övmüyoruz gereksiz yere.
Telefoto bile yok 13’te.
Pil dediğin şey değişir. Artık iOS’e yapay zeka geldi ileride şu kadar fark atar eder demek yanlış olur hocam. Ayrıca 12 Pro temizi 27-28K bandında iken düz 13 sıfırı 37-38K bandında. Asıl iPhone 13 gibi bomboş cihaza bu fiyat çekilmesi gereksiz.Kendimin kullandığı modeller çok değişiklik gösteriyor. Performans farkı ileride çok daha fazla hissedilecek. Güncelleme farkı cabası. İkinci el alacağı 12 Pro’nun bataryası sıfır alacağı 13’e göre elbette aşınmış olacak. 12 Pro serisine o kadar gereksiz fiyat çekiliyorken neden sıfır cihaz almasın?
Kendin söylüyorsun pil dediğimizin değiştiğini. 30K altına pil sağlığı %90 altına düşmemiş telefon bulamazsın. 30K altına alacağın cihazın kozmetik olarak sorunları olma ihtimali de var. Eğer kamera özellikleri çok göz önünde bulundurulmuyorsa bence mantığı yok.Pil dediğin şey değişir. Artık iOS’e yapay zeka geldi ileride şu kadar fark atar eder demek yanlış olur hocam. Ayrıca 12 Pro temizi 27-28K bandında iken düz 13 sıfırı 37-38K bandında. Asıl iPhone 13 gibi bomboş cihaza bu fiyat çekilmesi gereksiz.
Kendin söylüyorsun pil dediğimizin değiştiğini. 30K altına pil sağlığı %90 altına düşmemiş telefon bulamazsın. 30K altına alacağın cihazın kozmetik olarak sorunları olma ihtimali de var. Eğer kamera özellikleri çok göz önünde bulundurulmuyorsa bence mantığı yok.
İllaki Pro bir cihaz alınacaksa 45 civarı verilip 13 Pro alınmalı.
Benim yazdıklarımı kendi kafana göre yorumluyorsun. 38 civarına bile iPhone 13 Pro bulabilirsin. Ancak garantisi devam eden, kozmetiği düzgün ve pil seviyesi 90+ sıfır ayarında bir cihaz almak dururken ne manası var?Pilin değiştiğini söylüyorum çünkü bu bir eksi kriter olmamalı onu belirtiyorum. Kozmetik sorunları olma ihtimali zayıf. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra gayet de alınır bir iPhone 6-7 muamelesi yapmanın anlamı yok.
Ona bakacak olursan 2. el her elektronik üründe kozmetikte sıkıntı çıkma durumu var. Kendin diyorsun 2. el 13 Pro bakılır, bunda niye demiyorsun 45k verdiğin cihazda kozmetikte sıkıntı çıkabilir diye?
Sıkıntı çıkma durumu var? Gidip bakıp alacaksın ya hani? Okuduğunu anladığını sanmıyorum. “Kozmetiği düzgün”, “pil sağlığı iyi” bir iPhone 12 Pro için 30-32 civarı gerekiyor demek istiyorum?Ona bakacak olursan 2. el her elektronik üründe kozmetikte sıkıntı çıkma durumu var. Kendin diyorsun 2. el 13 Pro bakılır, bunda niye demiyorsun 45k verdiğin cihazda kozmetikte sıkıntı çıkabilir diye?
Okuduğumu anlıyorum öncelikle anlamayan, alakasız yerlere konuyu çeken sensin. Ben sana 2. el bir 12 Pro bulduğunda illa 27-28k’ye alsın demedim. Veya 13 Pro bulduğunda illa 38’e alsın vs. demedim. Bulunduğu ile göre bakar ve karar verir elbette. Fiyatlar da ona göre değişir. Sen ilk başta iPhone 13 ile kıyas yaptın. Ardından 2. el alacağın 12 Pro’nun kozmetiği de sorunlu olabilir dedin. Mesajının altında 2.el 13 Pro alabilir mantıklı demişsin bence de mantıklı. Ben de sana orada dedim ki: madem 2.elde kozmetikte sorun çıkma ihtimali var 12 Pro’da 13 Pro’da yok mu? Kendin sıfır 13 öneriyorsun eyvallah 2.el önerene bunları diyorsun ardından kendin de 2.el öneriyorsun? Ben sana bunu kastettim. Fiyatları bana anlatmana gerek yok.Benim yazdıklarımı kendi kafana göre yorumluyorsun. 38 civarına bile iPhone 13 Pro bulabilirsin. Ancak garantisi devam eden, kozmetiği düzgün ve pil seviyesi 90+ sıfır ayarında bir cihaz almak dururken ne manası var?
Örneğin 36500₺ bu cihaz için gayet uygun. 3400₺ daha verip pil değişimi ile makul. Bakıldıktan sonra illa ki 45 civarı vermene gerek yok. Alıcının kriterlerine kalmış.
Sıkıntı çıkma durumu var? Gidip bakıp alacaksın ya hani? Okuduğunu anladığını sanmıyorum. “Kozmetiği düzgün”, “pil sağlığı iyi” bir iPhone 12 Pro için 30-32 civarı gerekiyor demek istiyorum?
Bu üçüncü anlatışım olacak. 12 Pro’da kozmetik sorun çıkar, 13 Pro’da çıkmaz gibi bir şey dememişim. 27-28’e pil sağlığı iyi ve kasası düzgün bir cihaz bulamayacağını söylüyorum. 12 Pro’ların hepsinin kozmetiği kötü felan gibi bir cümle kurduğumu da hatırlamıyorum. Ve tekrar söylüyorum ki düzgün bir 12 Pro almak için 30-32K civarı bir ücret gerekecek. Ve ben bunun gereksiz olduğunu, ikinci el bir cihaz alınabilecekse ve sıfır iPhone 13 bütçesine kadar çıkabilen birisinin iPhone 13 Pro alması gerektiğini, ikinci el almayacaksa 13 alması gerektiğini söylüyorum.Okuduğumu anlıyorum öncelikle anlamayan, alakasız yerlere konuyu çeken sensin. Ben sana 2. el bir 12 Pro bulduğunda illa 27-28k’ye alsın demedim. Veya 13 Pro bulduğunda illa 38’e alsın vs. demedim. Bulunduğu ile göre bakar ve karar verir elbette. Fiyatlar da ona göre değişir. Sen ilk başta iPhone 13 ile kıyas yaptın. Ardından 2. el alacağın 12 Pro’nun kozmetiği de sorunlu olabilir dedim. Mesajının altında 2.el 13 Pro alabilir mantıklı demişsin bence de mantıklı. Ben de sana orada dedim ki: madem 2.elde kozmetikte sorun çıkma ihtimali var 12 Pro’da 13 Pro’da yok mu? Kendin sıfır 13 öneriyorsun eyvallah 2.el önerene bunları diyorsun ardından kendin de 2.el öneriyorsun? Ben sana bunu kastettim. Fiyatları bana anlatmana gerek yok.
Ayrıca 12 Pro temizi 27-28K bandında
Demedin ama başta dediğin anlam oraya çıkıyor. Ben de o yüzden sana “Ona bakacak olursan 2. el her elektronik üründe kozmetikte sıkıntı çıkma durumu var. Kendin diyorsun 2. el 13 Pro bakılır, bunda niye demiyorsun 45k verdiğin cihazda kozmetikte sıkıntı çıkabilir diye?” dedim.Bu üçüncü anlatışım olacak. 12 Pro’da kozmetik sorun çıkar, 13 Pro’da çıkmaz gibi bir şey dememişim.
Senin bütün karın ağrın 12 Pro’ya benim temizi 27-28K’ye bulunur dememden mi çıktı hocam? Tekrar diyorum ben öyle sen gibi kesin konuşmam, yaşadığı ile göre bulunabilir.Ve tekrar söylüyorum ki düzgün bir 12 Pro almak için 30-32K civarı bir ücret gerekecek.
Gereksiz değil işte yine öznel yorumlar yapıyorsun. Konu sahibi arkadaş 13’e zorlamak istemezse ben ona 2. el 12 Pro önerdim sıfır 12 bütçesine. Yoksa ben de aynı şeyi söyledim 13’e çıkarsa 2.el 13 Pro baksın.Ve ben bunun gereksiz olduğunu, ikinci el bir cihaz alınabilecekse ve sıfır iPhone 13 bütçesine kadar çıkabilen birisinin iPhone 13 Pro alması gerektiğini, ikinci el almayacaksa 13 alması gerektiğini söylüyorum.