iPhone 15 Pro hakkındaki deneyimler

Merhaba arkadaşlar iyi sosyaller konu biraz uzun olacak anlatmam gereken detaylar var onlardan da bahsedeceğim. 1 hafta önce aldığım 15 Pro'nun kullanım tecrübesini aktaracağım ondan önceki cihazım 14 proydu belki neden geçtin ne gerek vardı aynı cihaz sonuçta gibi yorumlarınız olacak bunlardan da bahsedeceğim. Öncelikle 15 Pro almadan 1.5 yıldır 14 Pro kullanıcısıydım gayet memnundum gerçekten üst segment bir cihazdı bütün işlevleri stabil çalışıyordu. Benim üst modele geçme mantığım şöyle oluştu ben geçen sene 14 Pro'yu 40k ya aldım geçen hafta 52K ya sattım ekstra olarak da 4bin TL pil masrafı da vardı. 15Pro'yu 65k ya aldım yani 13K bir fiyat farkı ödedim. Şöyle düşünelim 40k ya aldığım telefonun üzerine 13K ekledim 53K ya 15 Pro aldım yani piyasasından 12bin TL ucuza almış oldum üst modele geçtim garantim uzadı pil masrafım ortadan kalktı çok ciddi farklar olmasa da RAM işlemci kamera ve kasa kısmında farklılıklara da sahip olmuş oldum. Arasındaki farklara gelecek olursak eğer performans anlamın da sadece kamera da çok az bir fark var diyebilirim. Onun dışın da eylem tuşuydu titanyum kasaydı typc falandı, bunlar kullanıcıya bir şey katacak özellikler değil açıkçası.

Eğer 14 Pro'dan geçecekseniz. Artı olarak ilerleyen zamanlarda ChatGPT'nin Siri'ye entegre olacak olması da bir özellik sayılabilir bunu 15 Pro'dan itibaren sağlayacaklarını söylemişlerdi, gelelim en çok konuşulan ısınma sorununa cihazın ilk çıktığı zamanlardaki ısınma sorunu %90 çözülmüş 14 Pro'ya göre biraz fazla ısındığına şahit oldum ama bence aslında ısınması normal ama titanyum kasa olmasından kaynaklı ısıyı kullanıcıya daha net şekilde hissettiriyor diye düşünüyorum. RAM işlemci gibi performans özellikleri kağıt üzerinde 14 Pro'dan iyi ama kullanıcının bunu gözle görülür şekilde hissetmesi mümkün değil. Kasa olarak 15 Pro hafif olduğunu hissettiriyor eylem tuşunun bir işe yaradığını söyleyemem konuyu noktalayacak olursam 14 Pro'dan 15Pro'ya geçmeye değer bir özellik yok dediğim gibi ben paranın değerini korumak için güncelledim daha çünkü 65klık cihazı 53K ya almış oldum yani 12bin TL ucuza almış oldum ileride satmayi düşündüğüm de zarar etmeden belki 3-5 bin TL kar bile ettirebilir. Mantığım tamamen bu şekildeydi. Yorumlarınızı fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendinizce gayet mantıklı düşünmüşsünüz daha pil masrafı da varmış 14 Pro'nun. 14 Pro S kullanıyorsunuz eski adlandırmayla öyle düşünün siz de durumun farkındasınız zaten ama cihaz sıfırlandı, işlemcisi güçlendi, pil sıfırlandı ve garanti tazelenmiş oldu. Seneye de yine aynı şekilde 16 Pro veya 17 Pro modellerine geçmeyi düşünebilirsiniz siz gibi yapan çok insan var.

Kendinizce gayet mantıklı düşünmüşsünüz daha pil masrafı da varmış 14 Pro'nun. 14 Pro S kullanıyorsunuz eski adlandırmayla öyle düşünün siz de durumun farkındasınız zaten ama cihaz sıfırlandı, işlemcisi güçlendi, pil sıfırlandı ve garanti tazelenmiş oldu. Seneye de yine aynı şekilde 16 Pro veya 17 Pro modellerine geçmeyi düşünebilirsiniz siz gibi yapan çok insan var.

Evet buradaki kilit nokta 40kya aldığım 14 Pro'yu 52K etmesiyle değerlendirmiş oldum dediğim gibi 15Pro piyasada 65k iken ben 52-53K ya almış oldum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı