petro_2
Hectopat
Güncelleme desteği önemliyse 15 alınabilir. Ama önemli değilse çok uzun yıllar kullanma gibi bir düşünceniz yoksa 13 Pro hala alınabilir.
Telefon ile ilgili profesyonel çekimler istemiyorsan 13 Pro almanın çok bir mantığını görmüyorum. Çünkü Apple 13 serisinde Pro'lara ayrı bir işlemci koymaya başlamamıştı. Bu yüzden 13 Pro ve 13'ün neredeyse tek farkı kamerada. Eğer olayınız kamera değilse bence kararı güncellikten yana kullanmak daha iyi olacaktır.
iPhone satış mantığı artık performanstan çok güvenlik ve cihaz yazılımı üzerinden ilerliyor. Ortalama bir iPhone telefon 2-3 yıl güncelleme alıyor. Şu an güncelleme alan iPhone 11 Pro bile yer yer kasmalar olduğu söyleniyor. Eğer telefonda çok önemli işler yapmıyorsanız ve biraz daha uzun süre güncel telefon kullanayım derseniz iPhone 15.
Öyle profesyonel çekim falan yapmıyorum ama kamerasının güzel olması benim için önemli çünkü şu anki telefonumu en çok kamerası yüzünden değiştiriyorum. 3 sene civarı kullanırım gibi yani önümüzdeki 2 3 sene güncelleme alsın ve aldıktan 1 2 yıl sonra beni kasma donma ağırlaşma problemleriyle mundar etmesin yeterli