iPhone 15 Pro alınmalı mı yoksa iPhone 16 Pro beklenmeli mi?

Bende bekliyorum fiyat ne kadar olur? 16 Pro eylül'de satış çıkar mı?

Eylül'de ön sipariş açılır ortalama 75 80 arası olur iPhone 15 serisi ise düz 15; 40-45, 15 Plus 45-50, Pro 55-60, Pro Max 65-70 bantlarında düşer her yıl yeni bir iPhone modeli çıkacağında eski model 5-10 bin TL ucuzluyor yeni model eski model fiyatı arasında fark açılmasın diye.

Eylül'de ön sipariş açılır ortalama 75 80 arası olur iPhone 15 serisi ise düz 15; 40-45, 15 Plus 45-50, Pro 55-60, Pro Max 65-70 bantlarında düşer her yıl yeni bir iPhone modeli çıkacağında eski model 5-10 bin TL ucuzluyor yeni model eski model fiyatı arasında fark açılmasın diye.

Bunlar doğru değil mi kesin bakabilirim alabilirim eylül'de on sipariş tükenmez değil mi acaba Apple sitesindemi on siparişi açılır kesin mi? Hepsiburada Trendyol vb siteler on sipariş açılır mı? Teşekkürler.

Bunlar doğru değil mi kesin bakabilirim alabilirim eylül'de on sipariş tükenmez değil mi acaba Apple sitesindemi on siparişi açılır kesin mi? Hepsiburada Trendyol vb siteler on sipariş açılır mı? Teşekkürler.

Hepsiburada Trendyol gibi yerler ön siparişi 1-2 gün geç açabiliyorlar veya teslim tarihi uzun oluyor Apple da satışa açıldıktan 1, 2 gün sonra veya satışa çıktığı gün elinize ulaşacak ise Hepsiburada gibi yerlerde 1 hafta kadar gecikebiliyor lansman sonrası direk ön sipariş verebilirsiniz geç kalmak istemiyorsanız. Eylül'e ön siparişin erkenden tükeneceğini sanmam biz 15 serisi tanıtımdan 2-3 gün sonra troydan adımızı yazdırmıştık bir sıkıntı olmamıştı, 1, 2 haftaya bitebilir ön siparişler fakat 2-3 gün gibi kısa sürelerde biteceğini sanmam. Fiyatlar konusuna gelirsek genelde Apple yeni serileri çıkardığında önceki nesi fiyatları yılına göre 5-15 bin arası değişiyor 15 serisi çıktığında 14 serisi 10 bin TL ucuzlamıştı 13 serisi 15 bazı yerlerde daha da fazla ucuzlamıştı, yani Apple'ın yaptığı bu indirim ile birlikte 15 serisi yazdığım gibi fiyatlara düşecektir veya yakın olacaktır 16 serisi ise 15 serisinin indirimli fiyatından düz ve Plus modeller için 5, 10 bin fazla olurken olurken Pro modeller için 10, 15 bin TL fark ile çıkacaktır. Yani 15 Pro Max fiyatı 65 70'e düştüyse 16 Pro Max 80, 85 çok artar ise 90.000 fiyatlarına muhtemelen satılır.

Bu zamana kadar Samsung kullandım. Şimdi iPhone'a geçmek istiyorum. En üst seviye özellikleri ve güncel olması amacıyla sizce 16 Pro veya Pro Max almayı beklemeli miyim? Yoksa 15 Pro Max almalı mıyım? Yeni cihaz çıktığında, her iki cihaz için fiyatlar nasıl olur?
Bütçe sorunum yok dersen beklenir. Ama iPhone 15 Pro’da alınır.

Aynı şekilde araftayım bir süredir ama bekleme kararı aldım hem maddi olarak benim için daha iyi olacak geç almam, 15 ile ilgili çok şikayet eden var bide kafamı karıştırdılar. Bakalım 16 nasıl olacak, umarım beklemeye değer.

Eski iPhone serileri her sene ucuzluyor, bu doğru ama Amerika'da ve Avrupa'da. İşimiz gereği Apple'ın fiyat takvimini düzenli olarak takip ediyoruz. Size verilerden bahsedeyim direkt:

Türkiye'de sadece iPhone 15 serisi döneminde iPhone 14 ve iPhone 13 modelleri ucuzladı çünkü döviz kuru önceki zamdan lansmana kadar geçen sürede sadece 0,80 TL arttı ve fiyatlar $100 düşünce bu olumlu yansıdı.

iPhone 14 serisi çıktığında iPhone 12 baz fiyatı 20.999 TL'den 24.999 TL'ye ve iPhone 13 baz fiyatı 22.499 TL'den 27.999 TL'ye yükseldi mesela, bunları kimse konuşmaz.

Hepsini geçmişe dönük araştırma ile görebilirsiniz. iPhone 13 döneminde de benzer bir hikaye yaşandı, fiyatlar arttı.

Ezbere konuşanları dinlemeyin.

Apple'ın son zammında döviz kuru 31,53 idi. Şimdiden neredeyse 3 TL'lik döviz kuru farkı oluştu. Eylül ve hatta ekim ayına kadar bu fark daha da artacaktır.

Markaların sadece mevcut döviz kuruna göre değil, gelecekteki beklentilere göre de fiyatlandırma yaptığına unutmayın.

iPhone 15 Pro şu anda resmi sitede 75.499 TL. iPhone 16 Pro döviz bazında iPhone 15 Pro ile aynı fiyattan girse bile fiyatı en az 3 TL'lik döviz kurunu da kapsayacak şekilde yukarı çıkacak. En az 80.000 TL olacak ki, 85.000 TL civarı fiyatlandırmalar daha olası.

Şu an iPhone 15 Pro'yu 67.000'den bulabiliyorsunuz, iPhone 16 Pro'yu birkaç ay ancak resmi satış fiyatından satın alabileceksiniz çünkü zaten stok sorunları dönerken indirim olmayacak.

Bu da en en az 13.000 TL fiyat farkı demek ki fark muhtemelen eylül - ekim ayının döviz kuru ile birlikte 20.000 TL civarı olacak.

Bu farkın değip değmeyeceği ise size kalmış. iPhone 15'in düz modellerinde ise 40.000 fiyatı hayalden ibaret.

Dosya Ekleri

• 2022 (1).PNG
    2022 (1).PNG
    13,9 KB · Görüntüleme: 42
Bütçen el veriyorsa beklenir tabii ki. 1 ay daha bekleyip en güncel iPhone almak daha mantıklı. Tek üzücü yanı 100 bin TL’den aşağı olacağını sanmıyorum. Lansmandan sonra tekrar tüm ürünlere zam gelme ihtimali de var. Bende 14 Pro Max’ten geçiş yapacağım umarım geçmeye değer.

Bütçen el veriyorsa beklenir tabii ki. 1 ay daha bekleyip en güncel iPhone almak daha mantıklı. Tek üzücü yanı 100 bin TL’den aşağı olacağını sanmıyorum. Lansmandan sonra tekrar tüm ürünlere zam gelme ihtimali de var. Bende 14 Pro Max’ten geçiş yapacağım umarım geçmeye değer.
Yani çıkış yapması için sanırım en az 1 ay daha var o zamana kadar 90-95k kadar bütçe ayırırım. Özellik farkı fiyat farkına değecek ise biraz daha artırabilirim.

Eski iPhone serileri her sene ucuzluyor, bu doğru ama Amerika'da ve Avrupa'da. İşimiz gereği Apple'ın fiyat takvimini düzenli olarak takip ediyoruz. Size verilerden bahsedeyim direkt:

Değerli yorumun için teşekkür ederim. Mantıklı.

iPhone 15 pro aldım ve geri sattım. Tamamen kasanın sağlamlığından kısmışlar. Ve dayaksız bana sorarsanız. O iPhone 14 pro kasa sağlamlığı yok. İlk etaplar kamera yazılım problemi vardı. Vallahi soğuttu,şuan 16 pro fiyatını bekliyorum. Yurtdışında ki fiyatı 15 pro ile aynı çıkıyor. Muhtemelen iPhone 15 pro'dan bir kaç milyar daha pahalı çıkar. Ama ortalama aynı fiyata çıkacaktır 'bence.'

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı