iPhone 12 vs iPhone 13

iPhone 12 alacağım, param ona yetiyor ama biriktirirsem 1 aya alabiliyorum. iPhone 13, 37k oldugu için ama şimdi ağustos indirimi oldugu için ya da zamlanabileceği için 12 alacağım gibi gözüküyor. Sizin tavsiyeleriniz nedir, zam gelir mi?

Zam gelebilir, dövize bağlı. İkisi de alınmaz, diğer arkadaşların da dediği gibi Android cihazlara yönelmelisiniz. S24 Plus, S24 alınabilir 13 parasına. S23 ise tam F/P cihazı paranız da cebinizde kalır düşünürsen. İlla iPhone isterim dersen 2. el 13 Pro alabilirsin düz 13 parasına. 13 Pro ve üzeri Pro model almanız gerekiyor verdiğiniz paraya değmesi için. 12 falan çağ dışı artık. Düz 13 de dümdüz telefon bir esprisi yok. 13 Pro'ya çıkamam dersen 2. el 12 Pro var 27K bandında. 12 Pro, birçok yönden düz 13'ten de iyi cihaz.
Ya da bu %103 vergili cihazları bırakıp kendinin de en iyisini hak ettiğini düşünüyorsan sıfır yurt dışı 16 Pro almalısın eylül sonunda. Telefon çok acil dersen bugünden yurt dışı sıfır yine 15 Pro, 15 Pro Max keyfine göre alabilirsin. Kayıtsız kullanım şeklini açıklarım düşünürsen. Ama 16 Pro'yu beklemen daha mantıklı olur. Bir düşün yurt dışını :)

Aslında ikisi de değil de ikisi arasından bir seçim yapılacaksa da en azından Pro modelini alın. Android cihaz düşünürseniz de S23 iyidir, ikisini de tekler.

iPhone 12 alacağım, param ona yetiyor ama biriktirirsem 1 aya alabiliyorum. iPhone 13, 37k oldugu için ama şimdi ağustos indirimi oldugu için ya da zamlanabileceği için 12 alacağım gibi gözüküyor. Sizin tavsiyeleriniz nedir, zam gelir mi?
iPhone 13 Pro altı alınmaz diye bir şey yok. Ancak iPhone 12 uçuk bir fiyatta. Eğer ki illa ki iPhone almayacaksan Android’e yönelebilirsin. iPhone alacaksan ve eğer kendini zorlayıp 13 alamıyorsan iPhone 12 hariç başka bir alternatifin kalmıyor zaten.

2. el 13 Pro fiyatlarına bakın bılmıyorum ama 13 sıfırla aynı olabılır.

Yanlış bilgi
S23 al, iPhone 12 alırsan pişman olursun.

12'nin önümüzdeki 5 yıl içinde 13'ten ne eksiği olacak? Bilmediğim veya duymadığım bir şey olacağından bilgilenmek için yanıtlıyorum.

Yani ikisi de gücünü A14'ten alıyor, kamera kaliteleri aynı, tasarımda sadece kamera tasarımları değişik ve en son olarak iOS sürüm güncellemelerine bakılırsa uzun bir süre daha güncelleme alabilecek bir telefon.

XR bile iOS18 güncellemesini aldı ki almasa bile gündelik yaşamında telefonun her parçasını %100 kullanan biri için bile bir sorun olmadığını düşünüyorum. Sonuçta şu an iPhone 6S'ler bile şu an çoğu insanın isteklerini karşılayabilen telefonlar.

Benim düşünceme göre siz 11 ile 12 arasında kaldınız ve benim size önerim iPhone 12 olacaktır.
11'e göre arasında dağlar kadar fark var ve 13'ten farksız. Bence zam gelmeden iPhone 12 alın.

Son düzenleyen: Moderatör:
12'nin önümüzdeki 5 yıl içinde 13'den ne eksiği olucak? Bilmediğim veya duymadığım bir şey olacağından bilgilenmek için yanıtlıyorum.

Yani ikiside gücünü a14'den alıyor, kamera kaliteleri aynı, tasarımda sadece kamera tasarımları değişik ve en son olarak IOS sürüm güncellemelerine bakılırsa uzun bir süre daha güncelleme alabilecek bir telefon.

XR bile ios18 güncellemesini aldı ki almasa bile gündelik yaşamında telefonun her parçasını %100 kullanan biri için bile bir sorun olmadığını düşünüyorum. Sonuçta şuan iphone 6s'ler bile şuan çoğu insanın isteklerini karşılayabilen telefonlar.

Benim düşünceme göre siz 11 ile 12 arasında kaldınız ve benim size önerim iphone 12 olacaktır.
11'e göre arasında dağlar kadar fark var ve 13'den farksız. Bence zam gelmeden iphone 12 alın.
Madem bilmiyorsunuz konuşmak için konuşmayın. iPhone 13’de A15 Bionic bulunuyor ve A15 Bionic, A14 Bionic’e göre devrim atladı. Kamera kaliteleri de aynı felan değil. Daha küçük çentik, batarya farkı, daha güncel bir cihaz olması sebebiyle 12’nin 13’den iyi bir yanı yok.

17k fiyat farkına bakarsak iPhone 12 ancak o da kötü bir telefon. Bunlar yerine SE4 veya Android bakın.
12’nin 64GB versiyonu 26.000₺. 128GB versiyonu 29.000₺. iPhone 13’ün 128GB versiyonu 37.500-38.000₺.
Neredeymiş 17K fiyat farkı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı