iPhone 13 Pro Max pil sağlığı için telefonu nasıl şarj edilmeli?

Mwrszm

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 4 gün önce iPhone 13 Pro Max cihazını satın aldım. Pil sağlığının ne kadar sıkıntılı bir şey olduğunu bildiğim için nasıl şarj etmem gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum. Şarjda telefonumu kullanan biri değilim dokunmam bile, orijinal kablo ve adaptör kullanıyorumç bunların dışında bilmem gereken bir şey var mı acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.

Pil sağlığını 3.dunya ülkelerinden başka hiç kimse önemsemiyor. Maalesef bizde ürünler pahalı olduğu için anksiyete yaratmış durumda.. Yüzde 20-80 arasında tutarsan, pil sağlığı, ileri dönemlerde yüzde 10 daha az kayıp yaşar, başka bir olayı yoktur. Pil'e ne kadar özen gosterirsen göster, 3 yıl gidecek olan pil, 5 yıl gitmez. Dolayısıyla çokta kafaya takma.

Bildiğim kadarı ile %20 uyarısı verdikten sonra tam bitmeden şarja takmak ve tam dolmadan çıkartmamak pil sağlığının uzun süre gitmesini sağlıyor. Buna ek olarak tabiki sürekli tak çıkar yapmamak, ve hızlı bir şekilde şarjı harcamamak (sosyal medyada uzun takılm, oyun vs.)

Yaklaşık 14 aydır 13 PM kullanıyorum. Benden önce de 2-3 ay babam kullandı. Pil şu an %93 seviyesinde. Şarja genellikle %10-15 seviyesinde koyar, %80-85 seviyesinde çıkarırım.
Şarjdayken telefonu kullanmam, düşük güç modunu hiç açmam. Bu kadar yapabildim.

Hocam ben de
Yaklaşık 14 aydır 13 PM kullanıyorum. Benden önce de 2-3 ay babam kullandı. Pil şu an %93 seviyesinde. Şarja genellikle %10-15 seviyesinde koyar, %80-85 seviyesinde çıkarırım.
Şarjdayken telefonu kullanmam, düşük güç modunu hiç açmam. Bu kadar yapabildim.

Hocam bende 18-19 aydır filan 13 Pro kullanıyorum. Çok acil bir durum olmadığı sürece %20'nin altına düşmeden şarja takmam ve %100 olmadan çıkartmam, pil sağlığı%93

Yapman gerekenler:
1-%20-%80 arasında şarj edin. 20'nin altına düşürmemeye çalışın.
2-MagSaf kablosuz şarj gibi yerlerde pek şarj etmemeye çalışın eğer varsa. Çünkü pili çok ısıtıyor.
3- En önemlisi : eğer sürümünden memnunsan bir daha yazılım güncellemesi yapmaman gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı