Hocam ben anlamadim, s23 den memnun kalmadiniz mi?Ben babama S23 aldım 6'si vardı öğrenci indirimi Samsung Week vs. Birleşti 23K'ya geldi 256'lığı.
6S'i kimseye satamazdı zaten, kendime alacaktım ama mağazada elime alıp menüde geçiş yapınca bile Samsung kullanma korkusu sardı beni, iş ciddiye binince gerçekten kullanacağımı anlayınca imkansızmış gibi geldi ve korktum, iPhone 11 de devam etmeye karar verdim malum 15'te 53 bin TL.
Yani bence bir iOS kullanıcısı iPhone 8 Plus'ı bile S23'e tercih eder, bununda elma logosuyla veya Apple abi ya ile değil, Instagram/Tik Tok vs. görüntü kalitesi, iOS menüler ve kullanım, appler vs. ile alakası var.
Samsung beni korkuttu ve daha iyi olduğunu bilsem de (IP11) telefonu kendime değil babama aldım.
Bir Apple kullanıcısının Samsung'a/Android'e geçmesi bence imkansıza yakın, anca kesinlikle telefonu değiştirmesi/bozulması veya da yenisini alamaması gerekiyor, tersi durum (Android'ten iOSa geçiş) bence herkes memnum bir şekilde bu geçişi yapar.
Hocam ben anlamadim, S23'ten memnun kalmadiniz mi?
Tamam hocam yani Android'i kullanmak size zor mi geliyor yoksa Android'de sorunlar mi var.Daha gelmed telefon mağaza inceledim.
Memnun kalmakla alakası yok bunun, bana S23 kullanınca kendimi kötü hissedeceğimi düşündüm ve iOS dışında hiçbir telefon kullanamayacağımı fark ettim, çünkü uzaktan alırım demek kolay ama gerçekten almaya kalkınca alınmıyormuş
Psikolojik mi, yoksa rahatlığımdan vazgeçmek mi artık ne denir bilemiyorum bana sanki yeni bir telefon numarasına geçiş yapıyormuşum ya da taşınıyormuşum gibi hissettirdi ve korktum. Böyle anlatabilirim, yani bana iPhone XR mı yoksa S23 Ultra mı deseler bile ben gidip XR ı kullanırmışım bu sonuca vardım. Android bir opsiyon bile değil benim için ve bir daha da bakmayacağım Android telefonlara.
Tamam hocam yani Android'i kullanmak size zor mi geliyor yoksa Android'de sorunlar mi var.
Bence sorun yok, ama iOS kullanan ve alışmış birisi daha kötü bir iOS cihazı kullanmayı Android kullanmaya tercih eder.
Apple kullanan birisinin Android'e geçmesi çok zor, gerçekten telefonu kendime alacakken bu gerçeklikle yüzleştim. Çoğu kişide benim gibi birkaç arkadaşıma sordum onlar da onayladı.
Anladim. Yani su an güncel Android sürümü ile guncel iOS da ne kadar fark var bilmiyorum ama ben bile su an Android 10'dan 13/14 e gecince biraz zorlanirim.
O zor biraz, cunku iPhone 14 dedigin cihaz S23 ile zar zor bas edebiliyor zaten. Gercekleri inkar etmenin bir anlami yok, gecen sene bu cihazlar ilk ciktiginda da soyledigim gibi, testleri izlemek bedava. 1/1.66'' sensorun yanina telephoto koymamislar, akil alir gibi degil. Apple'in base ve Pro modeller arasinda tasarim degisikligine gidip butun modellere 120 Hz ve telephoto sensor koymasi lazim, bunu yapmadigi muddetce base S modelleri ile bas edemezler.iPhone 14'te çıkmamış S24'ten iyi çekecek bundan da adım gibi eminim.
Yani daha önce Android kullanmış biri bence Apple telefon almamalı, hazır IOS'la tanışmamışken ucuz ucuz alsın Android telefonları çünkü Apple'a bir kere girince bir daha çıkamıyorsun. Nasıl telefonumu değiştireceğim kaç para vereceğim ne olacak hiçbir fikrim yok zamanı gelince göreceğiz
O zor biraz, cunku iPhone 14 dedigin cihaz S23 ile zar zor bas edebiliyor zaten. Gercekleri inkar etmenin bir anlami yok, gecen sene bu cihazlar ilk ciktiginda da soyledigim gibi, testleri izlemek bedava. 1/1.66" sensorun yanina telephoto koymamislar, akil alir gibi degil. Apple'in base ve Pro modeller arasinda tasarim degisikligine gidip butun modellere 120 Hz ve telephoto sensor koymasi lazim, bunu yapmadigi muddetce base s modelleri ile bas edemezler.
Eki Görüntüle 1988810
14'un on kamerasinda IMX714 var ve buna ragmen S23:
Eki Görüntüle 1988813
Eki Görüntüle 1988816
Tek yakin olduklari nokta main sensor:
Eki Görüntüle 1988820
Eki Görüntüle 1988831
Eki Görüntüle 1988833
Eki Görüntüle 1988835
Kamera performansinda yakin bile degiller.Ben yabancı/yerli fark etmez 13'üm bile S23'ten genellikle daha iyi kamerasi var diye goruyordum.