iPhone 13 pil sağlığı nasıl korunur?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İŞLEMCİ: 11. nesil İNTEL Core i5
RAM: 16gb DDR4
EKRAN KARTI: RTX3050 Tİ
ASUS TUF GAMİNG F15
Meslek
öğrenci
Cumartesi günü iPhone 13 aldım. Pil sağlığını nasıl koruyabilirim? Şarj %20 civarındayken sarja takıyorum. Sarjı full'lemeden çıkarırsam zarar görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
7 serisinden beri iPhone kullanıyorum. Fanatikliğimden değil, kullanım kolaylığından ve Apple'ın bir uygulamayı tasarlarken kullanıcalak her türlü özelliği eklemesi yüzünden. Ve şöyle söyleyeyim koruman çok zor.
Çünkü şarj etme şeklinden daha önemli olan kaç defa şarj ettiği. Ve Apple iPhone 13 için 500 tam şarj döngüsü veriyor. Yani 500 kere tam şarj ve deşarj olması gerekiyor. Eğer 500 şarj döngüsünü yaparsan telefonun batarya gücü %80'e kesinlikle düşüyor. Ve bu olay neredeyse tam garanti bitiminde oluyor.
Eğer ayarlar>pil>pil sağlığı ve şarj etme>iyileştirilmiş pil şarjını açarsan telefon, şarj etme rutinini öğreniyor ve o şekilde dolum sağlıyor. Senin de maximum yapacağın şey şarj ederken telefonu yük altına sokmaman.

Millet yurt dışında kırılmaz cam bile takmazken bizim düştüğümüz hallere bak ah lan Türkiyem. Konuya dönersek ister %20'de tak ister %10'da tak hiçbir şeye adam gibi etki etmeyecek belki %1 %2 korursun.

7 serisinden beri iPhone kullanıyorum. Fanatikliğimden değil, kullanım kolaylığından ve Apple'ın bir uygulamayı tasarlarken kullanıcalak her türlü özelliği eklemesi yüzünden. Ve şöyle söyleyeyim koruman çok zor.
Çünkü şarj etme şeklinden daha önemli olan kaç defa şarj ettiği. Ve Apple iPhone 13 için 500 tam şarj döngüsü veriyor. Yani 500 kere tam şarj ve deşarj olması gerekiyor. Eğer 500 şarj döngüsünü yaparsan telefonun batarya gücü %80'e kesinlikle düşüyor. Ve bu olay neredeyse tam garanti bitiminde oluyor.
Eğer ayarlar>pil>pil sağlığı ve şarj etme>iyileştirilmiş pil şarjını açarsan telefon, şarj etme rutinini öğreniyor ve o şekilde dolum sağlıyor. Senin de maximum yapacağın şey şarj ederken telefonu yük altına sokmaman.

Hocam haklısınız. Amcamda iPhone 11 var garantisinin bitmesine 30 gün falan varmış. %81 pil sağlığı var. Garanti bitmeden pil sağlığı 80 altına düşsün diye bekliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı