iPhone 14'ten Samsung S24/S25 Plus'a geçilir mi?

Bu seçenek en mantıklı olacaktır. Snapdragon işlemci ile ülkemize gelmesi bekleniyor ve S25 serisine özel yapay zekanın diğer modellerde paralı olacağı da sızıntılarda geçiyor. Yapay zekaya ilginiz varsa S25 bekleyin derim.
En son sızıntılara göre 2025'in sonuna kadar ücretsiz olacaktı. Samsung öyle bir hata yapmaz umarım, telefona para verip yapay zekaya da para istemek saçmalık.

1. üstüne biraz koyup 0 ya da çok az kullanılmış S24+ modeliyle takasa gireyim.
2. şubatta S25 serisi tanıtılacak. S25+ modeline yükselteyim (maddi açıdan biraz zorlar)
3. iPhone 14 ile devam edeyim.

Hangisi daha mantıklı?
S25+ beklemek en mantıklısı.

Bir de iPhone Samsung arası telefon taşımada WhatsApp taşınmıyormuş. Bu da çok aman aman olmasa da biraz sorun.
Telefonları kabloyla bağlayarak Smart Switch ile aktarım yapılabiliyor.

Evet ama WhatsApp taşımıyor. Fotoğraf SMS uygulama vs her şey taşınıyor ama WhatsApp mesajları taşınamıyor. 3. parti yazılımlarla ancak mümkün oluyor ama onlar da aylık üyelik olarak 700-1000 TL arası istiyor.
Hayır, bahsettiğim WhatsApp'ın aktarılması, ben de başlarda aktarmaya çalımıştım ama olmamıştı. Telefonları kablo ile birbirine bağlayın, daha sonra Smart Switch'ten Wp'yi seçin. Diğer telefondan WhatsApp'a girip aktarmayı seçtikten sonra aktarım oluyor.

Hayır, bahsettiğim WhatsApp'ın aktarılması, ben de başlarda aktarmaya çalımıştım ama olmamıştı. Telefonları kablo ile birbirine bağlayın, daha sonra Smart Switch'ten Wp'yi seçin. Diğer telefondan WhatsApp'a girip aktarmayı seçtikten sonra aktarım oluyor.

Daha önceden çok denemiştim ama olmamıştı. Değiştirirsem ve yine olmazsa o zaman yeniden haberleşiriz. İlk telefon açılıp transfer bittikten sonra en son mu WhatsApp taşıması yapılıyor?

Daha önceden çok denemiştim ama olmamıştı. Değiştirirsem ve yine olmazsa o zaman yeniden haberleşiriz. İlk telefon açılıp transfer bittikten sonra en son mu WhatsApp taşıması yapılıyor?
Ben telefonu kurduktan sonra yapmıştım, WhatsApp'ı telefona yüklemeden aktarım yapıyoruz, zaten iOS'dan aktarımı başlatın diye çıkıyor ekranda.

Konuyu son olarak güncelleyeyim. 2 hafta önce takas ile S24+ modeline geçtim. İyi ki de geçmişim. Batarya çok daha iyi dayanıyor. IPhone'da 90-15 arası batarya şarj kullanımında güç tasarrufu açıkken 1 gün anca yetiyordu. S24+ ile 80 sınır koydum ve dün öğlen 2 3 saatlerinde 80 şarjdan çıkardığım telefonumun şarjı şu an 26 seviyesinde. Normal kullanımda ekran çözünürlüğü QHD modunda 1 gün çok çok rahat şekilde geçiyor. Ekranın 120 Hz olması fena değil ama geçen gün arkadaşın 60Hz IPhone'yi alınca az da olsa fark ettim. Renk tonları, min-Max ekran parlaklığı çok daha iyi. Kamera açısından da S24+ bayağı önde. Yapay zekaya zaten bir şey demiyorum. Yeniden telefon alacak olsam düz/plus iPhone alacağıma yine S24+ alırım. Pro/Pro Max geçmişim olmadığı için bir şey diyemem.

IPhone'nin sevdiğim yanları ise başta kestirmeler ve otomasyonlar olmak üzere kilit ekranındaki hava durumu, fotoğraflar uygulamasında yazarak arama, WhatsApp arayüzü, Siri ve haritalar. Sık sık kullandığım için yokluğunu bayağı aradım.

Bu arada WhatsApp ve galeri oömak üzere tüm verileri eksiksiz olarak Android'e taşıyabildim ama sadece iCloud parolaları kaldı. Google hesabında ve bilgisayarda sık kullandıklarım yedekli olduğu için çok sorun yaşamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı