iPhone 13 vs Samsung S22 vs S23

Bütçe
30-35k
S23+ oneririm. 4 yil Android guncellemesi 5 yil da guvenlik guncellemesi alacak zaten cihaz. Pil degisimiyle 5-6 yil kullanirsin rahat.
Peki plus ile normali arasında fiyatına değen bir fark var mı?

Eğer telefonu 6-7 yıldan fazla kullanmayacaksanız uzun ömür kıyaslaması yapmanın mantığı yok. Kim daha uzun ömürlü olur dersen ben iPhone derim ama bu hesabı 4-5 yıl için yapmak saçmalık olur.
S23, her anlamda iP 13'ten daha güçlü bir cihaz. 13'ün alınması için MacBook'lu ekosistem gerekiyor, başka mantığı yok.
S22 ise kamera hariç iP 13'ten batarya olsun, panel olsun, işlemci olsun zayıf bir cihaz ama her türlü aradaki fiyat farkını 13 hak etmiyor.
Evet, bence de. Bu durumda s23 almak baya mantıklı duruyor

S23 en alinasi cihaz su an F/P dengesi olarak. iPhone 14 muadili telefonu iPhone 12 parasina almis oluyorsun.

S22'yi dusuk ekran suresinden ve verimsiz SoC'dan oturu tavsiye etmem.
Evet, s23 cidden mantıklı duruyor. Büyük ihtimalle s23 alacağım.

Çok yoğun kullanım varsa S23'ün bataryası yeterli gelmeyebilir. Samsung amiral gemilerinde en güçlü bataryaya sahip cihaz S23+.
Bununla birlikte büyük ekran tercih ederseniz alınabilir. S23 küçük bir cihaz. Ben küçük severim mesela.
Son bir fark olarak da S23 25W iken S23+ 45W destekliyor.

Evet, bence de. Bu durumda s23 almak baya mantıklı duruyor

Evet, s23 cidden mantıklı duruyor. Büyük ihtimalle s23 alacağım.

Buyuk ekran seviyorsaniz, daha fazla batarya suresi ve daha hizli dolum istiyorsaniz degecektir.

S23 vs iPhone 11 12 vb bir sürü konu gördüm kendimde 2 3 ay önce telefon alırken konu açmıştım çoğunluk S23 önermişti aldım ve bu süre boyunca hiçbir sıkıntı yaşamadım tavsiye ederim ekran süresi olsun RAM kamera işlemci vb tam anlamıyla F/P bir ürün ekranın 120 Hz olması çok hoşuma gitti arka kamerası 50 MP ön kamerası 12 MP ve 8K 30FPS - 4K 30,60 FPS video çekebiliyor bence fiyatına değer bir ürün.

Pil ve boyut harici yok. Pil olarak daha iyi hatta şu an S serileri arasında en iyisi. Boyut benim için eksi ama sizin için artı olabilir. Benim S23 en yoğun kullanımda 6, orta kullanımda 7, hafif kullanımda 8 saat SoT veriyor. Bu değerleri her şey açık(hücresel, 120Hz, konum, oto. parlaklık, AOD...) veriyor. Bu arada S23 kullanıyorum sorun olursa cevaplarım.

Ama şu an iPhone 11'e bile baksan sıfırı 22K olmasına rağmen 2.el temizler 19-20k arası.
O ilanlar zaten satilmadiklari icin orada. Kimse sifiri 22K olan telefonu 20'ye alacak kadar salak degil. Ayni durum butun telefonlar icin gecerli.

Ayrica bu ulkede iPhone'lar deger kazanmiyor, para birimi degersizlesiyor. Bu sebeple hem ikinci el hem sifir fiyatlar dogru orantili bir sekilde artiyor. Sene basinda 10.000 TL'lere bulunabilen S21 FE'nin son hali su an 19.000 TL. Simdi bu S21 FE'nin degerinin arttigi anlamina mi geliyor? Hayir. Veya 15'e alinabilen S22'nin su an 22'ye alinabilmesi degerinin arttigi anlamina mi geliyor? Hayir. Hepsinin sebebi para biriminin degersizlesmesinden oturu saticilarin uygulamaya mecbur kaldigi zamlar.

Buyuk ekran seviyorsaniz, daha fazla batarya suresi ve daha hizli dolum istiyorsaniz degecektir.
Büyük ekran ve hızlı dolum benim için önemli olsa da okadar da önemli değil. Ancak batarya konusunda beni şaşırttı, ortalama kullanımda s23 9 saate, s23+ ise 11 saate yakın dayandı. Ancak 2 saat civarı fazla batarya için 7000 küsür lira fazla verilir mi, orası tartışılır

Ancak 2 saat civarı fazla batarya için 7000 küsür lira fazla verilir mi, orası tartışılır.
2 saat cok buyuk bir fark. Bir de su bakimdan dusun. Telefonun sana saglamis oldugu butun olumlu deneyimleri, 2 saat ekran suresi uzunlugundan oturu daha fazla yasayabiliyorsun :)

S23 alabiliyorken S22'ye bakmayın. iPhone 13'e o kadar parayı vermek yerine S23 alırdım ben olsaydım. Batarya ve büyük ekran ama kaba da olmayan bir tasarım istiyorsanız S23+ almaya değer.

Pil ve boyut harici yok. Pil olarak daha iyi hatta şu an S serileri arasında en iyisi. Boyut benim için eksi ama sizin için artı olabilir. Benim S23 en yoğun kullanımda 6, orta kullanımda 7, hafif kullanımda 8 saat SoT veriyor. Bu değerleri her şey açık(hücresel, 120Hz, konum, oto. parlaklık, AOD...) veriyor. Bu arada S23 kullanıyorum sorun olursa cevaplarım.
Boyutu benim için farketmez, hem plus'ın hemde normalin boyutları benim için harika. Ancak batarya konusunda düşünceliyim.. 2 saat fazla batarya için 7000 küsür fazla para verilir mi, tartışılır..

S23 alabiliyorken S22'ye bakmayın. iPhone 13'e o kadar parayı vermek yerine S23 alırdım ben olsaydım. Batarya ve büyük ekran ama kaba da olmayan bir tasarım istiyorsanız S23+ almaya değer.
Haklısın dostum, bence de s23 almak en mantıklısı. S22 sadece bir seçenekti zaten (tasarımını sevdiğim için) şuan s23 mü, s23+ mu onu düşünüyorum..

2 saat cok buyuk bir fark. Bir de su bakimdan dusun. Telefonun sana saglamis oldugu butun olumlu deneyimleri, 2 saat ekran suresi uzunlugundan oturu daha fazla yasayabiliyorsun :)
Aa, evet hakikaten çok mantıklı 😄 ama ben hafta sonları hariç pek telefon kullanan birisi değilim zaten. bi bakalım, 1-2 ay sonra almayı düşünüyorum hangisi mantıklı gelirse.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı