IPhone 15 iOS 18.4'e güncellenmeli mi?

nhympe47

Hectopat
Daha fazla  
3 gün önce iPhone 15 aldım ancak iOS güncellemeleri hakkında hiçbir şey bilmiyorum telefon direkt 18.3.1 yüklü olarak geldi 18.4'e geçmeli miyim yoksa şu anlık bug falan var mıdır? Aydınlatırsanız sevinirim. Bir de şarj etme mantığım nasıl olmalı bu 3 gün boyunca 20-100 arası kullandım ama 20-80'e geçmeli miyim yoksa çok bir şey fark etmez mi?

1-) 20-80’e geçmelisin. Pil sağlığın için etkili
olacaktır. 20-100 yaparsan pil sağlığın daha hızlı erir.
2-) Pil sağlığını ve cihazın genel performansını düşünüyorsan, kamera kalitesini önemsiyorsan asla yazılım güncellemesi yapmamalısın. Unutmayın son sürüm iOS sadece son sürüm işlemcili iPhone’da stabildir ve yenilikler sadece o cihazlara gelir. Siz 2 sene öncenin işlemcisine ait cihazı kullanıyorsunuz. iOS 18’in size kattığı hiçbir şey olmadığı gibi ara güncellemelerinin hiçbir katkısı yoktur, boş yere planlı eskitmeye cihazını kurban edersin.

1-) 20-80'e geçmelisin. Pil sağlığın için etkili.
Olacaktır. 20-100 yaparsan pil sağlığın daha hızlı erir.
2-) pil sağlığını ve cihazın genel performansını düşünüyorsan, kamera kalitesini önemsiyorsan asla yazılım güncellemesi yapmamalısın. Unutmayın son sürüm iOS sadece son sürüm işlemcili IPhone'da stabildir ve yenilikler sadece o cihazlara gelir. Siz 2 sene öncenin işlemcisine ait cihazı kullanıyorsunuz. iOS 18'in size kattığı hiçbir şey olmadığı gibi ara güncellemelerinin hiçbir katkısı yoktur, boş yere planlı eskitmeye cihazını kurban edersin.

O zaman iyileştirilmiş pil şarjı özelliğini açmak için sınırı %100 yapmıştım onu %80'e çekiyorum ve güncellemeyi de yapmıyorum.

18.3.1'den memnunsan eylül ayındaki son sürüme kadar elleme derim. Şarj kısmına gelirsen 20/80 iyi diyorlar bende şimdilik öyle kullanıyorum ama çok da takılmamak lazım.

Yani ilk kez iPhone kullanıyorum genel olarak memnun kaldım o yüzden yapmamaya karar verdim.

Mecbur kalmadıkça 20-80 sınırını aşmayın ve telefonu sıcaklıktan uzak tutun bu iki etken özellikle sıcaklığa dikkat ederseniz pil sağlığını uzun süre korumuş olursunuz. Güncelleme ise size kalmış ben gelen bütün güncellemeleri güncelliyorum ayrıca wwdc zamanında yeni gelen iOS betalarınıda tam sürüm çıkana kadar kullanıyorum. 2023 Aralıkta almıştım pil sağlığım %90. güncelleme notlarını okuyup işine yarayan bir şey varsa indirebilirsin yoksa ve sürümden menunsan durabilirsin.

Mecbur kalmadıkça 20-80 sınırını aşmayın ve telefonu sıcaklıktan uzak tutun bu iki etken özellikle sıcaklığa dikkat ederseniz pil sağlığını uzun süre korumuş olursunuz. Güncelleme ise size kalmış ben gelen bütün güncellemeleri güncelliyorum ayrıca wwdc zamanında yeni gelen iOS betalarınıda tam sürüm çıkana kadar kullanıyorum. 2023 Aralıkta almıştım pil sağlığım %90. güncelleme notlarını okuyup işine yarayan bir şey varsa indirebilirsin yoksa ve sürümden menunsan durabilirsin.

Tamamdır teşekkür ederim cevap için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı