iPhone 14 Pro şarj göstergesi kendi kendine yükseliyor

Bataryaya direnç atmak mı? Direnç değişimi mi demek istediniz? Direnç değişimi anakart üzerinden yapılır bataryayla bir alakası yok. Direnç bozukluğunu da yaşadım, konuda bahsi geçen olayla yakından uzaktan alakası yok. Peki, IOS'ta servis modunu açıklayabilir misiniz biraz? Tanılama modu mu? Self service repairden mi bahsediyorsunuz? Lütfen tecrübe sahibi olmadığınız konularda insanları yanlış yönlendirmeyin. Bugün herhangi bir elektrikçiye, lityum iyon pillerde kalibrasyon nasıl yapılır sorusunu sorsan, hiçbir cep telefonu tecrübesi olmasa bile sana deşarj/şarj yöntemini söyler. Hatta başka bir konudan daha detaylı bir kalibrasyon yöntemi yollayayım;
Bu lityum polimer fakat yöntem değişmiyor.

Kurtarma modunda yetkili hesap harici yeni parça tanımlaması yapamazsın ayarlarda bilinmeyen parça uyarısı verir. Direnç atılan batarya kontrolcüsü ise bu uyarıyı vermez ve sağlığı sürekli 100 gözükür bunu demek istedim. Şarj deşarj yöntemi aküler için geçerli o da kesin değil. Uzak kulaklardan duyduğunuz bilgileri forumlarda satmayın çoğu sokak efsanesi. Yeni batarya almadığın sürece veya DFU ile BAT klasörünü silmediğin sürece kalibre olmaz. Apple cihazlar hem döngü hem de ısıya göre batarya sağlıgını ayarlıyor. 1700 döngüye sahip XS cihazımda bu sorun olmazken 180 dongülük 14 Pro cihazımda olması ısı limitleri farklarından dolayı. Yok ilk alındığında 6 saat şarj edin yok 0-100'e şarj edin... Bu dönemler geçeli yıllar oluyor artık hobi için satılan lipo pillerde bile bu dedikleriniz uygulanmıyor. Konu sahibinin sorunu gayet normal.

Anladım teşekkür ediyorum. Attıgınız linkteki mesajda ZenFone diyor o ne demek?

Zenfona telefon modeli. Sizin sorununuz gayet normal problem yaşamazsınız ısı farkından dolayı oluyor.

Kurtarma modunda yetkili hesap harici yeni parça tanımlaması yapamazsın ayarlarda bilinmeyen parça uyarısı verir. Direnç atılan batarya kontrolcüsü ise bu uyarıyı vermez ve sağlığı sürekli 100 gözükür bunu demek istedim. Şarj deşarj yöntemi aküler için geçerli o da kesin değil. Uzak kulaklardan duyduğunuz bilgileri forumlarda satmayın çoğu sokak efsanesi. Yeni batarya almadığın sürece veya DFU ile BAT klasörünü silmediğin sürece kalibre olmaz. Apple cihazlar hem döngü hem de ısıya göre batarya sağlıgını ayarlıyor. 1700 döngüye sahip XS cihazımda bu sorun olmazken 180 dongülük 14 Pro cihazımda olması ısı limitleri farklarından dolayı. Yok ilk alındığında 6 saat şarj edin yok 0-100'e şarj edin... Bu dönemler geçeli yıllar oluyor artık hobi için satılan lipo pillerde bile bu dedikleriniz uygulanmıyor. Konu sahibinin sorunu gayet normal.

Zenfona telefon modeli. Sizin sorununuz gayet normal problem yaşamazsınız ısı farkından dolayı oluyor.

Anladım zaten sıcak zamanlarda oluyor güneşin altında şarj 20 civarında olunca oluyor oda bir iki sefer yaptı başka yapmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı