iPhone 13 pil sağlığı çok hızlı düşüyor

• Konuyu başlatan m47
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 482
Merhaba yaklaşık 6 ay önce Teknosa mağazasından 128 GB iPhone 13 almıştım. Şarj adaptörleri dahil her şeyi Teknosa'dan aldım. Çok fazla oyun oynamıyorum ama telefonda vakit geçiriyorum şu an iOS 18.4 yani son sürümü yüklü. Pil sağlığım %90 her gün kontrol ediyorum 1 2 haftada 1-2 düşüyor gibi gözüküyor. Bir anormallik var. Cihazda kasko vs yok sadece garanti var 2 yıllık ücretsiz bir şekilde garantiden yararlanarak bataryayı değiştirebilir miyim?
Cihazda veya şarj adaptöründe sıkıntı olduğunu düşünüyorum çakma mı verdiler acaba şarj aletlerini yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba yaklaşık 6 ay önce Teknosa mağazasından 128 GB iPhone 13 almıştım. Şarj adaptörleri dahil her şeyi Teknosa'dan aldım. Çok fazla oyun oynamıyorum ama telefonda vakit geçiriyorum şu an iOS 18.4 yani son sürümü yüklü. Pil sağlığım %90 her gün kontrol ediyorum 1 2 haftada 1-2 düşüyor gibi gözüküyor. Bir anormallik var. Cihazda kasko vs yok sadece garanti var 2 yıllık ücretsiz bir şekilde garantiden yararlanarak bataryayı değiştirebilir miyim?
Cihazda veya şarj adaptöründe sıkıntı olduğunu düşünüyorum çakma mı verdiler acaba şarj aletlerini yardımcı olursanız sevinirim.

Aynı şekil ben güncelleme yapmıyorum son 3 4 güncellemedır fakat yıne hızlı bıtıyor ılana attım Samsung alacağım. Güncelleme geldıkce telefon çöpe donuyor dıyolardı dogruymuş.

Aynı şekil ben güncelleme yapmıyorum son 3 4 güncellemedır fakat yıne hızlı bıtıyor ılana attım Samsung alacağım. Güncelleme geldıkce telefon çöpe donuyor dıyolardı dogruymuş.

Evet o teori doğru bir bilgi. Yalnız bir arkadaşım benim aldığım tarihten 3-4 ay önce almıştı aynı şubeden onun pil sağlığı şu an 91 küsurlarda ama o iOS 18 yapmadı :D

Güncellediğin için planlı eskitmeye kurban gidiyor cihazın. iPhone 13, en şiddetli planlı eskitmeye tabi tutulan cihazlar arasında günümüzde. Güncellemeseydin aldığından beri, şu an o pil sağlığı %100 veya en kötü ihtimalle 99’da olacaktı. Geçmiş olsun.

Güncellediğin için planlı eskitmeye kurban gidiyor cihazın. iPhone 13, en şiddetli planlı eskitmeye tabii tutulan cihazlar arasında günümüzde. Güncellemeseydin aldığından beri, şu an o pil sağlığı %100 veya en kötü ihtimalle 99'da olacaktı. Geçmiş olsun.

Onun doğruluğunu kanıt ettim. Serviste sürüm düşürme, batarya değişimi yapılabilir mi?
Batarya değişimi için ücretsiz oluyor mu?
Ya da kendi başıma güvenli şekilde sürüm düşürebilir miyim IPhone'da?

Onun doğruluğunu kanıt ettim. Serviste sürüm düşürme, batarya değişimi yapılabilir mi?
Batarya değişimi için ücretsiz oluyor mu?
Ya da kendi başıma güvenli şekilde sürüm düşürebilir miyim IPhone'da?

Öncelikle ne kendin ne de servis ile yazılım sürümünü düşüremezsin. Eski sürüme geçeme diye imzaları kapatıyorlar. Batarya ücretsiz değişimi için:
1-Cihazındaki pil döngüsü 500 döngüyü geçmemiş olacak ve %80 sınırın altına ulaşmış olacak. Yani %79'dan itibaren eğer 500 döngüyü geçmediysen değiştirirsin. Geçtiysen de parasını vererek orijinal sıfır pile geçebilirsin.
2- Cihazın herhangi bir şekilde başka bir yetkisiz işlem görmemiş olacak.
Bence hiç batarya değişimi ile falan uğraşma. iPhone 13 artık bitik bir telefon. Hem de planlı eskitme ile her geçen gün canına okunulan bir telefon. Sat gitsin diyorum telefonu yol yakınken. 2. el 13 Pro ve üzeri Pro serisi cihazlar ya da sıfır iPhone 13'ten çok daha iyi olan Android cihazlara bakabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı