iPhone 13 şarj kapasitesinin 1 yılda %90 olması normal mi?

iPhone 11 kullanıyorum 5 ay oldu sanırsam. Telefonu tam şarj olmadan çıkardım sürekli ve çok kullandım şu an %96 pil ömrü. Haklısınız.

Benim ilk 6 aya kadar %97 civarlarındaydı yanlış hatırlamıyorsam. Sonrasında (anlaşılan benim de fazla kullanımımla) %90'lara kadar düştü. Geçen hafta itibarıyla pil döngüsü 359 idi.

Normal değil tabii ki de. Benim 15 pro 130 devir ve 1 yılda 99 oldu. Devir sayınız nasıl ve ne şekilde şarj ediyorsunuz? Hangi şarj aletini kullanıyorsunuz?

Normal değil tabii ki de. Benim 15 Pro 130 devir ve 1 yılda 99 oldu. Devir sayınız nasıl ve ne şekilde şarj ediyorsunuz? Hangi şarj aletini kullanıyorsunuz?

Konu hortlatılmış. Aradan geçen 1 sene daha boyunca uzun süre %88 seviyesindeydi fakat kısa bir süre önce %86 olmuş. Telefonu yoğun kullanıyorum o yüzden normal gibime geldi pilin bu seviyeye düşmesi.
Hocam sizin devir sayınız ile benimkisi bir değilmiş ki. Yazıyı yazdığım dönem döngü yaklaşık 360 bandındaymış ve sizin 3 katınız gibi bir şey. Aralarında doğru orantı olmadığı için ve farklı ürünler olduğu için işin içine birçok değişken giriyor.

Konu hortlatılmış. Aradan geçen 1 sene daha boyunca uzun süre %88 seviyesindeydi fakat kısa bir süre önce %86 olmuş. Telefonu yoğun kullanıyorum o yüzden normal gibime geldi pilin bu seviyeye düşmesi.
Hocam sizin devir sayınız ile benimkisi bir değilmiş ki. Yazıyı yazdığım dönem döngü yaklaşık 360 bandındaymış ve sizin 3 katınız gibi bir şey. Aralarında doğru orantı olmadığı için ve farklı ürünler olduğu için işin içine birçok değişken giriyor.
Senede %1 civarı düştüğünü hesaplarsak 3 sene sonunda yaklaşık 97-96 olması lazım, 90 değil :)

Senede %1 civarı düştüğünü hesaplarsak 3 sene sonunda yaklaşık 97-96 olması lazım, 90 değil :)

İşte sizin hesapladığınız gibi bir doğru orantının olacağını düşünmüyorum. Çünkü pilin kullanılma oranına bağlı olarak döngü sayısı artıyor ve pilin kimyasal ömrü daha çabuk azalacaktır süreç içerisinde. Bu hesaplamaya göre temizinden bir asır kullanırsınız telefonu :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı