iPhone 14 mu 15 mi?

Şimdi yanlış anlamayın ama düz model iPhone alınmaz aynı paraya İstanbul'da server kayıtlı sıfır Xiaomi 15 Ultra satılıyor şu an Android'deki en üst telefonlar listesinde ve DxOMark'da 7nci sırada iPhone alınacağı kesin olmadığı bir durumda 47 bine server kayıtlı 15 Ultra çok daha mantıklı hem kamera hem donanım açısından ama illa iPhone alınacaksa Pro bir model alınmalı.

Diğer dediklerinizden bağımsız DxOMark tek başına bir belirleyici unsur olarak kullanılmamalı.
 
Herkes düz model iPhone alınmaz demiş ama kısmen katılıyorum kısmen de katılmıyorum. Eğer, kişinin pro modelini alacak bütçesi varsa pro modeli almalı zaten belirgin farkları var ama gidip, Android tarafında değer kaybeden telefonları almaktansa düz model iPhone almayı tercih ederim. iPhone'un her zaman değeri üstünde yarın öbür gün telefonu değiştirmek istersin rahatlıkla telefonu değerinde değiş tokuş yapabilirsin ama iPhone harici birçok telefonu satmaya kalktığınızda değerinden çok çok ucuza satacaksınız veya çöp niyetine bir çekmeceye koyacaksınız.
 
Herkes düz model iPhone alınmaz demiş ama kısmen katılıyorum kısmen de katılmıyorum. Eğer, kişinin Pro modelini alacak bütçesi varsa Pro modeli alsın belirgin farkları var ama gidip, Android tarafında değer kaybeden telefonları almaktansa düz model iPhone almayı tercih ederim. IPhone'un her zaman değeri üstünde yarın öbürgün telefonu değiştirmek istersin rahatlıkla telefonu değerinde değiş tokuş yapabilirsin ama iPhone harici birçok telefonu satmaya kalktığınızda değerinden çok çok ucuza satacaksınız veya çöp niyetine bir çekmeceye koyacaksınız.

Değerden çok 60Hz takıntısı yoksa düz modeller illa iPhone diyen birisi için alınabilir cihazlar özellikle 16 modeli.
 
Değerden çok 60Hz takıntısı yoksa düz modeller illa iPhone diyen birisi için alınabilir cihazlar özellikle 16 modeli.
Aktif olarak düz 16 kullanıyorum, 13'ten geçtim fakat aralarında tatmin edici bir fark yok. Yine de yeni nesil işlemcisi, daha uzun şarj süresi, dynamic island vs. 16'yı birkaç adım öne geçiriyor. Ama aralarındaki fiyat farkı uçurum ondan dolayı ekranı 120 Hz olmalıydı. Alınmayacak bir telefon değil tabii ki.
 
Aktif olarak düz 16 kullanıyorum, 13'ten geçtim fakat aralarında tatmin edici bir fark yok. Yine de yeni nesil işlemcisi, daha uzun şarj süresi, Dynamic Island vs. 16'yı birkaç adım öne geçiriyor. Ama aralarındaki fiyat farkı uçurum ondan dolayı ekranı 120 Hz olmalıydı. Alınmayacak bir telefon değil tabii ki.

Hocam zaten birkaç model aralarında çok fark hissetmemek doğal en büyük farkı iOS 26 ile Türkçe yapay zeka geldiğinde yapay zekanın beklenen güncellemeleri geldiğinde hissedersiniz.
 
Hocam zaten birkaç model aralarında çok fark hissetmemek doğal en büyük farkı iOS 26 ile Türkçe yapay zeka geldiğinde yapay zekanın beklenen güncellemeleri geldiğinde hissedersiniz.
Benim aslında orada daha çok bahsettiğim, iPhone 13 ile arasında 2 kat fiyat farkının olması ve gelen ekstra özelliklerin bu fiyat farkına bir noktada değmemesi. Yoksa telefonda öyle büyütülecek bir sorun yok ama o fiyat bandında bir telefonda 120 Hz beklenirdi.
 
Diğer dediklerinizden bağımsız DxOMark tek başına bir belirleyici unsur olarak kullanılmamalı.

DxOMark'ı kamerası için örnek verdim onun dışındada telefon genel olarak yine güzel ve 48 bin TL'ye server kayıtlı olduğu için bu kadar güçlü bir telefon alıyorsunuz yoksa TR distrübitör garantili versiyonu 77 bin TL 48 binede bu kadar iyi bir amiral gemisi alınmaz başka türlü S25 ve S24 lerede IMEI atılmıyor zaten.
 
Düz İphone 15 kullanıyorum daha önce hiç iphone kullanmadım. Bugün olsa İphone almazdım şuan tek memnun olduğum şeyi kamera o da çok memnun değilim. iphone 15 e özel mi bilmiyorum fotoğraf çektikten sonra karartıyor fotoğrafı kendiliğinden.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı