iPhone 14'ten Samsung S24/S25 Plus'a geçilir mi?

Berkay_00

Hectopat
Merhaba. Mart'tan beri ilk iPhone'm olan 14 düz modelini kullanıyorum. Herhangi bir ekosistemim yok. Yapay zeka olarak Apple çok saçma bir şekilde 15 Pro ve üstüne güncellemeler getirdi. 15 ve altına herhangi bir espri kalmadı. Samsung S24 Plus modeline geçmeyi düşünüyorum. S24 Ultra kullanan bir yakınımda galeride yapay zeka vs çoğu şey var ve bayağı ilgimi çekiyor. 14 serisine de bu tür güncellemeler gelmez büyük ihtimalle. IPhone'nin içindeki özellikleri çok kullanıyorum. Kestirmeler, galeride bir şey arama ve Siri.

S24+ serisinde bunlar bu kadar yok galiba. Pil sağlığına gelirsek mart 15 kutu açılışlı olan telefonun pil sağlığı 94. nasıl düştü bilmiyorum ama en son geçen baktığımda 98'di. Büyük ihtimalle ilerleyen süreçlerde düşme süresi iyice azalır ve düşme hızı iyice yavaşlamaya başlar. Bir de iPhone Samsung arası telefon taşımada WhatsApp taşınmıyormuş. Bu da çok aman aman olmasa da biraz sorun. Apple Cloud fiyatları artmışken ve Apple Pay hala Türkiye'de değilken aklımda 3 tane seçenek var.

1. üstüne biraz koyup 0 ya da çok az kullanılmış S24+ modeliyle takasa gireyim.
2. şubatta S25 serisi tanıtılacak. S25+ modeline yükselteyim (maddi açıdan biraz zorlar)
3. iPhone 14 ile devam edeyim.

Hangisi daha mantıklı?

S24 ile S25 arasında çok büyük bir fark olacağını düşünmüyorum S24+ alabilirsiniz.

Yani güncel bir iPhone modeli sayılır, bence upgradeye hiç gerek yok. Ama maksat güzel bir şey kullanmak, yeni şeyler deneyimlemek ise neden olmasın?

4. iPhone 14'u satip ustune para ekleyip yurt disi iPhone 15 veya 15 Pro Max.
Yeter artik dislike atmayinn.

Son düzenleme:
Bence geçebilirsiniz fakat S25 serisini bekleyin bence. S25 serisine geçmeyecek olsanız bile bence S24 serisinin fiyatı düşebilir S25 serisi çıkınca. S24 ve S24 Plus zaten iPhone 15 Pro ayarında cihazlar. Mantıklı bir geçiş olur.

iPhone 14 gayet yeni bir telefon bence yeter diye düşünüyorum, ama illa geçecem yani problemliyse elbette. Ama OneUI ın sıkıntıları çok ama sende olmayabilir de. Bence S25 lansmanını bekle he çok fark yok değmez dersen al S24+

4. iPhone 14'u satip ustune para ekleyip yurt disi iPhone 15 veya 15 Pro Max.

Yok maalesef. Çoğu kişi 16 Pro Max yerine S24 ultraya geçiyor ki yurt dışı ürünlere de sıcak bakmıyorum. Alırken de kullanırken de satarken de sıkıntı.

Yok maalesef. Çoğu kişi 16 Pro Max yerine S24 ultraya geçiyor ki yurt dışı ürünlere de sıcak bakmıyorum. Alırken de kullanırken de satarken de sıkıntı.

Hocam 14 Pro Max gectim bu yaz hala cok memnunum yurt disi benim tavsiyem pro modeline yukseltirseniz cok iyi olur he yoksa S24 de mantikli tabii ki bende bir tik iPhone sevdasi var.

Yani güncel bir iPhone modeli sayılır, bence upgradeye hiç gerek yok. Ama maksat güzel bir şey kullanmak, yeni şeyler deneyimlemek ise neden olmasın?

Ben de o şekilde düşünerek iPhone almıştım. Nasıl olsa yazın güncelleme gelecek çok kullanışlı olacak diye ama ana ekran uygulama renkleri değiştirmek dışında bir şey yok güncellemede. S22 S23 modellerinde bile çok daha kullanışlı özellik varken iPhone 14 gibi sağlam telefonda (fiyat, günümüz ve Türkiye şartlarına göre) bunların hiçbirinin olması üzüyor.

Hocam 14 Pro Max gectim bu yaz hala cok memnunum yurt disi benim tavsiyem pro modeline yukseltirseniz cok iyi olur he yoksa S24 de mantikli tabii ki bende bir tik iPhone sevdasi var.
bende de 14 pro max var ama kamera kalitesi iyi gelmiyor bana video kalitesi güzel geliyor sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…