iPhone 13 kendiliğinden yeniden başlıyor

Alfo

Hectopat
Katılım
22 Şubat 2021
Mesajlar
140
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhaba herkese,

iPhone 13 cihazım yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Garantisi biteli 2 ay oldu. Telefonum 1 haftadır kendiliğinden yeniden başlıyor. Yeniden başladığında ise Wi-Fi, bluethooth ve konum açılamıyor. Bazen de operatör gelmiyor. Sonrasında ses açma-ses kapama ve güç tuşuna basılı tutup kendim yeniden başlattığımda fonksiyonları çalışır hale geliyor. 4-5 saatte bir bu sorunu yaşıyorum pil seviyem yüksek olsa da, düşük olsa da bunu yapıyor test ettim. Apple destek ile iletişim kurdum. Bana bir test gönderdiler. Telefonun ayarlar-gizlilik bölümünden bu testi başlattım ve sonucunda telefonumdan “panik iletisi” aldıklarını ve sorunun anakarttan olduğunu söylediler.
Cihazımda kulkanıma bağlı kılcal çizikler dışında hiçbir darbesi yok. Sıvı teması da yok kontrol ettim. Kendi kendi anakart neden kaynaklı bozulabilir ki? Böyle bir sorun daha önce yaşayan oldu mu? Apple benden ücret isteme hakkına sahip olabilir mi kendiliğinden anakartta bir sorun oluştuysa?

Teşekkür ediyorum.
 
Apple cihazlarda çift katmanlı anakart bulunuyor. Alınan darbelere bağlı olarak anakart bacaklarında temassızlık gibi bir sorun oluşuyor olabilir. Kılıf vs kullansanızda böyle darbeler cihazı sarsabiliyor. Belki de direk bir parça da arızalı olabilir anakart üzerinde. Garanti bittiği için arıza sizlik bir sebepten olmasa bile, ücretli tamir yaparlar sadece. Bildiğim kadarıyla anakart tamiri de yapmıyorlar. Sorun buysa neredeyse yeni bir telefon fiyatı isteyip değişim teklif edebilirler. Tavsiyem öncelikle cihazını yedekleyin. Sonrasında cihazı dfu moda alarak iTunes üzerinden yazılımı baştan kurun. Son çare Apple servis ya da alternatif bir servise başvurursunuz.
 
Son düzenleme:
Apple cihazlarda çift katmanlı anakart bulunuyor. Alınan darbelere bağlı olarak anakart bacaklarında temassızlık gibi bir sorun oluşuyor olabilir. Belki de direk bir parça da arızalı olabilir anakart üzerinde. Garanti bittiği için arıza sizlik bir sebepten olmasa bile, ücretli tamir yaparlar sadece. Bildiğim kadarıyla anakart tamiri de yapmıyorlar. Sorun buysa neredeyse yeni bir telefon fiyatı isteyip değişim teklif edebilirler. Tavsiyem öncelikle cihazını yedekleyin. Sonrasın cihazı dfu moda alarak iTunes üzerinden yazılımı baştan kurun. Son çare Apple servis ya da alternatif bir servise başvurursunuz.

Dfu modu ile yazılım kurmak cihazları çok güzel topluyor. Yazılım kurduktan sonra 1 hafta boyunca yedeğinizi kurmadan deneyin. Eğer bu bir hafta bir problem olmadan kullanırsanız o zaman kurun ki cihaza yüklü olan bir şey bu sorunu oluşturuyorsa anlarsınız.
 
Yazdıklarınızdan yola çıkarak sorunun anakartta olduğunu düşünüyorum. Yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi iPhone anakartları çift katlı. Darbelerden kaynaklı olarak telefonunuzda bir kılıf olsa ve bu kılıf bütün kozmetik hasarı önlese dahi bazen bu darbeler sonucu çift katlı anakartın bu katları arasındaki pimler arızalanabiliyor veya kopabiliyor. Cihazın yeniden başlatma sonrası WiFi, konum ve öperatörünün çalışmaması bu yönde bir işaret. Arkadaşların dediği gibi öncelikle cihazın yedeğini alarak bilgilerinizi korumaya alın. Daha sonra yazılımsal olarak yapabileceğinizi yapın. Yazılımsal olarak yapabileceğiniz bir şey kalmadığında teknik servisten destek almanız gerekecektir.
 
Teşekkürler cevaplarınız için. Cuma günü Apple Zorlu’ya götüreceğim cihazı. Bakalım ne diyecekler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı