iPhone 14 Pro Max iOS 16.6.1'den iOS 18.3.1'e geçilir mi?

Merhaba.
1: iPhone 14 Pro Max 256 GB kullanıyorum. 16.03.2023'te aldım. Pil sağlığı %86. cihazı şarj etme rutinim standart. Neredeyse her akşam 5W Apple şarj adaptörü ile şarja takıp sabah uyanınca çıkarıyorum. Oyun vs oynamıyorum. Benim kullanımıma göre pili 1 günü çıkarıyor, hiçbir sabah %100 şarj ile başlayıp gün sonunda yetmediği olmadı. Az kullandığım günler 2 günde bir şarj ediyorum. Cihazın mevcutta herhangi bir sorunu yok. iOS 17 ve 18'i hiç deneyimlemedim. Farklı bir IPhone'da iOS 17'nin "fotoğraflar" uygulamasını gördüğümde yer değişikliklerini beğenmediğimi söyleyebilirim. iOS 18'de nasıl bilmiyorum. iOS 18'e aslında geçmek istiyorum ama telefonun her yerini şu an ezberledim ve kullanımı çok rahat hissettiriyor. Bundan önce iPhone 13 ve iPhone 6S kullanıyordum. Sizce iOS 18.3.1'e geçtiğimde pilin daha hızlı gitmesi, cihazın ısınması, menü geçişlerinde kasma hissi gibi ihtimaller doğurur muyum? Siz olsaydınız telefonu günceller miydiniz?
2) bu arada AirPods 4 ANC kullanıyorum. 2 ay önce aldım. AirPods'um şu an 7A295 versiyonda. Apple sitesine göre son versiyon 7B20 imiş. Telefon Wi-Fi'deyken ve Bluetooth'u açıkken telefona yakın bir yerde AirPods'u kapalı kapalı olarak şarja takın yazıyor. Şu an deniyorum ama umarım AirPods güncellenir. Doğru mu yapıyorum emin değilim yanlışsam düzeltebilirsiniz. AirPods ile ilgili sorum şu ki AirPods telefona bağlıyken AirPods menüsünde "iyileştirilmiş pil şarjı" ve "şarj kutusu seslerini etkinleştir" gibi menüler yok. Bu menüler telefonumun sürümü güncel değil diye mi yoksa AirPods güncel değil diye mi yok bilmiyorum. Ayrıca yine AirPods menüsünde "gürültü engelleme" başlığı altında "uyarlanabilir" seçeneği de yok. Bu menülerin gelmesi için ne yapabilirim çözüm önerilerinizi dinliyorum.

WhatsApp Image 2025-03-08 at 22.38.48.jpeg

İyi sosyaller.

Merhaba, öncelikle 14 Pro iOS 16.5 kullanıcısı olarak kesinlikle güncellememenizi öneriyorum. Planlı eskitme olduğu bir gerçek. Güncelleyince gerek kamera kaliteniz düşecek gerekse performansınız iOS 16 kadar olmayacak. Pil sağlığınız ise daha hızlı erimeye başlayacak bunları görüyoruz. Zaten size yenilik falan gelmeyecek makyajlı denetim merkezi, fotoğraflar uygulaması dışında kayda değer hiçbir şey yok sizin için iOS 18'de. Kulaklıkta ise bazı özellikleri kullanamamanız iOS yüzünden. Bende AirPods Pro 2'de kulaklık son sürümde olmasına rağmen iOS 16.5'te bazı özelliklerini kullanamıyorum ancak bunun için telefonu çöp etmeye gerek yok.
Bakın size örnek bir konu bırakıyorum lütfen bunu da okuyun.

Aynı cihazı kullanıyorum, planlı eskitme gibi saçmalıkları demeyi bırakın. Güncellemeyle telefonun kamera performansının düştüğü falan da yok. Nedense telefonlarla en ufak bilgisi olmayan adam atıp tutuyor sizlerde bilip bilmeden çanak tutuyorsunuz. Pil tüketimi de sürümden sürüme göre değişebiliyor. Isınma tarafında da bir sorun göremedim. Pil sağlığım %84, eskisi kadar iyi olmasa da hala günü çıkarıyor.

Pil tüketimi çabuk düşme meselesine gelirse 14 PM modellerinin geneli böyle. Performans konusunda en ufak bir sorun yok, olamaz da zaten. Ara sıra APP kaynaklı bende bug yaşadım bu da gayet normal. Hiçbir telefon bugsiz olamaz ayrıca, her telefon illa ki bir yerde bug yaşar. Bu dediğim durumlarda çok çok nadir olur.

Merhaba.
1: iPhone 14 Pro Max 256 GB kullanıyorum. 16.03.2023'te aldım. Pil sağlığı %86. cihazı şarj etme rutinim standart. Neredeyse her akşam 5W Apple şarj adaptörü ile şarja takıp sabah uyanınca çıkarıyorum. Oyun vs oynamıyorum. Benim kullanımıma göre pili 1 günü çıkarıyor, hiçbir sabah %100 şarj ile başlayıp gün sonunda yetmediği olmadı. Az kullandığım günler 2 günde bir şarj ediyorum. Cihazın mevcutta herhangi bir sorunu yok. iOS 17 ve 18'i hiç deneyimlemedim. Farklı bir IPhone'da iOS 17'nin "fotoğraflar" uygulamasını gördüğümde yer değişikliklerini beğenmediğimi söyleyebilirim. iOS 18'de nasıl bilmiyorum. iOS 18'e aslında geçmek istiyorum ama telefonun her yerini şu an ezberledim ve kullanımı çok rahat hissettiriyor. Bundan önce iPhone 13 ve iPhone 6S kullanıyordum. Sizce iOS 18.3.1'e geçtiğimde pilin daha hızlı gitmesi, cihazın ısınması, menü geçişlerinde kasma hissi gibi ihtimaller doğurur muyum? Siz olsaydınız telefonu günceller miydiniz?
2) bu arada AirPods 4 ANC kullanıyorum. 2 ay önce aldım. AirPods'um şu an 7A295 versiyonda. Apple sitesine göre son versiyon 7B20 imiş. Telefon Wi-Fi'deyken ve Bluetooth'u açıkken telefona yakın bir yerde AirPods'u kapalı kapalı olarak şarja takın yazıyor. Şu an deniyorum ama umarım AirPods güncellenir. Doğru mu yapıyorum emin değilim yanlışsam düzeltebilirsiniz. AirPods ile ilgili sorum şu ki AirPods telefona bağlıyken AirPods menüsünde "iyileştirilmiş pil şarjı" ve "şarj kutusu seslerini etkinleştir" gibi menüler yok. Bu menüler telefonumun sürümü güncel değil diye mi yoksa AirPods güncel değil diye mi yok bilmiyorum. Ayrıca yine AirPods menüsünde "gürültü engelleme" başlığı altında "uyarlanabilir" seçeneği de yok. Bu menülerin gelmesi için ne yapabilirim çözüm önerilerinizi dinliyorum.

Eki Görüntüle 2441206

İyi sosyaller.
14 Pro Max kullanıyorum, @BERWAR hocamın dediklerine katılıyorum. Cihazım son iOS 18.3.1 sürümünde ve bir sıkıntı yaşamıyorum, olması gerektiği gibi her şey desem yeridir. iOS 18’i ilk çıkan Beta 1’den beri kullanıyorum, önemli ölçüde düzeltildi genel sorunlar. %87 pil sağlığım var, günü çıkarıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı