iPhone 12'den iPhone 16'ya geçiş mantıklı mı?

Bütçe
50000

TironS

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, iPhone 12 kullanıyorum, 16'ya almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı yoksa gereksiz mi? 16 yerine farklı bir model almak daha mı mantıklı olur? Mesela 15 alırsam daha mı memnun kalırım? En fazla 50 bin bütçe.

Son düzenleyen: Moderatör:
12'den 16'ya geçmeni tavsiye etmiyorum çünkü gözle görebileceğin tek fark kameraların yerinin değişmesi olacak. Ancak Pro modelleri veya 17 modeline geçiş yapmayı düşünüyorsan tabii ki de geçiş yapman ortalama 7 yıllık bir telefon alım derdini ortadan kaldıracaktır. Android tarafındaysa S25 serisi düşünebilirsin.

Merhaba, iPhone 12 kullanıyorum, 16'ya almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı yoksa gereksiz mi? 16 yerine farklı bir model almak daha mı mantıklı olur? Mesela 15 alırsam daha mı memnun kalırım? En fazla 50 bin bütçe.

Merhaba hocam, 12'den 16'ya geçseniz elbette farklar görürsünüz. Ekrandan kameraya, kameradan işlemciye vs. neredeyse her şeyde farklar yaşarsınız ancak 60 Hz bir telefona bugün o paralar kesinlikle verilmez. Kaldı ki uzun yıllar bir telefonu kullanıyorsunuz sanırım, o sebepten hiç 60 Hz ekranlı bir cihaza o paraları dökmeyip hele 15'e hiç dökmeyip almışken düz 17 alın derim. 16 yerine 10 daha koysanız 17'ye çıkıyorsunuz zaten. iPhone 17, 16 Pro'dan bile genel anlamda daha iyi bir cihazdır. Neredeyse 17 Pro seviyesinde bir telefon yani. 120 Hz ekran, yeni nesil sensörlü ön kamera, daha ince çerçeveler, 48 MP geniş açı kamera (16'da 12 MP), güneş altında 3000 nite çıkan parlak ekran (16'da 2000 nite kadar), daha iyi ana kamera ve daha iyi pil ömrü, daha hızlı şarj olması gibi 16'yı farkla katlayan ve her kullanıcıya hitap eden gelişmeler mevcut. Aradaki farka değer yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı