iPhone 14 Plus alınır mı?

• Konuyu başlatan 577915
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 7.888
Pro almaya niyetlenip yurt dışında kısa sürede bulamayınca Plus alan biri olarak yazıyorum.

Ekran için kesinlikle Pro. Günümüz koşullarına göre bir tık daha iyi çip için yine Pro ama kayda değer büyük bir fark yok şu anda (şimdilik). Ama 120 Hz keyfi müthiş bir şey. Hele ki Apple cihazında. Çelik görünümü ve özellikle mor rengi de fark katıyor. Bir de eski nesle göre dynamic ısland'a bakınca diyorsun ki ya ben klasik modelden farklı telefon almışım harbi. Premium hissiyat için adres belli.

Max yazmadığın için Pro Max'i saymazsak eğer büyük ekran ve 11 saat civarı pil ömrü (whats App, YouTube, Instagram, film izleme vs kullanarak aldım.) Kesinlikle Plus. Uzanarak film izlemesi ekrana bakması falan hoşuma gidiyor. Kamerası da gayet güzel. Çip olarak zaten uzun süre kullanıma uygun. 40 küsur binlere çıkmayayım diyorsan bu modelin Apple sitesinde fiyatı 35 binken diğer yerlerde 32.500 oluşundan faydalanabilirsin. (galiba talep azlığından fiyatı düşük şu anda)

Pro alamadığım için üzgün müyüm? Evet ama Plus bu üzgünlüğümü azaltıyor. Plus almayacaksan da o zaman 13 derim çünkü 14'e göre büyük bir farkı yok. (anlık fiyata göre karar verirsin.)

Çip konusunda şu video belki fikir olabilir: iPhone 14 Plus vs iPhone 14 Pro Max SPEED TEST!

Başka bir içerikte yazmıştım. O zamandan bu zamana kadar değişen hiçbir şey yok. 11-12 saat açık ekran pil ömrü alabiliyorum. Genel olarak böyle sorguladığımda ortalama 1 saat 10 Dk'da bir %10 düşüyor öyle hesaplayabilirsiniz. Mesela şu an %58 ve açık ekran olarak 4 saat 40 dk kullanılmış bugün (çok bakmadım). 60 Hz ekran ama büyüklüğü alan hakimiyeti çok güzel. Profesyonel değilseniz kamera sizi hiç üzmez.

Ama arkadaşımda 120 Hz olan 14 Pro var. Ona çıkmak istemezseniz size 13 Pro da önerebilirim. Çünkü ekran o kadar seri ki ben başka bir şey kullanıyorum diyorsunuz. Yani her şey o kadar güzel ve akıcı ki. Normalde bionic 16 ile bionic 15 arası büyük bir fark yok ama ekran sebebiyle sanki bionic 16 bambaşka seviye gibi geliyor. Akıyor yani cihaz. Öyle hissediyorsunuz.. (düzeltme: 13 Pro'da Bionic 15 var. Ama akıcılık anlattığım gibi)

Ama en günceli olsun temiz olsunsa 14 Plus güzel bir deneyim. Ben kılıf takınca ağır hissettim bu sebeple Full kaplama yaptım düşürmedikçe sorun yok ve öyle kullanıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı