iPhone 13 vs Samsung S22 vs S23

Bütçe
30-35k

AsilThing

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, POCO X3 Pro telefonumun bozulmasından sonra çok yüksek bir fiyat istedikleri için yeni bir telefon almaya karar verdim. Şu an S22, S23 veya iPhone 13 düşünüyorum. Hepsinin performansı bana yeterli, ancak ben uzun ömürlü bir telefon almak istiyorum, çünkü en az 4-5 yıl kullanacağım. Normalde uzun ömürlü olduğu için direkt iPhone 13 alacaktım, ancak tüm ekosistemim Samsung olduğu için Samsung ile iPhone arasında kararsız kaldım. Samsung telefonlar da iPhone kadar uzun ömürlü olur mu veya hangi telefonu almalıyım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
S23 en alinasi cihaz su an F/P dengesi olarak. iPhone 14 muadili telefonu iPhone 12 parasina almis oluyorsun.

S22'yi dusuk ekran suresinden ve verimsiz SoC'dan oturu tavsiye etmem.

Ben şahsen iPhone alırdım uzun ömürlü yazılım desteği ve 2. el piyasanın düşmemesi vb.

Bence iPhone değmez almaya param olursa direkt Android telefona geçeceğim.

13 veya 14 öneririm hatta bütçe 50'ye çıkarsa 14 Plus veya 15 alabilirsin.
Mesela S23'ü satsan 2.elde aldığın fiyattan çok düşüğe satarsın ama şu an iPhone 11'e bile baksan sıfırı 22K olmasına rağmen 2.el temizler 19-20k arası.

Eğer telefonu 6-7 yıldan fazla kullanmayacaksanız uzun ömür kıyaslaması yapmanın mantığı yok. Kim daha uzun ömürlü olur dersen ben iPhone derim ama bu hesabı 4-5 yıl için yapmak saçmalık olur.
S23, her anlamda iP 13'ten daha güçlü bir cihaz. 13'ün alınması için MacBook'lu ekosistem gerekiyor, başka mantığı yok.
S22 ise kamera hariç iP 13'ten batarya olsun, panel olsun, işlemci olsun zayıf bir cihaz ama her türlü aradaki fiyat farkını 13 hak etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…