iPhone 13 uzun süreli kullanım deneyimi

Mediamrkt gibi bilindik ve fiziksel olarak var olan bir yerden 13 almanızı öneririm. Başka siteden alışveriş yapmıyorum.
Yeri geldi mi kazıklamasını da biliyorlar. Kendimi bildim bileli bütün elektroniğimi güvenilir satıcı olmak şartıyla internetten aldım bir kere sıkıntı çıkmadı.

Canlar merhaba yaklaşık 1 yıl önce mediamrkt mağazasından iPhone 13 aldım. Telefonu hala almak isteyenler varsa eğer görüşlerimi paylaşacağım.

neden iPhone 13 aldım?

Aslında ilk başka fiyat olarak daha uygun olduğu için iPhone 11 almayı düşünüyordum. O zamanlar zaten çok satan bir model olmayı başarmıştı 11 modeli, ama eksikleri de vardı. İlk olarak ekran çözünürlüğü ve ekran teknolojisi olarak negatif puan aldı benden 11 modeli. Tasarım olarak köşeli tasarım sevdiğim için 12'yi incelemeye başladım. Bu sefer de kamera tasarımın 11 gibi olması hoşuma gitmedi, zira 13'teki çapraz tasarım harika duruyordu, tabii bu biraz zevk meselesi. Güncel olsun en yenisi olsun derken 13 aldım.

telefonun işlemci – güç kısmı

Ben öyle çok oyun oynayan, çok fazla program yükleyen birisi değilim. Cihaz Instagram'da, YouTube'da, bankacılık uygulamalarında aldığım günden beri hiç takılmadı çok şükür ve çok seri bir şekilde işlemlerimi halledebiliyorum. Güçlü bir işlemcisi olduğunu hissediyorsunuz, çünkü Apple 13 tanıtımı yaparken dünyanın en iyisi diye tanıtım yaptı, ve gerçekten de öyle A15 bionic çip bambaşka bir deneyim.

kamerası nasıl?

Aslında gerçeği söylemek gerekirse kamera konusunda nedense yıllardır Android kullanıp iPhone geçmenin de vermiş olduğu heves ve hayalle çok büyük beklenti oluşturdum kendime. Çekeceğim fotoğrafların Ultra güzel olacağını, fotoğraf makineleri gibi çekimler yapacağını düşündüm ama burada az da olsa yanıldım diyebilirim. Evet çok çok güzel işler çıkartıyor kamerası ama sadece ışığın yeterli olduğu kısımlarda. Şu an alıştım oldukça da memnunum. Bilmem kaç bin TL'lik fotoğraf makineları ile yarışır gerçekten. Sadece uygun ışıklı ortamı yakalamak şart.

batarya kısmı

İlk aldığımda çok fazla kullanmıyordum. Sosyal medyam kapalı idi, WhatsApp, bankacılık uygulamaları kullanıyordum sadece. 2.5 gün götürüyordu yaklaşık. Özellikle son zamanlarda sosyal medya kullanmam ve yeni iOS güncellemesi almamla birlikte yaklaşık olarak 1.5 gün idare etmekte. A15 bionic çip işlemcisi bataryadan oldukça tasarruf sağlayan bir işlemcidir. Şu an pil sağlığım %100'dür.

Ben bu telefonun yaklaşık 5-6 yıl daha üst düzey performanslı bir şekilde çalışacağını düşünüyorum. Sonrasında illaki yavaşlamalar olabilir ama yine de uzun süre dayanaklı bir cihaz olacağı kesin.

Instagram adresim: Onr_dogann (buradan fotoğraflarıma bakabilirsiniz.)

Eline emeğine sağlık. 13'ün hoşuma gitmeyen iki noktası var: 1-telephoto lens olmaması 2-arka kamerasının insan çekimlerinde saçmalaması.

Yeri geldi mi kazıklamasını da biliyorlar. Kendimi bildim bileli bütün elektroniğimi güvenilir satıcı olmak şartıyla internetten aldım bir kere sıkıntı çıkmadı.

Elektronik alışverişinin kesinlikle şans işi olduğunu düşünüyorum. (orijinal sahte kısmını ayrı tutarak tabii).

Eline emeğine sağlık. 13'ün hoşuma gitmeyen iki noktası var: 1-telephoto lens olmaması 2-arka kamerasının insan çekimlerinde saçmalaması.

Uygun ışıkta güzel çekiyor, ben de selfie kamerasının ev ortamında çok saçmaladığını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı