iPhone 13 sıfır mı 2. el mi mantıklı?

WrathKronos

Hectopat
Daha fazla  
3-4 yıldır Samsung A52 kullanıyorum, hala kasma donma gibi sorunları yok ama biraz kamera, biraz da performans açısından artık IPhone'a geçmek istiyorum. Bana en mantıklı gelen telefon iPhone 13 gibi geliyor. Sıfırı MediaMarkt'ta 128 GB 34.000 TL. İkinci el alırsam sanırım 27 -30.000TL arasında. Birkaç kişiden 2. el IPhone'da telefon sıfırlansa bile ilk girilen iCloud hesabı hala kalıyor, o da sıkıntı yaratabilir diye duydum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Bir de taksitle almayı düşünüyorum ama MediaMarkt gibi mağazalar taksit yapmıyor, ikinci el telefoncuların bazıları taksit yapıyor, biraz o işime geliyor. Mağazadan taksitle almanın bir yolu var mı? Sizce sıfır mı 2. el mi almalıyım?

Bulunduğun şehirde makul fiyatta temiz ilk sahibinden cihaz varsa al.
Telefoncudan alma. Yenilenmiş alma. Pişmanlık.
24 bin civarı var onun da pili %84 falan gördüm en iyi.
Araba piyasası gibi telefon piyasasını da saçma sapan fiyatlara satıyorlar insanlar sahibinden de. İyi pazarlık yapıp bulursan al 2.el daha iyi böyle eski bir cihaz için ama 27-30'a falan da alacaksan 0 al daha iyi. Batarya masrafı her türlü olacak zaten. Almadan önce laptop götür 3uTools programını aç telefonu PC'ye takıp bak. Pil sağlığı aldatıyor insanı bazen takılı kalıyor. Şarj döngüsünü esas o programda görürüsün 600-700'lere ulaşmışsa hala 80 üstüyse mesela sen kullanmaya başladıktan hemen sonra o 80 altına düşüp servis uyarısı verecektir. Adama söyleyip pazarlık yap. İleride batarya değiştirip aldığın fiyatlara geri satmaya çalışırsın. Sıfır alırsan her türlü zarar edeceksin zaten eski bir cihaz, ikinci elde sen de aynı duruma düşeceksin.

Örneğin şunu buldum temiz cihaza benziyor kutu faturası varsa cihaz da temiz gibi 25 e bırakır bence, 24 e zorla hatta, alınır kullanılır. Bataryası değiştirip ilerde de çok fazla zarar olmadan satılır

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı