iPhone 14 1 ayda pil sağlığı %98 oldu

• Konuyu başlatan Mhmtx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 25.606
Hocam Apple pil sağlığı tam sağlıklı sonuç vermiyor, bu nedenle çok takılmayın oradaki sayıya. 500 şarj döngüsünden önce pil sağlığı 80 altına düşer ise ücretsiz değişim yapıyorlar zaten. Rahat olun telefonu kullanmaya devam edin:)

Ben 45 gün kadar iPhone 12 kullandım. Sizin gibi oyun oynamıyordum ama bazen ciddi performans düşüşü yaşıyordum. Ona rağmen pil sağlığım %100 iken cihazı elimden çıkardım.

Cihazimda herhangi bir performans kaybi yok sadece pil omru hizli azaldi gibi geldi.

Hocam Apple pil sağlığı tam sağlıklı sonuç vermiyor, bu nedenle çok takılmayın oradaki sayıya. 500 şarj döngüsünden önce pil sağlığı 80 altına düşer ise ücretsiz değişim yapıyorlar zaten. Rahat olun telefonu kullanmaya devam edin:)

Anladim hocam cok teşekkür ederim konuya cevap veren ve yardimci olan herkese.

Arkadaşlar hepinize cok teşekkür ederim sarja %20-%30 civarlarinda takiyorum cunku pili bitiremiyorum zaten kullandigim adaptor Apple'in orijinal 20W adaptoru. Dedigim gibi telefonumda yuklu olan bir oyun dahi yok ve şarjda oynamiyorum. Telefonun garantisi 1 yil ama 500 şarj donumunden once %80 altina duserse yine de ücretsiz pil degisimi yapiyorlar mi?

Eski telefonumun garantisi bittikten 1 yıl sonra pil değişiminden para almamışlardı 500 döngüye ulaşmamış diyerek. Hiç takmayın kafanıza yüzdeyi.

Eski telefonumun garantisi bittikten 1 yıl sonra pil değişiminden para almamışlardı 500 döngüye ulaşmamış diyerek. Hiç takmayın kafanıza yüzdeyi.

Peki hocam bilgi icin ve endisemi giderdiginiz icin cok teşekkür ederim.

Pil sagligim %97'ye dustu 😂 neyse artik 2 haftadir dusmedi seviniyorum.

Son düzenleme:
Benim de 1,5 ay önce aldığım iPhone 14'ün pil sağlığı 99'a düştü, demek ki normal bir durum. Sanırım kuşkulanacak bir şey yok.

Daha dun baktigimda %99 iken simdi de %98 oldugunu gordum. Cihazi alali tam 1 ay oldu, 1 Mart da aldim. Herhangi bir oyun oynamiyorum ya da şarjda kullanmiyorum. Apple destek ile gorustugumde ise kontrol ettiler ve bir sorun olmadigini soylediler. 1 ayda %98'e dusmesi garip bir sekilde fazla degil mi? Simdi boyle bir dusme yasanmasi sonra da ayni sekilde devam edecegi anlamina mi gelir?

Nasıl şarj ediyorsun? Önemli olan bu. Şehir efsanesi yöntemi olan 20-80 yapıyorsan bu tablo normal. Akıllı telefonlarda doğru şarj yöntemi 20-100 ya da 10-100 dür. Bu iki yöntemin dışına çıkıyorsan pil sağlığın daha da düşecektir.

Nasıl şarj ediyorsun? Önemli olan bu. Şehir efsanesi yöntemi olan 20-80 yapıyorsan bu tablo normal. Akıllı telefonlarda doğru şarj yöntemi 20-100 ya da 10-100 dür. Bu iki yöntemin dışına çıkıyorsan pil sağlığın daha da düşecektir.

Dediginizle gram alakasi yok 6 aydir rastgele 20-30 derecelerinde bazen 10'larda sarja takip 90-100 arasi sarjdan cikartiyorum ilk 1 ayda %97 dusmusken o zamandan beri hiç dusmedi garip bir sorundan kaynaklandigini dusunuyorum ama suanlik bir sorun yok.

Sanırım bu noktada ben çok hor kullanıyorum. %3 %4 lerde takıyorum şarja.

%100 olunca çekiyorum.

10 aylık ürün %92 iyi mi sizce?

Sanırım bu noktada ben çok hor kullanıyorum. %3 %4 lerde takıyorum şarja.

%100 olunca çekiyorum.

10 aylık ürün %92 iyi mi sizce?

Iyi degil ama belirlenen sinirlarin disinda da degil. Apple'a gore en hor kullanimda dahi belirli bir cycle'in uzerine cikmiyorsa yillik olarak yuzde 10'u gecemez yipranma payi. Yuzde 3-4 civari sarja takmak bataryayi cok yipratir. Benim 3 yillik iPhone 11 su an yuzde 88'de mesela.

Iyi degil ama belirlenen sinirlarin disinda da degil. Apple'a gore en hor kullanimda dahi belirli bir cycle'in uzerine cikmiyorsa yillik olarak yuzde 10'u gecemez yipranma payi. Yuzde 3-4 civari sarja takmak bataryayi cok yipratir. Benim 3 yillik iPhone 11 su an yuzde 88'de mesela.
Valla çoğu zaman 20 nin altında takıyorum. Bu da 3 4 5 de taktığım çok oldu. Uzun yıllar Samsung kullandım android haliyle iPhone u de o şekilde kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı