iPhone 12 vs iPhone 13

Merhaba. Yeni telefon alacağım. 8 yıldır iOS işletim sistemi kullandığım ve hiçbir zaman olumsuz bir yönünü görmediğim için model yükseltme bakımından iOS ile devam edeceğim. Fakat iPhone 12 ve 13 arasında kaldım. Güncel olarak arada yaklaşık olarak 8-10 bin TL fark mevcut sizce aradaki farka hala 13 almak değer mi? Yoksa 12 de gayet yetecek şekilde 13'ü aratmayacak mıdır? Teşekkürlerimle.

13 harika bir telefon. Şarjı gidiyor kamerası efsane işlemcisi vs...

13 al pişman etmez.

12'de alınabilir çentik farkı çok az olduğunu düşünüyorum. A14 hala oldukça güçlü gücü az tüketiyor oyun oynayacaksanız hala tüm oyunları maksimum kalitede oynayabilirsiniz. Bütçe 13'e yetse bile aradaki farka değmez 13'ü aratmıyor yani 13'e bütçeniz zorlanıyorsa hiç almayın ama bütçe zorlanmıyorsa 13 alın.

Merhaba. Yeni telefon alacağım. 8 yıldır iOS işletim sistemi kullandığım ve hiçbir zaman olumsuz bir yönünü görmediğim için model yükseltme bakımından iOS ile devam edeceğim. Fakat iPhone 12 ve 13 arasında kaldım. Güncel olarak arada yaklaşık olarak 8-10 bin TL fark mevcut sizce aradaki farka hala 13 almak değer mi? Yoksa 12 de gayet yetecek şekilde 13'ü aratmayacak mıdır? Teşekkürlerimle.
Hocam sakın 12 almak gibi bir gaflete düşmeyin,bütçe hiç çıkmıyorsa 11 bile alabilirsiniz ama 12 asla düşünmeyin bile.

12'de alınabilir çentik farkı çok az olduğunu düşünüyorum. A14 hala oldukça güçlü gücü az tüketiyor oyun oynayacaksanız hala tüm oyunları maksimum kalitede oynayabilirsiniz. Bütçe 13'e yetse bile aradaki farka değmez 13'ü aratmıyor yani 13'e bütçeniz zorlanıyorsa hiç almayın ama bütçe zorlanmıyorsa 13 alın.
Sorun A14'un gucsuz olup olmamasi degil. Onun prime cekirdegi 8 Gen 2'deki Cortex X3 kadar guclu ve 8 Gen 2, A16'nin rakibi (isin icine performans cekirdekleri, verimlilik cekirdekleri ve GPU girince A16'yi geciyor). Buradaki sorun 13 serisi ile baz modellerdeki en buyuk sicramayi yapmis olmalari. 12 kullanicisi olarak soyluyorum; aradaki 10K fiyat farki, 12 ile 13'un arasindaki fark baz alindiginda hayli hayli verilir, buna da fiyat performans diyoruz zaten. Ha fiyat farkini verirken zora giriyorsundur ya da odeyemiyorsundur, 12 uzer mi? Tabii ki hayir.

Nasil 13'u aratmiyor ya ozellikle pil ve kamera tarafinda uzerine centik dahil olmak uzere hemen hemen her konuda yukseltme yiyor cihaz. 13'den 14'e gecisteki gibi degil ki.

Düz seri alınması taraftarı değilim, 13 Pro almanız daha mantıklı olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı