iPhone 13 alınır mı?

13 serisi titanyum değil.

Hocam merhaba. Bütçem iPhone 13 alacak seviyede. Şansımı iPhone 13 alarak kullanmak istiyorum. Hata mı yapıyorum?

iPhone istiyorsanız, sıfır olarak 30–35 bin TL civarında en iyi seçenek muhtemelen o olur. Ancak iPhone zorunluluğunuz yoksa ve bütçeniz uygunsa, Honor 400 Pro'nun bu fiyat aralığında birçok yönden çok daha iyi bir tercih olacağını düşünüyorum.

Alınır diyenler çok saçma yorumlarda bulunmuş. Telefon 2021 model. 2026 yılına giriyoruz. Aktif olarak 4 yaşı var telefonun. Maksimum 2 ios güncellemesi kaldı ala bilecek. Onu da 2 yıl sonra son sürüm yaparsanız şu anki iphone 11 ios26 da nasıl akıcı değilse iphone 13 te öyle olacak. Bataryası %85 lere geldikte şarj aletini üzerinizde gezdirmeniz gerekecek. Kamerası 5x zoom, video hariç aman aman bir kamerası yok. Optik zoom bile yok. Sadece 5x digital zoom var. Ekranı 60hz, 120hz ile arasında dağlar kadar fark var. Fiyatını asla hak eden bir telefon değil, onun yerine az daha ekleyip s24+ ala bilirsin. Ha illa iphone olsun diyorsan git al, ama eski bir telefon. Birinci el asla alınmaz bu yılda. 2021 telefonu almak var bir de 2024 telefonu almak var. Karar senin. Bu arada kullanılır mı evet. Ama kıyaslama yaparsak şu anki telefonlara nazaran yetersiz.

iPhone 13 altı alınmaz zaten. 13 ve üstü bana göre fiyatını hak ediyor. Performans konusunda da aynı. Ama sana şu şekilde anlatayım. 120Hz ekran o kadar iyi geldi ki 120Hz'den sonra 60 geçince kasıyor hissi alıyorum artık. 13 gibi güzel telefonda en büyük problem 60FPS ve batarya. Onun dışında oyun için ve kamera olarak her türlü tatmin eder. Ama bana kalırsa ben Android konusunda daha ön planda. Android kısmında da en iyi bu işletim sistemini veren Samsung zaten. Honor falan da iyi elbette kaliteli fiyatına göre fiyat performans satıyorlar. Fakat bütçe olduğu için S24 256 GB modeli. Zira 128 GB yeterli değil günümüzde. Fakat depolama daha önemli batarya süresi daha önemli işlemci de biraz daha güçlü olsun dersen kesinlikle Honor 400 Pro. Hem yeni telefonlar hem de fiyatını veren telefonlar. Tercih senin.

Öncelikle iPhone 13 Kullanan biri olarak merhaba size genel olarak telefonu şöyle açıklayayım,ben telefonu aldığımdan beri herşeyini sıklıkla kullandım denedim ilk olarak kamera ile başlamak gerekirse kamerası muazzam normal çekimlerde baya net kaliteli ve güzel performans veriyor,gece çekiminde normal kadar iyi olmasa da net anlaşılabilir görüntü verebiliyor diyebilirim çünkü gece modu sayesinde çektiğiniz yeri daha aydınlık gösteriyor,video konusuna gelirsek de 4k 60 fps video desteği ile yüksek kalitede güzel performansta videolar çıkarabiliyor,genel kullanım açısına gelirsek de 2021'de çıkmasına rağmen performansı hala daha yeterli ve birçok yeni cihazlara kafa tutabilecek düzeyde sosyal medya oyun gibi konularda gayet akıcı donma kasma gibi sorun sıkıntılar asla yaşatmıyor ayrıca hala daha güncel bir cihaz ios 26 yüklü olarak kullanıyorum gayet akıcı gram takılma donma ısınma problemi yaşamıyorum yani kısacası çok memnunum ve telefon kullanılabildiği kadar kullanmaya da devam edeceğim bundan önceki cihazım da iPhone 7 idi

Ancak bu artıların yanında gerek yıldan gerek birkaç şeyden kaynaklanan eksiler de var tabi mesela bir ilki sadece 2 yıl büyük güncelleme desteğinin kalması ancak ondan sonra 4 yıl daha güvenlik güncellemesi almaya devam edecek,iPhone 13'ler batarya olarak kronik olarak geçen cihazlar (ki bana sorarsanız değiller) şansınıza aldığınız telefonun pil sağlığı daha hızlı gidebilir yada ısınma gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz mesela 13 kullanan farklı bir arkadaşım ios 18 de ısınma yaşamazken ben takılma ısınma sorunları yaşıyordum ancak ios 26 ile o sorunum ortadan kalktı bir diğer şikayetimin de pil sağlığı olması bendeki cihaz ara sıra mecburi düzensiz şarj edildi tabi bunun da etkisi ile neredeyse 2 senelik kullanımda pil sağlığım şu anda 86 ama baktığımız zaman 10 13 saat ekran süresi çıkartabiliyorum hala o konuda sıkıntı yok ancak bu dediğim ısınma problemleri pil sağlığı problemlerini çok yaşayacağınızı zannetmiyorum çok düşük ihtimalle kronik sıkıntılı cihaz denk gelebilir ayrıca siz düzenli şarj ederseniz düzgün bakarsanız hem ısınma hemde pil sağlığının hızlı gitmesi gibi problemler yaşamazsınız bu birazcık aslında kullanıma da bağlı birşey ancak sonlara doğru gelirsek

Size şu ana kadar iphone kullanmış biri olarak Apple ekosistemi yapmayacaksanız yada apple için çok merakınız yoksa yada özel bir sebebiniz yoksa Android almanız ona vereceğiniz paraya daha güçlü daha mantıklı cihazlar alınabilmekte ve bu cihazlar hem daha uzun güncel kalıyor hemde daha güçlü,isterseniz bu konu ile ilgili de çok güzel cihaz önerileri yapabilirim

iPhone almayı da kesinleştirdiyseniz size önerim şu kesinlikle ekosistem yapın,bende macbook,ipad,airpods pro,apple watch ve homepod var (tabii hepsi bir anda olmadı yavaş yavaş da olsa tamamladım)ve bu cihazların hepsi birbirine bağlı,stabil,entegre çalıştığı için hem işinizi kolaylaştırıyor hemde sizi daha rahat ve konforlu hissettiriyor,ve bir süre sonra emin olun sadece iPhone alsanız bile alıştıktan sonra bırakamıyorsunuz.

Uzun yazı olduğu için kusura bakmayın bütün deneyimlerimi anlatmak için bu kadar uzun tuttum.

Sagolun hocam uzun yazınız için. Zahmet ettiniz. Detaylarına kadar indiniz. Elinize sağlık. Gayet iyi anladım.

Kankam anlıyorum seni bütçen gayet normal.

iPhone istiyorsun heves etmişsin. Şimdi bütçenle rezil olmaman için iki seçeneğin var.

Ya Samsung telefon alacaksın. Samsung telefonlar ülkemizde vergi muhabbetinden iPhone olanlar kadar etkilenmiyor. O yüzden Samsung'un düz S24 veya S23 Plus gibi modellerini alırsan üst düzey bir telefon almış olursun. Yurt dışında insanlarda iPhone, Samsung populer kültürlüğü olmadığı, fiyatlar eşit olduğu için adamlar iPhone 15 yerine Samsung S24 tercih ediyor öyle düşün.

Ya da ablam, küçük kardeşim ve tanıdığım çoğu kişi gibi yurt dışı iPhone cihaz al, yurt dışı olanı 8 ay kullan, kalan 4 ay hattını takabileceğin geçici bir cihaz dolaştır yanında.

Ablamda bir tane 16 Pro Max, bir tane 14 Pro Max var. 8 ay birini, birisi kapandığında diğerini kullanıyor. Krallar gibi yaşıyor.

Tercih senin. Gidip yüksek vergilerlesatılan, yurt dışında hor görülen düşük telefon iPhone 13'e 33 bin TL verme. Paranı rezil edersin. Şarjı bir gün gitmiyor, 60 Hz ekran çöp.

Yorumumu dikkate almalısın bence piyasanın içindeyim. Sorun olursa yaz gidip iPhone 13 alma.

Cihazı gömdüm. 60 Hz ve bataryasının bir günü idare edememesi çok kötü gerçekten. Bunların harici işlemci performansı, kamerası vs normal bir kullanıcıyı şaşırtacak seviyede. Beklenti hiç yoksa tatmin eder üstte birisi iPhone 13'ten ne kadar memnun olduğunu anlatmış. Tercih meselesi ben gidip düşük telefon almazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…