iPhone 14 cidden alan var mı?

LG'nin Amiral gemileriydi kullandıklarım.

Android'ten bıkmış bir insanım, tamamen eziyet olarak görüyorum.
Lg piyasadan kalkalı yıllar oldu o dönemlerde androidler o kadar iyi değillerdi amiral gemilerinde şuan daha iyiler hem lg ile değil samsung ve xiaomi ürünleri ile kıyasla mesela xiaomi 13 ultra ve s23 gibi hangisi alıyor gör

@Windows10kullanırım Oyun oynamıyorum, performansa ihtiyacım yok. Antutu benim için hiçbir şey ifade etmiyor.

Benim için önemli olan arayüz, stabilite, kullanım kolaylığı, kalite.

Uzun yıllar Android eziyeti sonrası, 2015'te iOS'a geçiş yaptım.
Yaptığım en iyi seçimlerden bir tanesiydi.
Android'i en kötü senelerinde kullanıp, Android'e sallamak da çok iyiymiş. Ayrıca o senenin de amiral gemisi cihazlarını kullanmamışsınızdır diye düşünüyorum. Boşuna fanboyluk yapmaya gerek yok. İyiye iyi demeniz lazım. Samsung son birkaç senede birçok atılım yaptı. Zaten şuanki amiral gemisi telefonları iPhone'lardan iyi. Örnek vermek gerekirse S23, iPhone 14'ten daha iyi bir telefon. Samsung'un One UI arayüzü de gayet stabil, kullanımı kolay ve akıcı. Orta ve düşük segmente telefon çıkarmayıp amiral gemisi telefonuna bile 60Hz ekran koyan bir firmayı nasıl savunabilirsiniz? Adamlar cimri ve üstüne üstlük alternatiflerine göre daha pahalı. Bunu kabullenmeniz gerekiyor. Hatta o kadar cimriler ki, iPhone 14'e iPhone 13 işlemcisi koyup RAM'i 6GB'a çıkardılar ve daha pahalıya sattılar, 15 serisinde de aynısını yapacaklar :) S23 serisi her konuda iPhone 14 serisini geride bırakıyor zaten. Buna rağmen fanboy olmanıza gerek yok. Hangisi daha iyiyse, onu belirtmeniz gerekiyor. iPhone'da yapıp da amiral gemisi bir Samsung telefonda ne yapamadığınızı söyleyebilir misiniz? Ben size Samsung'da olup, iPhone cihazlarda olmayan bir sürü şey sayabilirim ama. Zamanında kötü olan bir işletim sisteminin yine düşük ya da orta segment telefonlarını kullanıp iPhone cihazlara geçince Android'e sallamakla olmuyor bu işler.

Arkadaşlar şimdi öncelikle herkes sizin bizim gibi teknik detaylara dikkat etmiyor. Normal bir telefon kullanıcısı için aslında yüksek yenileme hızlarının bir anlamı yok ya da herhangi bir teknik detayın. Misal yok Antutu da 100 puan daha yüksek çıkmış falan kimsenin umurunda değil arkadaşlar bu detaylar. Bugün hangi eli yüzü düzgün akıllı telefonu alırsan al performansı aşağı yukarı aynı zaten. Gerisini kullanıcı alışkanlıkları belirliyor.

iPhone 14 ve 14 Plus’ın yine de ekran yenileme hızının düşük olması kötü bir durum. En azından kullanıcı tercihine bağlı bir 90 Hz panel gelebilirdi. LTPO ekran maliyetli olduğu için ve baz modeli de Apple uygun fiyattan satışa çıkarmak istediği için baz modellere yüksek yenileme hızına sahip ekran eklemiyorlar. Çünkü adaptif olmayacaksa pil ömrüne ekstra yük bindirmek dışında hiçbir işe yaramaz. Giriş seviyesi diye bahsettiğimiz Android telefonların ekranları LTPO değil sabit ya 60 Hz ile çalışıyor ya da 120 Hz. Ama en azından kullanıcı tercihine bırakıyorlar ki bu durumu isteyen kapatabiliyor 120 Hz’i. Apple’da keşke böyle bir şey yapsa. ProMotion baz modellere eklenemiyorsa en azından kullanıcı tercihine bağlı bir yenileme hızı sistemi getirilebilirdi. Pil ömrü isteyen hiç açmaz yine kullanıcı kârda olur yani.

İphone telefonlar bu fiyatlardan alınmaz bence. Özellikle öğrenci dostu değil maalesef, ben 45 bin tl ye 1 sene barınıyorum yurtta.

Olay sadece ekran yenileme hızında mı bitiyor? O zaman x marka 120Hz ekrana sahip bir telefon seçsek yeterli mi olur sizin mantığınıza göre?

Iphone 6'dan Samsung S20 FE'ye geçmiş biri olarak çoğu yerde mumla aradım Iphone'u.

Kendi görüşümü belirttim, Samsung bu kadar savunmuyor kendi ürünlerini? 🤣
Kendi düşünceniz olabilir fakat şuanki Android'e yönelik kötü söylemleriniz saçma geliyor. Tabii ki IOS cihazlar kullanabilirsiniz ve buna kimse bir şey diyemez ama Android kullanmak "eziyet" diyemezsiniz. Tüm Android cihazları topa tutmuş oluyorsunuz. O zaman ben de size zil sesi değiştirmek için kaç para ödüyorsunuz diye sorarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı