Çözüldü iPhone 13 NFC ile kimlik okumuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Thorun kılıcı

Femtopat
Daha fazla  
iPhone 13 NFC özelliği ile kimliği bir türlü taratamıyorum. İnternetten baktığımda çok fazla saçma video ve bilgi geliyor, hatta kimlik okutma bulunmuyor diyen bile gördüm.

Çözüm
Bence sorun kimlik kartlarıyla ilgili. Benim de kimliğim hiç okumadı ancak bir arkadaşım kendi kartını tek denemede okutmuştu.

Farklı kimliklerde denedim. Android cihazda kendi kimliğimi denedim ve oldu. Sorun cihazımda gözüküyor, maalesef yurt dışı bir cihaz belki bununla ilgilidir diye düşündüm ama o da engel değilmiş NFC özelliğine.

Şu an bende aynı durumdan muzdaribim iPhone 12 kullanıyorum benimki de okumuyor bankacılık uygulamalarında. Ama test ettim NFC çalışıyor.

Nasıl test ettiniz hocam?

Bence sorun kimlik kartlarıyla ilgili. Benim de kimliğim hiç okumadı ancak bir arkadaşım kendi kartını tek denemede okutmuştu.
Hocam Apple desteğe bağlandım, onlar da telefona bağlanıp kontrol yaptılar ve cihazın bir çok yerinde sorun olduğunu gördüm. Maalesef cihaz toplama çıktı, neyse ki erken fark ettik. Hafta başı almıştım daha, aldığım yere iade edeceğim. Umarım tartışma çıkmadan hallederiz. Neyse bu yolla toplama cihaz nasıl anlaşılır onu çözmüş olduk diyelim. Forumda diğer konularda bu soruna değinilmiş zaten ama bu daha basit bir yolu. PC kullanmadan böyle kendimi teselli ederim en azından :D
Farklı kimliklerde denedim. Android cihazda kendi kimliğimi denedim ve oldu. Sorun cihazımda gözüküyor, maalesef yurt dışı bir cihaz belki bununla ilgilidir diye düşündüm ama o da engel değilmiş NFC özelliğine.

Hocam Apple desteğe bağlandım, onlar da telefona bağlanıp kontrol yaptılar ve cihazın bir çok yerinde sorun olduğunu gördüm. Maalesef cihaz toplama çıktı, neyse ki erken fark ettik. Hafta başı almıştım daha, aldığım yere iade edeceğim. Umarım tartışma çıkmadan hallederiz. Neyse bu yolla toplama cihaz nasıl anlaşılır onu çözmüş olduk diyelim. Forumda diğer konularda bu soruna değinilmiş zaten ama bu daha basit bir yolu. PC kullanmadan böyle kendimi teselli ederim en azından :D
Cihazı sıfır aldığınızı ve Türkiye cihazı olduğunu düşünerek yorum yapılmıştı, baştan anlaşılırdı. Türkiye'de telefoncudan telefon alınmaz, zamanında son model yurt dışı iphone için sayısız telefoncu gezdim hepsi toplama cihazlardı, sıfır diye satıyorlar çoğu kişi anlamıyor. En son sıfır Türkiye cihazi aldım. İkinci el normal kişiden veya sıfır TR cihazı almaya çalışın.

Hocam Apple desteğe bağlandım, onlar da telefona bağlanıp kontrol yaptılar ve cihazın birçok yerinde sorun olduğunu gördüm. Maalesef cihaz toplama çıktı, neyse ki erken fark ettik. Hafta başı almıştım daha, aldığım yere iade edeceğim. Umarım tartışma çıkmadan hallederiz. Neyse bu yolla toplama cihaz nasıl anlaşılır onu çözmüş olduk diyelim. Forumda diğer konularda bu soruna değinilmiş zaten ama bu daha basit bir yolu. PC kullanmadan böyle kendimi teselli ederim en azından :D

Hocam her şerde bir hayır dedikleri bu galiba :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı