iPhone 13 vs S23

256 olayında emin değilim. S23 inşallah pişman etmez.

Yani, 3-4 yıl sonra kasar, 3.5 yıl kullanırsınız, elden çıkarırken zarar edersiniz.

13 alırsanız ekranınız daha kötü olur ama 4-5 yıl kullanırsınız, tahmini 4.5 yıl ve zararınız çok daha az olur.

Ekran mı daha önemli, stabilite ve değer kaybı mı? Bu soruyu kendinize sorup bence bu şekilde tercih yapın.

Apple cihazlar minimum 2 yıl daha uzun süre takılmadan crash yiyip donmadan çalışıyor, daha uzun ömürlüler ama S23 de daha yeni bir cihaz, bütün bunlara rağmen iPhone 13 bir sene daha uzun süre stabilitesini koruyacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
İşlemcide ciddi fark gözüküyor. Gerek AnTuTu gerek Geekbench de 2'ye katlamış. Batarya olarak da daha iyi duruyor. Ekran 120 Hz ve daha ucuza geliyor. Satarken iPhone daha çok kazandırabilir. Ben düşünmeden S23 alırdım çünkü telefonları satmayı sevmiyorum. Uzun süre kullanıp yedek olarak kaldırıyorum. Belki değişim kampanyasında kullanırım ileride :) öte yandan şu an öğrenci indirimiyle S23 FE 19.7k ya alınıyor. iPhone 13 yerine onu öneririm :)

İşlemcide ciddi fark gözüküyor. Gerek AnTuTu gerek Geekbench de 2'ye katlamış. Batarya olarak da daha iyi duruyor. Ekran 120 Hz ve daha ucuza geliyor. Satarken iPhone daha çok kazandırabilir. Ben düşünmeden S23 alırdım çünkü telefonları satmayı sevmiyorum. Uzun süre kullanıp yedek olarak kaldırıyorum. Belki değişim kampanyasında kullanırım ileride :) öte yandan şu an öğrenci indirimiyle S23 FE 19.7k ya alınıyor. iPhone 13 yerine onu öneririm :)

S23 FE'nin kamerası iPhone 11'den daha kötü bu arada, mağazada test ettim.

S23 FE'nin kamerası iPhone 11'den daha kötü bu arada, mağazada test ettim.
Henuz on kamerasinin ve ultrawide angel kamerasin gece pozlamasi yapamadigi, telephoto sensoru dahi bulunmayan iPhone 11, birak S23 FE ile rekabet etmeyi S21’den bile daha iyi cekmiyor. Yanlislikla M14’le falan karsilastirdiniz sanirim.

S23 geekbech de 1800 falan iPhone 13 2200 skorunda anlamadım.

Henuz on kamerasinin ve ultrawide angel kamerasin gece pozlamasi yapamadigi, telephoto sensoru dahi bulunmayan iPhone 11, birak S23 FE ile rekabet etmeyi S21'den bile daha iyi cekmiyor. Yanlislikla M14'le falan karsilastirdiniz sanirim.

Yoo, bayağı arka ana kamerada mağazayı çektim.

S23 FE'de saturasyon daha fazla ve gölgelerde detay daha azdı, iPhone 11 çok daha iyi çekti ve hangisinin iPhone'da hangisinin Samsung'da çekildiğide anlaşılyordu fotolardan çok bariz fark vardı.

S23 FE'de ışık gelen yüzeyler patlamıştı, karanlık alanlardaki detaylar yok olmuştu ve renkler direk saçma Samsung renkleriydi, bir artısı mevcut, mağazada arkada duran yazıyı daha net görüyordum.

iPhone 11'de ise hem renkler daha doğru, hem karanlık alanlarda detay daha fazla hem de parlak yüzeylerde daha fazla detay vardı, Samsung gibi patlamadı, sadece uzakta bir yazıya Zoom vs. yapıldığında Samsung öne geçiyor.

iPhone 11'in ana kamerası S23 FE'den iyi ve bunu da test ettikten sonra tartışmayı düşünmüyorum açıkçası. Çünkü sonuçlar alakasızdı. Hani şans vereyim diyorum samsunga bir bakayım S23 Ultra nasıl vs diye S23 Ultra gayet güzel çekti bu arada, renkleri de IPhone'daki gibiydi, S23FE ise saçma sapan klasik Samsung, güya kamerasını S23'ten almış alakası yok.

S23 bu arada iPhone 11'den genel olarak daha iyiydi, renkler yine hafif Samsung saçmalığı (S23FE kadar değil) ama S23FE gibi detayları yok edip parlak noktalarda saçmalamadı, S23FE'nin kamerası berbat, ama fotoya insan girince renklerin iPhone 11'de dahi S23'ten daha doğru olduğu gerçeği değişmiyor. Hangisinin ana kamerasının daha iyi olduğunu daha net anlamak için telefonları alıp dışarıda test etmek lazım. Benim gibi ana kamera dışında ön kamerayı ve geniş açı Zoom vs kullanmayan, genelde gündüz fotoğraf-video çeken kişiler için iPhone'un 3 sene önceki telefonları bile Samsung'dan daha iyi sanırım.

Hala (Ultra harici) 2 jenerasyon geriden geliyor Samsung, rakibi olduğu IPhone'un 1 sene önceki modeli Samsung'un düz ve Plus modellerinden daha iyi ana kameraya ve gündüz çekimine sahip.

Mesela;
iPhone 13 S23'ten
iPhone 12 S22'den
iPhone 11 S21'den
bs. iPhone 14'te çıkmamış S24'ten iyi çekecek bundan da adım gibi eminim.

S23 geekbech de 1800 falan iPhone 13 2200 skorunda anlamadım.
Iphone 13 ve s23 karşılaştırmasında şimdi gsmarena dan baktığımda 2 kata yakın fark görüyorum. Fakat tabi sadece değerler üzerinden konuşmamak da lazım. Büyük ihtimalle bu rakamlar kadar fark yoktur ama sonuç olarak bu testlerde s23 daha iyi.
Iphone13
AnTuTu: 775519 (v9)
GFXBench: 59fps (ES 3.1 onscreen)
Galaxy s23
AnTuTu: 1231075 (v9)
GFXBench: 110fps (ES 3.1 onscreen)

Bu sebepten ötürü 2 kata yakın fark var dediğim için uyarı almışım.

Son düzenleme:
Yani, 3-4 yıl sonra kasar,3.5 yıl kullanırsınız, elden çıkarırken zarar edersiniz.

13 alırsanız ekranınız daha kötü olur ama 4-5 yıl kullanırsınız, tahmini 4.5 yıl ve zararınız çok daha az olur.

Ekran mı daha önemli, stabilite ve değer kaybı mı? Bu soruyu kendinize sorup bence bu şekilde tercih yapın.

Apple cihazlar minimum 2 yıl daha uzun süre takılmadan crash yiyip donmadan çalışıyor, daha uzun ömürlüler ama S23'te daha yeni bir cihaz, bütün bunlara rağmen iPhone 13 bir sene daha uzun süre stabilitesini koruyacaktır.

Hocam 3-4 yıla öyle kasmaya başlamıyor. Zaten telefon güncelleme ömrü 5 yıl sadece yaşını belli eder. He ama eskiden dediğiniz doğruydu ama şu an Samsung o eksiklerini kapatmaya devam ediyor. O yüzden S serisinin ömrü artıyor.

Iphone 13 ve s23 karşılaştırmasında şimdi gsmarena dan baktığımda 2 kata yakın fark görüyorum. Fakat tabi sadece değerler üzerinden konuşmamak da lazım. Büyük ihtimalle bu rakamlar kadar fark yoktur ama sonuç olarak bu testlerde s23 daha iyi.
Iphone13
AnTuTu: 775519 (v9)
GFXBench: 59fps (ES 3.1 onscreen)
Galaxy s23
AnTuTu: 1231075 (v9)
GFXBench: 110fps (ES 3.1 onscreen)

Bu sebepten ötürü 2 kata yakın fark var dediğim için uyarı almışım.
Anladım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı