iPhone 12'ye format atmak hızlandırır mı?

ezuer

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: RX 6600
İşlemci: Ryzen 5 5500
RAM: Kingston HyperX Fury 1x16 GB
Anakart: Gigabyte A320M-H
PSU: NZXT C550
SSD: Samsung 970 EVO Plus 1 TB
SSD2: Patriot P210 256 GB
HDD: Seagate Barracuda 1 TB
Aslında hızlandırmak değil de, eski haline döner mi desek daha iyi olur. Fakat başlığı sade tutmak istedim.

Cihazım iPhone 12, şimdi 60 Hz ekranım bana 40 Hz hissiyatı vermeye başladı. Eskiden böyle değildi. Pil sağlığım %82 fakat bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, bilmiyorum ama olabilir de.
Uygulamalar eskisine göre daha ağır açılmaya başladı.

Aslında hızlandırmak değil de, eski haline döner mi desek daha iyi olur. Fakat başlığı sade tutmak istedim.

Cihazım iPhone 12, şimdi 60 Hz ekranım bana 40 Hz hissiyatı vermeye başladı. Eskiden böyle değildi. Pil sağlığım %82 fakat bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, bilmiyorum ama olabilir de.

Pil sağlığına tek etkisi yazılımsal olarak cihaza daha az yük binmesi olur, onun dışında zaten format Allah'ın emri ondan dolayı her cihaza düzenli lazım. Yani kısacası eski haline kısmen döner.

Format atınca dosyalar sıfırlanır, cihaz rahatlar.

Pilinizin gerçek sağlığı 82 falan değil büyük ihtimal 75 lerdedir.
Shortcuts <---
Bu kestirmeyi ekleyip, Ayarlar>Gizlilik ve Güvenlik>Analizler ve iyileştirmeler kısmında analiz verilerine tıklayın. En üstteki analizi seçipsağ üstteki paylaşma ikonuna dokunup, battery status adlı seçeneği seçin. Batarya sağlığı 80 altında ise pilinizin verebildiği voltaj çok azalmış ve iPhone bu yüzden sorun çıkarıyor olabilir. Birde şu an hangi sürümdeydiniz?

Ayrıca ram sıfırlamada deneyebilirsiniz. Bunun için asistive touch gibi bir özellik var. Bunuerişşiilebilirlik ayarlarından açıp birinci seçeneği menü olarak seçin. Ardından ses açma tuşuna bir kez, ses kısma tuşuna bir kez hızlıca basıp kapatma tuşuna basılı tutun. Sadece kapat ibaresinin görünmesi lazım. Assistive touch kısmına girip ana ekran tuşuna kilitli ekrana dönene kadar basılı tutun. Bu işlem rami sıfırlar. Yine de olmadı ise sıfırlamak yerine bir bilgisayar yardımıyla DFU modda yeniden IOS i indirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Shortcuts <---
Bu kestirmeyi ekleyip, Ayarlar>Gizlilik ve Güvenlik>Analizler ve iyileştirmeler kısmında analiz verilerine tıklayın. En üstteki analizi seçipsağ üstteki paylaşma ikonuna dokunup, battery status adlı seçeneği seçin. Batarya sağlığı 80 altında ise pilinizin verebildiği voltaj çok azalmış ve iPhone bu yüzden sorun çıkarıyor olabilir. Bir de şu an hangi sürümdeydiniz?

Ayrıca RAM sıfırlamada deneyebilirsiniz. Bunun için asistive touch gibi bir özellik var. Bunuerişiilebilirlik ayarlarından açıp birinci seçeneği menü olarak seçin. Ardından ses açma tuşuna bir kez, ses kısma tuşuna bir kez hızlıca basıp kapatma tuşuna basılı tutun. Sadece kapat ibaresinin görünmesi lazım. Assistive touch kısmına girip ana ekran tuşuna kilitli ekrana dönene kadar basılı tutun. Bu işlem RAM'i sıfırlar. Yine de olmadı ise sıfırlamak yerine bir bilgisayar yardımıyla DFU modda yeniden IOS'i indirebilirsiniz.

Son sürümdeyim ve burayı beceremedim.

IMG_8044.jpeg

Shortcuts <---
Bu kestirmeyi ekleyip, Ayarlar>Gizlilik ve Güvenlik>Analizler ve iyileştirmeler kısmında analiz verilerine tıklayın. En üstteki analizi seçipsağ üstteki paylaşma ikonuna dokunup, battery status adlı seçeneği seçin. Batarya sağlığı 80 altında ise pilinizin verebildiği voltaj çok azalmış ve iPhone bu yüzden sorun çıkarıyor olabilir. Birde şu an hangi sürümdeydiniz?

Ayrıca ram sıfırlamada deneyebilirsiniz. Bunun için asistive touch gibi bir özellik var. Bunuerişşiilebilirlik ayarlarından açıp birinci seçeneği menü olarak seçin. Ardından ses açma tuşuna bir kez, ses kısma tuşuna bir kez hızlıca basıp kapatma tuşuna basılı tutun. Sadece kapat ibaresinin görünmesi lazım. Assistive touch kısmına girip ana ekran tuşuna kilitli ekrana dönene kadar basılı tutun. Bu işlem rami sıfırlar. Yine de olmadı ise sıfırlamak yerine bir bilgisayar yardımıyla DFU modda yeniden IOS i indirebilirsiniz.
Öbür analizlerdede deneyebilir misiniz?
Konu sahibi arkadaşa neden boşa umut satıyorsun? Kandırmayın artık kendinizi. Konu sahibi arkadaşım boşa uğraşma sıfırlamakla veya kestirmelerden pil sağlığını görmeye çalışmana gerek yok vaktine yazık.

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşa neden boşa umut satıyorsun? Kandırmayın artık kendinizi. Konu sahibi arkadaşım boşa uğraşma sıfırlamakla veya kestirmelerden pil sağlığını görmeye çalışmana gerek yok vaktine yazık.
Appleın Apple AI dışında bütün IOS özelliklerini iPhone 12 ye vermesi dışında sorun yok. 11 bitti diyebilirsiniz fakat Appleın 12 yi bitirdiği falan yok. Takmışsınız kafaya güncelleme meselesini. Bunu önceden çok tartıştık.

Apple'ın Apple AI dışında bütün iOS özelliklerini iPhone 12'ye vermesi dışında sorun yok. 11 bitti diyebilirsiniz fakat Apple'ın 12'yi bitirdiği falan yok. Takmışsınız kafaya güncelleme meselesini. Bunu önceden çok tartıştık.

Kafaya taktığım yok birincisi sadece gerçeği görmeyişini anlamıyorum. Apple yeni sürümde evet birkaç yazılımsal özellik ekleyecek her sene olduğu gibi peki bunun yanında neler götürecek, neden hiç bunları söylemiyorsun? Eylül ayında iPhone 12 kullanıcıları telefonlarını güncellediğinde burada zırlayacakken, orası böyle oldu burası böyle oldu diye konular açılırken bu cihaz sence bitmemiş mi oluyor? Forumda olursam seni etiketleyeceğim o zaman gel çare bul insanlara madem iPhone 12 halen iyi cihaz çözümü de vardır değil mi :) Cihaz çoktan bitti bak konu sahibi arkadaş bile farkına varmış konu açmış. Sen dışında iPhone 12 kullanıcıları bile şikayetçiler ama senin için sorun yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı