iPhone 13 Pro Max'ten 15 Pro Max'e geçiş yapmak

Avangard

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Şu anda yurt dışından alınmış bir iPhone 13 Pro Max kullanıyorum. Cihaz pasaporta kayıtlı, yani sadece tek hatta çalışıyor. Ancak bildiğiniz gibi 3 yıl sonunda bu IMEI süresi doluyor ve cihaz herkese açık hale geliyor. 2026 yılında bu TR cihazı olacak.

Telefonun batarya sağlığı %82 civarında. 2026'da pil daha da düşmüş olur ama o tarihte satarsam IMEI açıldığı için daha yüksek bir fiyata gidebilir.

Ben de bu süreci bekleyip, 2026 başı gibi 13 Pro Max'i satıp yerine 15 Pro Max (Türkiye cihazı) almayı planlıyorum.

Sizce bu plan mantıklı mı?

Yoksa değer daha fazla düşmeden 2025 sonuna doğru satıp, 15 Pro Max'e erken geçiş yapmak daha mı doğru olur?

16 ve 17 serisini düşünmüyorum, 15 Pro Max benim için fazlasıyla yeterli.

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler!

Merhaba arkadaşlar,

Şu anda yurt dışından alınmış bir iPhone 13 Pro Max kullanıyorum. Cihaz pasaporta kayıtlı, yani sadece tek hatta çalışıyor. Ancak bildiğiniz gibi 3 yıl sonunda bu IMEI süresi doluyor ve cihaz herkese açık hale geliyor. 2026 yılında bu TR cihazı olacak.

Telefonun batarya sağlığı %82 civarında. 2026'da pil daha da düşmüş olur ama o tarihte satarsam IMEI açıldığı için daha yüksek bir fiyata gidebilir.

Ben de bu süreci bekleyip, 2026 başı gibi 13 Pro Max'i satıp yerine 15 Pro Max (Türkiye cihazı) almayı planlıyorum.

Yoksa değer daha fazla düşmeden 2025 sonuna doğru satıp, 15 Pro Max'e erken geçiş yapmak daha mı doğru olur?

Cihaz temizse evet o şekilde daha yüksek fiyata gidebilir ama düşük batarya da fiyatı düşürür, alacağınız zaman konu açsanız o an piyasa durumlarına göre yorum yapsak daha iyi olur ikinci el piyasası ne derecede olur bilmiyorum ama 15 pmnin fiyatlarının yüksek ihtimal 17 serisinin ilk modelleri ile 16 Pro ile falan kapışacağını düşünüyorum 15 almak yerine kullanım tercihlerinize göre daha güncel bir model almak daha iyi olabilir.

Merhaba arkadaşlar,

Bence 13 Pro Max ile 15 Pro Max arasında dinamik ada dışında çok bir fark yok ama sizin etkenlerinizle evet satıp alınabilir.

Cihaz temizse evet o şekilde daha yüksek fiyata gidebilir ama düşük batarya da fiyatı düşürür, alacağınız zaman konu açsanız o an piyasa durumlarına göre yorum yapsak daha iyi olur ikinci el piyasası ne derecede olur bilmiyorum ama 15 pmnin fiyatlarının yüksek ihtimal 17 serisinin ilk modelleri ile 16 Pro ile falan kapışacağını düşünüyorum 15 almak yerine kullanım tercihlerinize göre daha güncel bir model almak daha iyi olabilir.

Aslında cihaz çok fazla değer kaybetmeseydi, sadece pilini değiştirip kullanmaya devam etmeyi düşünüyordum. Ama 28 bin TL civarında bir farkla 15 Pro ya da Pro Max alabiliyor olmak, açıkçası beni düşündürüyor.

Aslında cihaz çok fazla değer kaybetmeseydi, sadece pilini değiştirip kullanmaya devam etmeyi düşünüyordum. Ama 28 bin TL civarında bir farkla 15 Pro'ya da Pro Max alabiliyor olmak, açıkçası beni düşündürüyor.

Dediğim gibi hocam 2026 yılında piyasa nasıl olur bilemem ama muhtemelen 15 Pro Max ile 17 serisi veya 16 Pro serisine vereceğiniz fiyat yakın olur kullanım amacına göre bakmak lazım.

Merhaba arkadaşlar,

2026 yılına kadar bekleyin ve TR cihazı olduğunda satın öncelikle, acele etmenizi önermem pil ölmüş zaten öleceği kadar kaldı ki TR cihazı olduğunda 40-45k eder kozmetik durumu ve depolama alanına göre. Değeri çok artacak yani o yüzden bekleyin iPhone’lar kaçmıyor.
Sorunuza gelecek olursam evet 15 PM’e geçilebilir ancak bütçenizi o ana kadar yatırım yapıp üste koyacağınız tutarı artırırsanız geçtiğinize çok daha değecek üst serilere çıkmanız mantıklı olur. Ayrıca 15 PM’in sıfırı yok 2026’da 16 Pro serisinin de sıfırı olmayacak. Yani sıfır diye alacağınız telefonlar 17 Pro serisi ile çok yakın fiyatlarda olacak haliyle mantıklı değil. Yenilenmiş vs. düşündüyseniz de baştan vazgeçin derim, yazık edersiniz. Ya 2.el ilk sahibinden temiz 15PM’e yükseltin ya da sıfır alacaksanız az daha koyup son seriyi alın derim.

2026 yılına kadar bekleyin ve TR cihazı olduğunda satın öncelikle, acele etmenizi önermem pil ölmüş zaten öleceği kadar kaldı ki TR cihazı olduğunda 40-45k eder kozmetik durumu ve depolama alanına göre. Değeri çok artacak yani o yüzden bekleyin iPhone’lar kaçmıyor.
Sorunuza gelecek olursam evet 15 PM’e geçilebilir ancak bütçenizi o ana kadar yatırım yapıp üste koyacağınız tutarı artırırsanız geçtiğinize çok daha değecek üst serilere çıkmanız mantıklı olur. Ayrıca 15 PM’in sıfırı yok 2026’da 16 Pro serisinin de sıfırı olmayacak. Yani sıfır diye alacağınız telefonlar 17 Pro serisi ile çok yakın fiyatlarda olacak haliyle mantıklı değil. Yenilenmiş vs. düşündüyseniz de baştan vazgeçin derim, yazık edersiniz. Ya 2.el ilk sahibinden temiz 15PM’e yükseltin ya da sıfır alacaksanız az daha koyup son seriyi alın derim.
TR cihazı olduğunda 40-45K gibi bir seviyeye çıkabileceğini düşünmek güzel tabii, özellikle kozmetiği düzgünse ve temizse ki cihazım kasasında hafif çizikler var. (Telefon 128 gb Sierra Blue)

Ancak pil sağlığının %82’ye düşmesi zamanla alıcılarda “masrafı var” algısı oluşturuyor, dolayısıyla cihazın TR’ye açıldığı dönemde yine bir pil değişimi gerekebilir ve bu da fiyata yansır gibi düşünüyorum. Yada pilini değiştirip öyle satmak gibi düşüncelerim var.

17 serisine çıkmak tabii ki teknolojik olarak avantajlı ama ekstra harcama açısından çok gerek var mı, orasına 17 serisi çıkınca daha iyi anlaşılabilir.

Yenilenmiş cihaz konusundaki uyarınızı da dikkate aldım, zaten düşünmüyordum. Dediğiniz gibi ikinci elde temiz cihaz aramak daha mantıklı olacaktır.

Ancak pil sağlığının %82'ye düşmesi zamanla alıcılarda “masrafı var” algısı oluşturuyor, dolayısıyla cihazın TR'ye açıldığı dönemde yine bir pil değişimi gerekebilir ve bu da fiyata yansır gibi düşünüyorum. Ya da pilini değiştirip öyle satmak gibi düşüncelerim var

Hocam fark etmiyor ki şu an bile satsanız alıcı için “pil değişmesi lazım” algısı yapıyor. Sanki kışa kadar piliniz %78 olduğunda çok mu algıda bir değişme olacak :)
17 serisine çıkmak tabii ki teknolojik olarak avantajlı ama ekstra harcama açısından çok gerek var mı, orasına 17 serisi çıkınca daha iyi anlaşılabilir
Doğru diyorsunuz ancak sıfır olarak alacaksanız 17 Pro serisi dışında eski pro serilerini almanız mantıksız çünkü neredeyse hepsi aynı paraya satılıyor. Yani özetle az masraf istiyorsanız 2.el 15 PM’e geçin kışın illa sıfır alayım derseniz zaten 17 Pro dışında seçeneğiniz olmayacak.

Arkadaşlar izninizle konuyu tekrar ele almak istiyorum. 17 serisi tanıtıldı Iphone 17'de 120 hz ekran olması vs gönlümü çelen konu oldu. Fakat 16 Pro ile arasında kaldım ne önerirsiniz?

Arkadaşlar izninizle konuyu tekrar ele almak istiyorum. 17 serisi tanıtıldı Iphone 17'de 120 hz ekran olması vs gönlümü çelen konu oldu. Fakat 16 Pro ile arasında kaldım ne önerirsiniz?
77.999 TL'ye değmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı