iPhone 14 alınır mı?

• Konuyu başlatan xBN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 60
  • Görüntüleme 14.145
Hocam ben bir S22 kullanıcısıyım ve bilgisayarımda da 165 Hz kullanıyorum.
Arkadaşımın iPhone 14'ü bana kasıyormuş gibi geliyor ve telefonun ekranı 60 Hz size öyle gelmiştir.
60 Hz ekran 90 gibi hissettiriyor falan hikaye.

Gözün 120Hz ve üzerine alıştıysa 60Hz IOS'ya da Android fark etmez kasıyor gibi gözükür. IOS'un 60Hz ı Android'deki 60Hz ile kıyaslandığında daha akıcı. 90Hz değil de 70-75Hz diyelim.

Gözün 120Hz ve üzerine alıştıysa 60Hz IOS'ya da Android fark etmez kasıyor gibi gözükür. IOS'un 60Hz ı Android'deki 60Hz ile kıyaslandığında daha akıcı. 90Hz değil de 70-75Hz diyelim.
Hocam nasıl böyle bir şey olabilir HZ sabit bir birimdir.
60 ise 60, 120 ise 120.
Yani bunun markadan markaya değişme gibi bir ihtimali yok çünkü dünya çapında sabit olan bir birim.
Türkiye'de 1 metre ile yurt dışında 1 metre nasıl aynıysa Samsung'un 60'ı ile Apple'ın 60'ı aynıdır.

Ayrıca İphone 14'de bile 60 HZ ekran kullanmaları büyük bir hata bunun savunulacak yanı yok ben S22'den 14'e geçmeyi düşünüyordum ekranı kasıyor gibi geldiği için vazgeçtim.

Hocam nasıl böyle bir şey olabilir Hz sabit bir birimdir.
60 ise 60, 120 ise 120.
Yani bunun markadan markaya değişme gibi bir ihtimali yok çünkü dünya çapında sabit olan bir birim.
Türkiye'de 1 metre ile yurt dışında 1 metre nasıl aynıysa Samsung'un 60'ı ile Apple'ın 60'ı aynıdır.

Ayrıca iPhone 14'te bile 60 Hz ekran kullanmaları büyük bir hata bunun savunulacak yanı yok ben S22'den 14'e geçmeyi düşünüyordum ekranı kasıyor gibi geldiği için vazgeçtim.

Hocam yazılımsal fark var. IOS'un animasyonları daha akıcı. Instagram'ya da başka bir uygulamada kaydırma yaptığında Android'deki 60Hz'a göre daha akıcı çalıştığını fark ediyorsun. Donanımın aynı olması aynı akıcılığı sunacağı anlamına gelmiyor. 60Hz olayını Apple da asla savunmuyorum. 14 de öyle veya böyle en kötü 90Hz ekran hızı olmalıydı. 60Hz da ne kadar eleştirirsek eleştirelim Apple da çok kötü kullanılmaz değil. Kendim 12 Pro kullanıyorum. Cihazımın ekran hızı 60Hz. Akıcılıktan memnunum. 120Hz olsa tabii ki daha iyi olurdu ama 60Hz da işimi görüyor.

Hocam yazılımsal fark var. IOS'un animasyonları daha akıcı. Instagram'ya da başka bir uygulamada kaydırma yaptığında Android'deki 60Hz'a göre daha akıcı çalıştığını fark ediyorsun. Donanımın aynı olması aynı akıcılığı sunacağı anlamına gelmiyor. 60Hz olayını Apple da asla savunmuyorum. 14 de öyle veya böyle en kötü 90Hz ekran hızı olmalıydı. 60Hz da ne kadar eleştirirsek eleştirelim Apple da çok kötü kullanılmaz değil. Kendim 12 Pro kullanıyorum. Cihazımın ekran hızı 60Hz. Akıcılıktan memnunum. 120Hz olsa tabii ki daha iyi olurdu ama 60Hz da işimi görüyor.
12 Pro kullanırken 60Hz’e alışık olduğum için akıcılığı gayet yeterli ve rahatsız etmiyordu. İş 120Hz’e alışıp 60’a tekrar bakınca anlaşılıyor.

12 Pro kullanırken 60Hz'e alışık olduğum için akıcılığı gayet yeterli ve rahatsız etmiyordu. İş 120Hz'e alışıp 60'a tekrar bakınca anlaşılıyor.

Hocam göz 120Hz'a alışınca 60Hz IOS'da olsa Android'de olsa kasıyor gibi geliyor. Ben ona zaten bir şey demiyorum. Ben IOS'taki 60Hz ın Android'e göre animasyonlardan dolayı daha akıcı olduğunu düşünüyorum.

Hocam göz 120Hz'a alışınca 60Hz IOS'da olsa Android'de olsa kasıyor gibi geliyor. Ben ona zaten bir şey demiyorum. Ben IOS'taki 60Hz ın Android'e göre animasyonlardan dolayı daha akıcı olduğunu düşünüyorum.
Ama sıkıntı şu hocam artık Android telefonlar giriş seviyesi bile olsa minimum 90 HZ kullanıyor Apple amiral gemisi olacak telefonda bile 60 HZ kullanıyor.

Ama sıkıntı şu hocam artık Android telefonlar giriş seviyesi bile olsa minimum 90 Hz kullanıyor Apple amiral gemisi olacak telefonda bile 60 Hz kullanıyor.

Hocam ben Apple'ı 33K TL'ye sattığı cihazda 60Hz koymasını savunmuyorum. Apple Pro olmayan 14'lerde tasarımı değiştirmeyip 60Hz da ısrarcı olarak kendi bacağına sıktı. Burada IOS'taki 60Hz ile Android'deki 60Hz'a akıcılık olarak aynı denmesini eleştiriyorum. Bende yıllarca Android kullandım. Elimdem birçok Android cihaz geçti. Android'in yapısını sunduğu 60Hz ı çok iyi biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı