Arkadaşlar merhaba. iPhone 15 için bildiğiniz gibi şarj sınırlama ayarı var. İyileştirilmiş Pil şarjını açmak için şarj sınırının %100'de olmasını istiyor benden. Fakat farklı videolarda şarj sınırı hem %100 olmayıp hem de iyileştirilmiş pil şarjı açık olan insanlar gördüm. Nasıl açabilirim veya artık olmuyor mu? Bir de şöyle bir şey var ben şarjı %100'e kadar şarj etmek istemiyorum. İyileştirilmiş Pil şarjı yanlış bilmiyorsam %80'e kadar doldurduktan sonra yavaş bir şekilde şarj ederek batarya sağlığını koruyor. Şimdi ben her zaman telefonun şarjına bakma imkanım olmuyor. Bu yüzden %90 sınırında tutuyorum fakat bu sefer de iyileştirilmiş pil şarjını açamıyorum ve %90'a kadar durmadan şarj ediyor. Bunun pil sağlığına etkisi olur mu? Çünkü herkes iyileştirilmiş pil şarjını kullanarak %80'den sonra yavaş şarj ederek kullanıyor. Ben de ise %80'de durup yavaş şarj etmesi yok %90'a kadar direkt ediyor. Sizce ne yapmalıyım? İyileştirilmiş pil şarjını açmak istiyorum fakat her zaman şarjı kontrol etme durumum olmuyor bu sefer de telefonu kontrol edemediğim için şarj fulleniyor. Sınırı %90'a çektiğimde de 80'den sonra yavaş olmuyor direkt %90'a kadar geliyor. Pil sağlığıma zararı var mı? Biraz karışık oldu kusura bakmayın.
Son düzenleyen: Moderatör: