iPhone 13 şarjı hemen bitiyor

RawShed

Megapat
Alalı 2 hafta oldu pil sağlığım %100 20-80 şarjı etmeme rağmen şarjım hemen bitiyor. Gün içinde telefonu iki saat elime almıyorum diyebilirim. 5 yıllık Realme Android telefonum bile 7 saat yetiyor.

Not: Yazılım güncellemesi yapmadım ondan olabilir mi bilmiyorum.

WhatsApp Image 2025-06-15 at 17.34.39_05005ef4.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
X’in bu kadar fazla pil yemesi çok garip aynı testi X’siz yaptınız mı?

20-80 yapmanız pilinizin uzun gitmesini sağlamaz, daha uzun süre sağlıklı kalması amaçlanır ama bana kalırsa bir etkisi yok. 1,5 yıldır kullandığım S23 FE de hiçbir şeye dikkat etmem pil sağlığı %99 halen. Attığınız ekrana göre mantık yürütürsek tam şarj ile 4 saat civarı ekran süresi vereceği anlaşılıyor. Bence gayet normal. 4 sene öncesinin teknolojisi sonuçta. Sıfır aldıysanız 4 yıl önce çıkımş bir ürüne 30-40k verdiyseniz paranıza yazık etmişsiniz, geçmiş olsun. Ayrıca şudu da ekleyim, ilk zamanlarda pil kendini optimize edene kadar daha çabuk biter. En azından Samsung cihazlarda böyle.

Yok yapmadım fakat oyun bile oynamadım ona rağmen %60 şarjın 2 saat yetmemesi bana normal gelmedi.
X kullanmadığınız bir gün tekrar gelip yazabilir misiniz kendini optimize edeceğini
düşünüyorum.

20-80 yapmanız pilinizin uzun gitmesini sağlamaz, daha uzun süre sağlıklı kalması amaçlanır ama bana kalırsa bir etkisi yok. 1,5 yıldır kullandığım S23 FE de hiçbir şeye dikkat etmem pil sağlığı %99 halen. Attığınız ekrana göre mantık yürütürsek tam şarj ile 4 saat civarı ekran süresi vereceği anlaşılıyor. Bence gayet normal. 4 sene öncesinin teknolojisi sonuçta. Sıfır aldıysanız 4 yıl önce çıkımş bir ürüne 30-40k verdiyseniz paranıza yazık etmişsiniz, geçmiş olsun. Ayrıca şudu da ekleyim, ilk zamanlarda pil kendini optimize edene kadar daha çabuk biter. En azından Samsung cihazlarda böyle.
Hocam bugüne kadar neden iPhone almadığımı bugün çok net anladım ne yazık ki. Realme telefonumu kullanırken dışarı çıktığımda şarjı hiç kafama takmazdım bunda takmaya başladım. Kullanıcı deneyimi rezalet bu iPhone cihazlarının neden övüldüğünü anlamadım. Yakın zamanda satıp hemen Samsung tarafına geçmeyi düşünüyorum.

X kullanmadığınız bir gün tekrar gelip yazabilir misiniz kendini optimize edeceğini
düşünmüyorum.
Tabi şu an X'i tamamen sildim, yazılımı güncelledim bir de öyle deneyeceğim.

Maalesef iPhone pil konusunda sorun çıkartabilir ama bu kadar olması biraz fazla geldi. Yeni aldığınızda birkaç gün az gitmesi normal ama 2 haftada optimize etmemiş olması da anormal geldi. Yukarıda arkadaşın dediği gibi X olmadan da deneyimleyip belki sorun düzelmezse Apple teknik servise başvurabilirsiniz.

gün gün verileri gösteren sayfayı göstersene kardeşim ben buradan 1 gün içerisinde sadece 2saat ekran süresi vermiş olduğunu ve %27 pil yediğini görüyorum bu da gayet doğal gibi duruyor yorumdakilerde full şarjda 2 saat süre verdiğini zannetti galiba

Technopat Haberler

Geri
Yukarı