iPhone 13 pil sağlığı çok hızlı düşüyor

serhanyamand

Decapat
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
1 TB SSD
Ekran kartı
AMD R7 M445
İşlemci
i5 7200U
Meslek
Öğrenci
Selamlar yaklaşık telefonu alalı 6 ay oldu ve sanırsam 1 ay kadar önce 99'a düştü. Sonrasında dün bir açtım 97. neyse 20-80 kuralına uymaya başladım ama bugün ne göreyim, bir anda 96'ya inmiş. Neden bu kadar hızlı düşüyor?

Kimisi yazılımsal diyor aslında daha önceden düşmemiş şimdi düşüyor falan diyor bu konuda tam bilgisi olan var mı okuldan döndüğümde sadece 6 ila 4 saat bakıyorum.

Son düzenleme:
20-80 kuralı diye bir uydurma var inanmayın ona. Gündelik kullanımınız neyse öyle kullanın. Kendi döngünüzü oluşturun yeterli. %100'den %85'e kadar kolay iniyor her zaman. Gerçek değerlerde değildir büyük ihtimal. 3utoolsu indirip bilgisayardan gerçek sağlığını öğrenebilirsiniz. Endişe etmeyede gerek yok. 6 ay önce Iphone 11 pro aldım pili %72 idi halen %72 :D

20-80 kadar boş bir şey görmedim. Bunu her kim çıkardıysa gerçekten büyük yemiş milleti, telefonu aldığımdan beri bu şekilde kullandım pil yavaş yavaş düştü sonradan umursamayıp hep %100 yapıp aldım şarjdan 6 aydır %91'de kaldı pil sağlığı. Hayata bir kere geliyoruz telefonun tadını çıkarın. %100 yapmak sorun değil ama %20 altında çok kullanmak zarar veriyor bence, pil sağlığını en hızlı götüren şey telefonu çok ısındırıp kullanmak onun dışında söylenenlerin hepsi uydurma.

Selamlar yaklaşık telefonu alalı 6 ay oldu ve sanırsam 1 ay kadar önce 99'a düştü. Sonrasında dün bir açtım 97. neyse 20-80 kuralına uymaya başladım ama bugün ne göreyim, bir anda 96'ya inmiş. Neden bu kadar hızlı düşüyor?

Kimisi yazılımsal diyor aslında daha önceden düşmemiş şimdi düşüyor falan diyor bu konuda tam bilgisi olan var mı okuldan döndüğümde sadece 6 ila 4 saat bakıyorum.
Ne zamandır kutuda beklediği belli değil iPhone 13 4 yıl önce çıktı neredeyse 1 yıllık bile olsa kutuda azalmış olabilir. Bataryalar boşta bekledikçe ömrü azalır.

Benim 120W ile şarj olan 6 aylık xiaomi 14t pro bile hala %100 pil ömründe. Sözde yüksek yüksek W ile şarj olan telefonların pil sağlığı daha çabuk öldüğü filan söyleniyordu. Ona kalırsa iphoneların pil ömrü daha uzun olması lazım normalde. Senin telefonunda bir sıkıntı var. Garantisi varsa yollamanı öneririm.

5. ayda 99'a düşmesi ve 6 ayda 96'ya gerilemesi normal değil. Yazılım güncellemesi yapıyorsan gayet normal.

Düzenli olarak iOS güncellemesini yapmak sıkıntı mı?

200 devire kadar %100'dü pil sağlığım, 210 oldu bir baktım %95, garip.

Deviri nereden görüyoruz. Ayrıca benden önce annem kullanıyordu telefonu yani ilk 2 ay annem kullandığında %100'dü sonra bir anda %99 falan derken hızlı inmeye başladı. Sizce daha önceden yazılımsal olarak gözükmeyip şimsi gözükmesi gibi bir ihtimali var mıdır?

Benim 120W ile şarj olan 6 aylık xiaomi 14t pro bile hala %100 pil ömründe. Sözde yüksek yüksek W ile şarj olan telefonların pil sağlığı daha çabuk öldüğü filan söyleniyordu. Ona kalırsa iphoneların pil ömrü daha uzun olması lazım normalde. Senin telefonunda bir sıkıntı var. Garantisi varsa yollamanı öneririm.
Hocam garantiye yollasam dahi hala daha çok hzılı bir düşme görmedik ama bugün Apple Desteğe soracağım.

Bu arada belirtmeyi unuttum iOS güncellemerini düzenli yapan biriyim 97'den 96 ya düştüğünde son gelen iOS güncellemesini yapınca düştü.

Son düzenleme:
Düzenli olarak iOS güncellemesini yapmak sıkıntı mı?

Deviri nereden görüyoruz. Ayrıca benden önce annem kullanıyordu telefonu yani ilk 2 ay annem kullandığında %100'dü sonra bir anda %99 falan derken hızlı inmeye başladı. Sizce daha önceden yazılımsal olarak gözükmeyip şimsi gözükmesi gibi bir ihtimali var mıdır?

Hocam garantiye yollasam dahi hala daha çok hzılı bir düşme görmedik ama bugün Apple desteğe soracağım.

Bu arada belirtmeyi unuttum iOS güncellemerini düzenli yapan biriyim 97'den 96 ya düştüğünde son gelen iOS güncellemesini yapınca düştü.

Devir sayısı iPhone 15 ve üzeri modellerde gözüküyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı