iPhone 13 vs S23

O colour kısmı yuzunden zaten gunduz normal isikta daha iyi cekiyor S23'ten. Colour en onemli kisim zaten.

Dxmomark testlerin de doğal olmayan renklerden puan kırıyorlar.(Dediğimiz keskinlik olayı) Ondan dolayı S23'ün color kısmında puan düşük.

Dxmomark testlerin de doğal olmayan renklerden puan kırıyorlar.(dediğimiz keskinlik olayı) ondan dolayı S23'ün color kısmında puan düşük.

Şarj cihazi olarak da bunu aldim belki tablet falan alirsam diye 6 ay sonra yine gelecek ogrenci indirimi, daha yuksek diye bozmaz herhalde.

S23 almayın, nadirende olsa uygulamada 30 Hz gibi takılarak kaydırıyor ekranı bazen (sayfayı aşağı çekerken özellikle Trendyol uygulamasında yaptı bunu ekran koruyucu bakarken) uygulamayı kapadım açtım tekrar o ekran koruyucıya tıkladım ve yine takılmaya başladı, yani anlık birşeyde değil.

Daha 2. gün desdur yani, Apple babam değil daha 2. günden iPhone 11'de yaşamadığım şeyleri yepyeni S23 yaşatmaya başladı.

Bu telefonla alakalı değil optimizasyon ve uygulamayla alakalı olabilir, sonuç önemli ve sonuç asla ama asla yakın bile değil bir Android cihaz iOS'a, sonuç olarak ben bu saçmalığı daha 2. günde yaşadım.

Android takılmıyor gayet akıcı diyen iOS kullanmamıştır.

URL de bu, hala takılıyor başka S23'ü olan varsa test edebilir mi uygulamadan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Trendyol uygulamasında genel menüde sıkıntı yok. Attığın sayfada evet bende de sorun var ama bu uygulama ile alakalı. Telefona bol keseden sallamadan önce biraz araştır. Uygulamadan dolayı böyle bir sorun oldu diye ne Android ne de S23 çöp olur.

Aynı sorun haritalar uygulamasında da var, 30Hz gibi hareket ediyor ekran, araca da doğru dürüst bağlanamadı, bir app'te daha aynısı oldu.

Şimdi 2 günlük Android deneyimimi özetleyeyim:

Android = çöp

iPhone'la kiyaslama falanda yapmayin bence komik yani, bu arada son kullanici olarak Peugeot'nun Trendyol'un ya da haritalarin S23'e gore optimizasyon yapmamasi bunun sebebi olsa bile, bu beni baglamaz, sonuç olarak telefon akici degil IOS'un tirnagi olamaz, gidin Xiaomi'yle kiyaslayin Samsung, gitsin TV uretsin baska bir şey uretmesin buradada insanlari algi yapip kandirmayin.

Son düzenleyen: Moderatör:
S23 tavsiye ederim.

S23 2 aylık deneyimim sonucu telefonunuzu çok fazla bir şekilde kişiselleştirebiliyorsunuz gerek wonderland gerek theme park gerek keys cafe. Paneli dahi kişiselleştirebiliyorsunuz.
Örneğin klavyeyi ışıklı klavyeye benzetebiliyorsunuz (çok fazla özellik var aklıma gelen bu)
Mesela rutinlerden telefonu 23.20 sabah 8'e kadar uyku moduna aldım ekranını ona göre ayarlıyor.
Pil tasarrufunu 24.00'dan sonra yapmaya başlıyor.
Uzun uzun kurcalamaya çalıştım telefonu iPhone ile de batarya olarak karşılaştırdım bataryası üzmüyor beni 3900MAH yetersiz gibi düşünüyordum ancak internetten gördüğüm iPhone 14 60Hz ile hemen hemen aynı bataryayı sunuyor (120Hz iken) telefonu 60Hz yaparsanız daha fazla pil ömrü olacaktır ve Full aralıksız kullanımla 16 saati götüreceğine inanıyorum. Ben hareketli ekranda kullanmama rağmen (animasyonlu pil süresi 8 saat en az)
Adaptif pille daha artıyor muhtemelen.
Anlamayadağım şekilde Samsung'un Türkiye'ye sunmadığı bazı uygulamalar var 3.dünya ülkesi olduğumuzdan diye düşünmekteyim.
Thermal Guardian.
Galaxy App booster gibi.
Ben Galaxy App boosteri APK şeklinde yükledim kullandım 15dk sürdü sonra factory reset bölümünden App repair dedim telefon ilk günkü gibi oldu. Bazen bu tamir işlemini telefon kendisi yapıyor.
Uygulamaları Android'e optimize etmeye yarıyor anladığım kadarıyla.
Thermal Guardian adından da belli telefon ısındığında kendisini yavaşlatmak istiyor bu uygulama örneğin ısınma eşiğini 35 iken 38 yapıyor telefon kendini yavaşlatmıyor.
Scroll yani kaydırırkenki takılmaların %80'i gidiyor.
İlk Samsung cihazım Galaxy Tab s Ti.
Ekranı aynen onun gibiydi eğer kullanan varsa.
Çok canlı.
Şu an bana biraz soluk geliyor. Ekranı daha canlı cihazlar kullanmamla alakası var muhtemelen bunun ekranı piyasadeki ekranların çoğundan iyidir tahminimce.
Bana göre 60Hz cihaza 50k vermek akıl işi değil 30k veririm dinamik ekranlı 120Hz alırım.
Dinamik kelimesi buradan tatlı görünebilir ancak always on display 24 Hz olduğu için ve siz 120Hz alıştığınız için kasıyor gibi gelebilir.
Ekstra olarak siz dokunmadığınızda panel pil tasaruffu için 24 Hz'de çalışıyor. Dokunduğunuz an 120 oluyor.(Samsung cihazdan cihaza değişebilir.)
Kamera kullanmadığımdan yorum yapmayacağım ama 8K 24FPS ve 8K 30FPS desteği var.
Bana göre Samsung kendini çok geliştirmiş ama Samsung fan boyu veya herhangi bir cihaz fanboyu değilim.
Çevremde Apple ne çıkarırsa alırım diyenler var versinler vallahi 50k 60Hz.
Yıllarca kullanırım diyorlar kullansınlar yıl olmuş 2023.
İyi bari sen 60Hz kullan.
Geliştirici seçeneklerinden telefon animasyon hızını 1.5X yaparsanız daha stabil oluyor.
Bazı Samsung uygulamalarıyla isterseniz bunu 1.20X isterseniz dinamik Hertz kapatıp her zaman 120Hz yazabilirsiniz ama ben orijinalliği bozulur diye oraları çok kurcalamadım.
Çok fazla özellik var kalabalık bir telefon.
Samsung kendi uygulaması değilse ve cihaz güçlü ise o uygulamanın optimizasyonundan dolayı kasmasından sorumlu değildir. Örneğin uygulama firmasi supercell Clash of Clans gibi stabil bir uygulama yapmış.Eğer diğer uygulama yöneticileri bunun gibi stabil yapmayacaksa bu kendilerinin bileceği iş.
Sorun uygulama ile alakalı muhtemelen optimize edilmemiş. iOS gibi stabil değil.
Hatta WhatsApp'ta galeride 120HZ telefon 60Hz çalışıyor farkı hissediyorsun.
Özetle kendi tecrübelerim bunlar eğer alacak varsa faydalansın diye.

Son düzenleme:
@Mert1337 hocam 16 sayfa mesaj yazılmış hangisine ikna oldunuz çok merak ediyorum

Hocam dellvy dedikleri düşünürdü anladığım kadarıyla Android hala stabil değil en azindan baska uygulamalarda icin oyle gozukuyor. Yani su an benim 60 Hz telefonumdaki haritalar ile ayni kasıyor gibi gordum. Bu ucuz bir telefon değil ben bunu amiral gemisi diye alıyorum ve bunlar gerçekten üzdü. Bu kadar para vermişken zorlarım en azindan 13 alirim diye su an düşünüyorum ha 11 almam 12 zaten 13 ile ayni para 13 almaya çalışırım yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…