Konuyu son olarak güncelleyeyim. 2 hafta önce takas ile S24+ modeline geçtim. İyi ki de geçmişim. Batarya çok daha iyi dayanıyor. IPhone'da 90-15 arası batarya şarj kullanımında güç tasarrufu açıkken 1 gün anca yetiyordu. S24+ ile 80 sınır koydum ve dün öğlen 2 3 saatlerinde 80 şarjdan çıkardığım telefonumun şarjı şu an 26 seviyesinde. Normal kullanımda ekran çözünürlüğü QHD modunda 1 gün çok çok rahat şekilde geçiyor. Ekranın 120 Hz olması fena değil ama geçen gün arkadaşın 60Hz IPhone'yi alınca az da olsa fark ettim. Renk tonları, min-Max ekran parlaklığı çok daha iyi. Kamera açısından da S24+ bayağı önde. Yapay zekaya zaten bir şey demiyorum. Yeniden telefon alacak olsam düz/plus iPhone alacağıma yine S24+ alırım. Pro/Pro Max geçmişim olmadığı için bir şey diyemem.
IPhone'nin sevdiğim yanları ise başta kestirmeler ve otomasyonlar olmak üzere kilit ekranındaki hava durumu, fotoğraflar uygulamasında yazarak arama, WhatsApp arayüzü, Siri ve haritalar. Sık sık kullandığım için yokluğunu bayağı aradım.
Bu arada WhatsApp ve galeri oömak üzere tüm verileri eksiksiz olarak Android'e taşıyabildim ama sadece iCloud parolaları kaldı. Google hesabında ve bilgisayarda sık kullandıklarım yedekli olduğu için çok sorun yaşamadım.