iPhone 13 vs Samsung S22 Ultra

Furkan16400

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar kısa ve öz şu anda iPhone 11 64 GB kullanıyorum 16.500 TL'ye almıştım sonrasında sıfır fiyatı 24'lere falan çıktı ama şu anda 10.000 TL civarına gidiyor 2 ay sonra da garantisi bitiyor. Ben ara sıra oyun oynayayım kamerası iyi olsun pili iyi gitsin ekran yenileme hızı güzel olsun istiyorum. Sizce hangisini almalıyım? İlk başta düz 13 ten yanaydım ama sonrasında S22 Ultra gözüme çarptı neden olmasın dedim sonrasında?

Not: iPhone al ileride değerlenir vs. demeyin hiç iPhone 11 aldım aldığım ilk 6 ay 24'lere çıktı fiyatı şu anda 10.000-11.000 civarında gidiyor. iPhone 13 al ileride satarken değerlenir demeyin. Aynı iPhone 11 de başıma geldiği gibi bunda da aynısı olacak.

Dostlar kısa ve öz şu anda iPhone 11 64 GB kullanıyorum 16.500 TL'ye almıştım sonrasında sıfır fiyatı 24'lere falan çıktı ama şu anda 10.000 TL civarına gidiyor 2 ay sonra da garantisi bitiyor. Ben ara sıra oyun oynayayım kamerası iyi olsun pili iyi gitsin ekran yenileme hızı güzel olsun istiyorum. Sizce hangisini almalıyım? İlk başta düz 13 ten yanaydım ama sonrasında S22 Ultra gözüme çarptı neden olmasın dedim sonrasında?

Not: iPhone al ileride değerlenir vs. demeyin hiç iPhone 11 aldım aldığım ilk 6 ay 24'lere çıktı fiyatı şu anda 10.000-11.000 civarında gidiyor. iPhone 13 al ileride satarken değerlenir demeyin. Aynı iPhone 11 de başıma geldiği gibi bunda da aynısı olacak.

Yerinizde olsam iPhone 11'deki 60 Hz rahatsız etmiyorsa 13 tercih ederdim.

Ekran kalitesi daha iyi batarya ve azıcık daha güncellik istiyorsanız S22 Ultra.

Stabilite optimizasyon premium hissiyat alışık olduğunuz ürünü kullanmaya devam etmek istiyorsanız iPhone 13.

Biraz yanlı bir öneri olmuş olabilir ama güncelde Samsung kullanıyorum ve şunu söyleyebilirim ki Android bildirim sesi bile çok rahatsız edici.

Çok şükür iPhone’ların da her sene son modele geçmeyen tayfa için değer kaybı olduğunu anlayan biri var. Bakın sorunun cevabını da kendiniz vermişsiniz isteklerinizi saymışsınız. iPhone 13 bu durumda zaten size hitap etmiyor. Hatta bu devirde kimseye hitap etmemeli çağ dışı cihaz artık. S22U güzel cihazdır ama önerim S23, S24+ gibi daha güncel modeller olacaktır.
İlla iPhone dersen 2.el 13 Pro çok iyi seçim olabilir. 2.ele kapalıysan yurt dışı sıfır 16 Pro, 15 Pro, 15 Pro Max öneririm. Yurt dışı düşünürsen kayıtsız kullanım şeklini de açıklarım. Özetle mantıklıdan mantıksıza:
Yurt dışı 15 Pro, 16 Pro> S23,S24+>2. el 13 Pro.

Çok şükür IPhone'ların da her sene son modele geçmeyen tayfa için değer kaybı olduğunu anlayan biri var. Bakın sorunun cevabını da kendiniz vermişsiniz isteklerinizi saymışsınız. iPhone 13 bu durumda zaten size hitap etmiyor. Hatta bu devirde kimseye hitap etmemeli çağ dışı cihaz artık. S22u güzel cihazdır ama önerim S23, S24+ gibi daha güncel modeller olacaktır.
İlla iPhone dersen 2.el 13 Pro çok iyi seçim olabilir. 2.ele kapalıysan yurt dışı sıfır 16 Pro, 15 Pro, 15 Pro Max öneririm. Yurt dışı düşünürsen kayıtsız kullanım şeklini de açıklarım. Özetle mantıklıdan mantıksıza:
Yurt dışı 15 Pro, 16 pro> S23, S24+>2. el 13 Pro.

Yani hocam IPhone'ların bir dayatma olduğunu düşünmeye başladım. Evet şık ama tamamen insanların algısında çok başka etrafımda S22 ultrayı görüp bu ne böyle deyipte, iPhone 11'i görünce iyi telefon diyen insanlar var tamamen dış görünüş olarak görüyorum. Samsung'un eskiden bende kalan bir kamerası kötü vs bir algısı var hala. Örnek olarak iPhone 7'nin kamerası ile aynı zamanda çıkmış bir Samsung serisinin arasında çok fark diye hatırlıyorum. Eskiden iPhone kamera vs çok iyi durumdaydı. Sadece telefon alıp uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum. Duyumlarıma göre S22 ultranın kamerası iPhone 13'e göre daha iyi olduğunu söylüyorlar. Fiyat olarak da ikisini de 2. el olarak get mobil tarzı bir yerden almak istiyorum çok uçuk rakamlar veremem. Arada ki 10.000 TL bile benim için değerli şu anda.

Bataryası dert değilse S23 öneririm şayet iPhone 13 alırsanız onunda batarya pek iyi değil ama S22 Ultra her açıdan güzel cihaz, az çok tahmin edebiliyorum etrafınızda ki insanların tepkisini S24 Ultra alsan bile iPhone 13 daha iyiydi diyebilecek bir popüler kültür bağımlısı insanlar.

Yani hocam IPhone'ların bir dayatma olduğunu düşünmeye başladım. Evet şık ama tamamen insanların algısında çok başka etrafımda S22 ultrayı görüp bu ne böyle deyipte, iPhone 11'i görünce iyi telefon diyen insanlar var tamamen dış görünüş olarak görüyorum. Samsung'un eskiden bende kalan bir kamerası kötü vs bir algısı var hala. Örnek olarak iPhone 7'nin kamerası ile aynı zamanda çıkmış bir Samsung serisinin arasında çok fark diye hatırlıyorum. Eskiden iPhone kamera vs çok iyi durumdaydı. Sadece telefon alıp uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum. Duyumlarıma göre S22 ultranın kamerası iPhone 13'e göre daha iyi olduğunu söylüyorlar. Fiyat olarak da ikisini de 2. el olarak get mobil tarzı bir yerden almak istiyorum çok uçuk rakamlar veremem. Arada ki 10.000 TL bile benim için değerli şu anda.

Şimdi zaten hocam şöyle ki S22U'nın rakibi 13 Pro, 13 Pro Max zaten. Düz 13, S22'nin rakibi. Şu an artık dediğiniz gibi cihazlar birbirine her anlamda çok yakınlar eskisi gibi durum yok. Getmobil tarzı yerlerden almanı önermem. Çünkü parçaları yan sanayi parçalarla değişiyor bu tüm yenilenmiş telefonlar için geçerli. Yenilenmiş yerine 2.el ilk sahibinden çok daha iyi olur.

S22 ultra ikisi arasından.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı