iPhone 13 satılıp iPhone 15 alınmalı mı?

İngilizce deseniz var yarısı ceviriden caktirmayin.

15 50k ya çıktıysa 16 da 70e çıkar bu böyle devam eder. Bir telefonun en yeni sürümünü alan adamdan hayır gelmez.

iPhone 13 800 dolar, iPhone 14 800 dolar, iPhone 15 800 dolara satışa sunuldu. 16 veya 17 çıktığı vakit taş çatlasın 900 dolara satılacak. Bu böyle devam etmiyor dostum sen sadece böyle devam ettiğini sanıyorsun.
 
Alınmaz değecek bir fark yok. iPhone 15 Pro serisine geçilir A17 bionic işlemci ve muazzam telefoto kamerası var. A15 işlemcili iPhone'dan A16 işlemcili düz 15'e geçmek pek mantıklı değil.
 
Bence saçma hocam, üste neredeyse 20k koyacaksınız ve dynamic island haricinde gözle görülür bir tasarım farkı bile yok, güncel olması bi nebze kurtarabilir ama 20k üste para verecek yenilikler yok kesinlikle. Ekran hâlâ 60 hz mesela. 😃
 
Sırf şarj aletinin ucu değişik tür ve dinamik ada diye o paraları vermek istiyorsan ver dostum :) bomboş bir upgrade olur bana göre. Ekran yenileme hızı yükselse nebileyim tasarımı değişse telefonun Pro modellerinde olan kamera özellikleri olsa eyvallahta sırf şarj aletinin ucu değişik ve dinamik ada çok dikkatimi çekti demek bana göre saçma :D
 
Telefonda sadece alo deyip Instagram, wp, arada video izleyen birisiyseniz aylık 650k da alsanız bence gösteriş olur. Ha diyorsanız ı am the business and big boss and neccesary job o zaman neden olmasın.

Aşırı doğru yorum elimdeki iPhone 6S param parça olmasaydı hala kullanmaya devam ederdim günde 2. şarj ile gidiyordu tek problemi o. Amiral gemisi bir Samsung telefon alınıp işinize bakın gerek yok böyle aşırı pahalı telefonlar. BİM'de ucuz peşinde gezen Suriyeli elemanlar bile kocalarına 30-40k civarına iPhone aldırıyor cringe.

Yaklaşık olarak 1.5 yıldır iPhone 13 kullanıyorum ama iPhone 15 çıktıktan sonra dikkatimi çekti ve hoşuma gitti. Sizce iPhone 13'ten iPhone 15'e geçmeye değer mi? Muhtemelen üstüne 18-19 bin TL para eklemem gerekecek.

13'ten 15'e geçmek saçma. 14 Pro Max modeline geç pişman olmazsın. 14 Pro Max çok pahalı ise en kötü 14 Pro'ya geç. 60 Hz telefon ne abi o kadar para verip asla düz iPhone modeli alınmaz hep Pro veya Pro Max al.
 
Kamera dışında fark yok. Son çektiğiniz resimlere bakın ve gerçekten kamera kullandığınızı düşünmüyorsanız geçmeyin.

Iphone 16 bekleyin derim. Bende de 13 ve geçecek bütçe var ama o parayı yatırımda kullanıp 16 beklemek daha mantıklı geliyor.

Eskiden 2 yılda bir iPhone değiştirmek mantıklıyken şimdi bu süre 3-4 yıla çıktı cihazlarda pek değişiklik yapmadıkları için.
 
Bence bu seviyelerdeki telefonları 2 yıl kullanmak lazım. iPhone 15 güzel cihaz ama iPhone 16 çıktığında ona geçmek daha mantıklı geliyor bana. 13 ile 15 arasında 5-6 ay daha sizi rahatsız edecek farklar yok. Muhtemelen 1-2 sene sonra aradaki farklar bariz şekilde ortaya çıkar. Pro konusunda da Türkiye'de bu cihazlar hem devletimiz hem de Apple sağ olsun hiç hak etmedikleri fiyatlarda satıldıklarından, telephoto kamera ve 120hz ekrana 1000 dolar fark vermek bana mantıklı gelmiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı