iPhone 13 uzun süreli kullanım deneyimi

OnurDoğan63_19

Hectopat
Makaleler
4
Canlar merhaba yaklaşık 1 yıl önce Mediamrkt mağazasından iPhone 13 aldım. Telefonu hala almak isteyenler varsa eğer görüşlerimi paylaşacağım.

Neden iPhone 13 Aldım?

Aslında ilk başka fiyat olarak daha uygun olduğu için iPhone 11 almayı düşünüyordum. O zamanlar zaten çok satan bir model olmayı başarmıştı 11 modeli, ama eksikleri de vardı. İlk olarak ekran çözünürlüğü ve ekran teknolojisi olarak negatif puan aldı benden 11 modeli. Tasarım olarak köşeli tasarım sevdiğim için 12'yi incelemeye başladım. Bu sefer de kamera tasarımın 11 gibi olması hoşuma gitmedi, zira 13'teki çapraz tasarım harika duruyordu, tabii bu biraz zevk meselesi. Güncel olsun en yenisi olsun derken 13 aldım.

Telefonun İşlemci – Güç Kısmı

Ben öyle çok oyun oynayan, çok fazla program yükleyen birisi değilim. Cihaz Instagram'da, YouTube'da, bankacılık uygulamalarında aldığım günden beri hiç takılmadı çok şükür ve çok seri bir şekilde işlemlerimi halledebiliyorum. Güçlü bir işlemcisi olduğunu hissediyorsunuz, çünkü Apple 13 tanıtımı yaparken dünyanın en iyisi diye tanıtım yaptı, ve gerçekten de öyle A15 bionic çip bambaşka bir deneyim.

Kamerası Nasıl?

Aslında gerçeği söylemek gerekirse kamera konusunda nedense yıllardır Android kullanıp iPhone geçmenin de vermiş olduğu heves ve hayalle çok büyük beklenti oluşturdum kendime. Çekeceğim fotoğrafların Ultra güzel olacağını, fotoğraf makineleri gibi çekimler yapacağını düşündüm ama burada az da olsa yanıldım diyebilirim. Evet çok çok güzel işler çıkartıyor kamerası ama sadece ışığın yeterli olduğu kısımlarda. Şu an alıştım oldukça da memnunum. Bilmem kaç bin TL'lik fotoğraf makineları ile yarışır gerçekten. Sadece uygun ışıklı ortamı yakalamak şart.

Batarya Kısmı

İlk aldığımda çok fazla kullanmıyordum. Sosyal medyam kapalı idi, WhatsApp, bankacılık uygulamaları kullanıyordum sadece. 2.5 gün götürüyordu yaklaşık. Özellikle son zamanlarda sosyal medya kullanmam ve yeni iOS güncellemesi almamla birlikte yaklaşık olarak 1.5 gün idare etmekte. A15 bionic çip işlemcisi bataryadan oldukça tasarruf sağlayan bir işlemcidir. Şu an pil sağlığım %100'dür.

Ben bu telefonun yaklaşık 5-6 yıl daha üst düzey performanslı bir şekilde çalışacağını düşünüyorum. Sonrasında illaki yavaşlamalar olabilir ama yine de uzun süre dayanaklı bir cihaz olacağı kesin.

İnstagram Adresim: onr_dogann (Buradan fotoğraflarıma bakabilirsiniz.)

Son düzenleme:
1 yılda hala %100 pil sağlığı inanması güç nasıl başardınız acaba? Benim yeni aldığım telefonlarda bir iki hafta sonra %99 oluyor anında.

Şarj ederken kullanmıyorum, %15 civarında şarja takıyorum sonra %100 olduğunda alıyorum. YouTube kullanmıyorum telefonda, tabletim var çünkü. Oyun da oynamıyorum. Fotoğraf çekimi için kullanıyorum arada. Karanlık modda kullanıyorum. Bunlar yaptıklarım.

Dosya Ekleri

• IMG_3586.PNG
    153,7 KB · Görüntüleme: 402
1 yılda hala %100 pil sağlığı inanması güç nasıl başardınız acaba? Benim yeni aldığım telefonlarda bir iki hafta sonra %99 oluyor anında.
O biraz şans meselesi mi nedir anlamadım 7 ay 11 kullandım sağlık 99 bile olmadı. 13 Pro maxe geçtim 6 ayda 97 oldu

Maksimum 2 yılda bir telefon değiştirdiğim için şarjda falan kullanırım hiç dikkat etmem ırzına geçerim ama birinde hiç inmezken birinde 97 oluyor garip.

Hocam hiç kullanmıyormuşsun ki telefonu, neden hâlâ %100 olduğuna şaşırmamak gerek.

13 için para biriktirirken iyi geldi bu deneyimi paylaşmanız teşekkürler hocam

"%20-%80 aralığında kullan" diyenlere güzel bir cevap olmuş.

Elinize sağlık.

%80 aralığında kullanılmalı diye hiç kasmadım kendimi. Bu cihazlar zaten akıllı, neden %80 olunca çıkartacaksınız ki, zaten kendini korumaya alıp ısınmayı önleye önleye şarjı %100'e tamamlıyor. Eğer cihazda kontrol olmasa, uzun süreli şarjda kalıp ısınsa söylenenlere hak vereceğim ama %80'den sonra şarjdan çıkartmak çok saçma, %100'e ulaşmasını bekleyin.

Canlar merhaba yaklaşık 1 yıl önce Mediamrkt mağazasından iPhone 13 aldım. Telefonu hala almak isteyenler varsa eğer görüşlerimi paylaşacağım.

Neden iPhone 13 Aldım?

Hocam şuan 12-13-14 arasında takıldım kaldım. Aradaki fiyat farkına değer mi?
Şuan;
İphone 12 26.300 TL

13 - 27.000 TL

Ve 14 de 33.000 TL

Bir de Medimartk'taki tv reklam ürünü ne demek? Teşhir ürün mü acaba? Açık kutu yani.

12 ile 13 arasında işlemci ve kamera olarak baya fark var aradaki 700tl hiçbir şey. 13 ile 14’ün işlemcisi aynı, 13 varken 14’e o kadar fazla fiyat farkı vermek anlamsız. Neredeyse hiçbir farkları yok çünkü(ram miktarı 2GB fazla o kadar). Uzun lafın kısası düz 13 alın. 2.elde çekinceniz yok ise 2.el 13 Pro öneririm. 13 Pro düz 14’ten iyidir.

Bir de Medimartk'taki tv reklam ürünü ne demek?
Bilmiyorum ama onu boşverin hocam. Amazon.com.tr Amazon’da 100tl ucuz ve kesinlikle kapalı kutu gelir. Amazon’un ne kadar güvenilir olduğunu bilmeyen yok zaten.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…